Ez a mustár tavaly és az idén is bekerült a gasztro ajándékok sorába a nagy sikerre való tekintettel. Igaz karácsony már elmúlt azonban közeledik szilveszter, amikor sok-sok virsli (szójavirsli :)) kerül az asztalokra és jól jön mellé a házi készítésű pikáns diós mustár. Készíthetjük saját magunknak vagy ajándékba és vihetjük magunkkal a szilveszteri buliba.
A mustárfű magja a mustármag, amelyből készül maga a fűszer, a mustár. Két fajtája van a fehér (angol) és a fekete (francia) mustár. A fehér mustár magját házigyógyszerként, sokféle betegség (érelmeszesedés, magas vérnyomás, anyagcserezavarok, epe- és májbántalmak, emésztési problémák, felfúvódás, reuma stb.) kúrálására használják.
Néhány alapanyag kell csak hozzá, egy kis üveg és 12 órát kell hűtőben tartani használat előtt. Az egyetlen különleges hozzávaló a mustárpor, bár magunk is nekiállhatunk mustármagot őrölni. Én Coleman's mustárport használtam, amelytől igazán csípős lett a végtermék, de nagyon finom.
A receptet a barátnőmtől, Giulia-tól tanultam.
Csípős diós mustár
Hozzávalók:
- 50 g mustárpor
- 50 g dió, felaprítva
- víz
- 1 evőkanál folyékony méz
- 3 evőkanál almaecet
- 5 csipet só
- kis üveg (kb. 200-250 ml-es)
Tegyük egy tálkába a mustárport és lassan adagoljuk hozzá a vizet, amíg eléri a kívánt konzisztenciát (kb. 6-10 evőkanál víz, attól függően mennyire szeretnénk folyékonyra vagy sűrűre a mustárunkat). Keverjük hozzá az aprított diót. Ízesítsük sóval, mézzel, almaecettel.
Tegyük sterilizált üvegbe és tartsuk hűtőben. Várjunk 12 órát használat előtt.
A receptet a barátnőmtől, Giulia-tól tanultam.
Csípős diós mustár
Hozzávalók:
- 50 g mustárpor
- 50 g dió, felaprítva
- víz
- 1 evőkanál folyékony méz
- 3 evőkanál almaecet
- 5 csipet só
- kis üveg (kb. 200-250 ml-es)
Tegyük egy tálkába a mustárport és lassan adagoljuk hozzá a vizet, amíg eléri a kívánt konzisztenciát (kb. 6-10 evőkanál víz, attól függően mennyire szeretnénk folyékonyra vagy sűrűre a mustárunkat). Keverjük hozzá az aprított diót. Ízesítsük sóval, mézzel, almaecettel.
Tegyük sterilizált üvegbe és tartsuk hűtőben. Várjunk 12 órát használat előtt.
Nagyon jól hangzik!:)Imádjuk a különböző mustárokat, egyszer majd elkészítem!
VálaszTörlésErika!
VálaszTörlésHajrá! Remélem ízleni fog!
Spicy Walnut Mustard
VálaszTörlésIngredients (makes about 1 cup)
- 50 g mustard powder
- 50 g walnut, chopped
- water
- 1 tablespoons of runny honey
- 3 tablespoons apple cider vinegar
- 5 pinches of salt
- small jar
Method
Place the mustard powder in a bowl and stir in the water (about 6-10 tablespoons) little by little until it gets its the desired consistency. Add chopped walnut, season with salt, honey and vinegar.
Pour into a sterilized glass jar and keep it in the fridge. Wait 12 hours before tasting it.