Ennek megfelelően egy olyan receptet hoztam, ami kiváló ködös, hideg decemberi reggelekre. A szuper reggeli kategóriába soroltam, de ötletes gasztro ajándék is lehet (nálam lesz is! :) - guszta üvegbe téve, ízlésesen becsomagolva, garantált a siker), amit karácsony reggelén együtt fogyaszthatunk el a családdal. Csupa tápláló alapanyag van benne, amelyek ízlés szerint variálhatók. A granola alapját a zabpehely, olajos magvak és valamilyen édesítőszer képezik, adhatunk hozzá aszalt gyümölcsöket, jó minőségű csokoládét, megszórhatjuk kakaóval vagy kókuszreszelékkel... szóval rengeteg variánsa van. Egy korábbi cukormentes granola receptet itt találtok.
Mindenkinek jó készülődést kívánok az ünnepekre!
Sütőtökös fűszeres granola
(Recept: Sara Forte - The Sprouted Kitchen)
Hozzávalók:
- 2 bögre zabpehely
- 1/3 bögre sült sütőtökpüré
- 1/2 bögre dió
- 1/4 bögre juharszirup (méz, rizs- vagy agavészirup is használható)
- 3 evőkanál szezámmag
- 2 és 1/2 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1/8 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 bögre aszalt vörösáfonya
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)
Jaj, de szépek ezek a színes kerámiaformák. Szerinted meddig áll el ez a cucc? mert nagyon jól hangzik...
VálaszTörlésViki,
VálaszTörlésüvegben tuti eláll jó pár hétig. De gyorsan elfogy, szóval nem kell hetekig tartogatni! :)
Sütőtökpüré alatt a sült tök kikapart húsát érted, igaz?
VálaszTörlésViki, igen, megsült sütőtököt használtam a recepthez!
VálaszTörlésSpicy Pumpkin Granola
VálaszTörlésIngredients
- 2 cups rolled oats
- 1/3 cup pumpkin purée (home baked is the best)
- 1/2 cup walnut
- 1/4 cup maple syrup (rice and agave syrup can be used too)
- 3 tablespoons sesame seeds
- 2 and 1/2 tablespoons coconut oil
- 1 teaspoon cinnamon
- 1/8 teaspoon ground nutmeg
- 1/8 teaspoon ground clove
- 1/2 teaspoon salt
- 1/4 cup dried cranberries
Method
Preheat the oven to 160C (320F). Line a baking tray with parchment paper.
In a bowl mix together rolled oats, walnuts, sesame seeds, cinnamon, nutmeg, clove and salt. In another bowl mix together pumpkin purée, coconut oil and maple syrup. Mix all the ingredients together and spread the mixture evenly on to the baking tray. Bake for 30-40 minutes until golden brown (half time turn everything around with a wooden spoon).
Let it cool before serve it with almond/oat/rice milk or store in an air-tight jar in the fridge for 7 days.