Pages

2011. július 6., szerda

Sült sárgabarack citromos mascarpone krémmel

Bejegyezte: Zizi dátum: 23:40

Pont majdnem egy éve tettem ki egy sárgabarackos bejegyzést... akkor galettet készítettem, amit már megsütöttem egy párszor más gyümölcsökkel is. Tuti bevált recept. Egy egyszerű és gyors receptet hoztam, amit 20 perc alatt össze lehet dobni és most a sárgabarack szezonjában kiváló lehet ebéd vagy vacsora után egy könnyű desszertnek.

Valamiért eddig nem használtam sokszor a sárgabarackot desszertek készítéséhez, de ez az egyszerű változat meggyőzött arról, hogy érdemes minél több receptet kipróbálni  és alkotni ebből a csodálatos narancs színű, édes, lédús gyümölcsből.

A receptet Joy-tól vettem, minimálisat változtattam csak rajta.


Sült sárgabarack citromos mascarpone krémmel

Hozzávalók 2 főre:
- 6 db sárgabarack, félbe vágva, kimagozva
- 1,5 evőkanál barna nádcukor
- 4 evőkanál mascarpone
- 2 teáskanál méz
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 6 db nagyobb mentalevél, felaprítva

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A félbe vágott barackokat tegyük egy kisebb sütőtálba és mindegyiknek a közepébe tegyünk 1/4 teáskanál nádcukrot (ez kb. 1,5 evőkanál összesen :)). Tegyük a sütőbe és addig pirítsuk (kb. 10-15 percig), amíg a cukor elolvad, folyékonnyá válik és a barackok teteje enyhén megpirul.

Közben a mascarponét keverjük el egy kis tálkában a mézzel, a citromlével és a citrom héjával. A megsült barackokat tegyük tányérokra, mindegyik közepébe kanalazzunk egy keveset a mascarponés krémből és szórjuk meg a felaprított mentával. Vigyázat! A mascarponés krém önmagában is nagyon finom.



2 megjegyzés on "Sült sárgabarack citromos mascarpone krémmel"

Zizi on 2011. július 7. 2:43 írta...

Roasted apricot with lemon-y mascarpone cream

(Recipy by Joy - http://joythebaker.com)

Ingredients (serves 2)

- 6 apricots, halved and pits removed
- 1 and 1/2 tablespoon natural cane sugar
- 4 tablespoons mascarpone
- 2 teaspoon honey
- 1/2 lemon's grated zest
- 2 teaspoon freshly squeezed lemon juice
- 6 mint leaves, chopped

Preheat the oven to 180C (350F). Place apricots in an oven safe dish. Sprinkle 1/4 teaspoon cane sugar on each apricot and bake it for 10-15 minutes until apricots get golden brown and the sugar melts.

Meanwhile in a small bowl mix mascarpone with honey, lemon juice and lemon zest. Place the roasted apricots on a plate and top them with 1 or 2 teaspoons of mascarpone mixture. Sprinkle with mint and eat! :)

Eszter on 2011. július 8. 1:23 írta...

Nagyon jól néz ki!

Megjegyzés küldése

2011. július 6., szerda

Sült sárgabarack citromos mascarpone krémmel


Pont majdnem egy éve tettem ki egy sárgabarackos bejegyzést... akkor galettet készítettem, amit már megsütöttem egy párszor más gyümölcsökkel is. Tuti bevált recept. Egy egyszerű és gyors receptet hoztam, amit 20 perc alatt össze lehet dobni és most a sárgabarack szezonjában kiváló lehet ebéd vagy vacsora után egy könnyű desszertnek.

Valamiért eddig nem használtam sokszor a sárgabarackot desszertek készítéséhez, de ez az egyszerű változat meggyőzött arról, hogy érdemes minél több receptet kipróbálni  és alkotni ebből a csodálatos narancs színű, édes, lédús gyümölcsből.

A receptet Joy-tól vettem, minimálisat változtattam csak rajta.


Sült sárgabarack citromos mascarpone krémmel

Hozzávalók 2 főre:
- 6 db sárgabarack, félbe vágva, kimagozva
- 1,5 evőkanál barna nádcukor
- 4 evőkanál mascarpone
- 2 teáskanál méz
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 6 db nagyobb mentalevél, felaprítva

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A félbe vágott barackokat tegyük egy kisebb sütőtálba és mindegyiknek a közepébe tegyünk 1/4 teáskanál nádcukrot (ez kb. 1,5 evőkanál összesen :)). Tegyük a sütőbe és addig pirítsuk (kb. 10-15 percig), amíg a cukor elolvad, folyékonnyá válik és a barackok teteje enyhén megpirul.

Közben a mascarponét keverjük el egy kis tálkában a mézzel, a citromlével és a citrom héjával. A megsült barackokat tegyük tányérokra, mindegyik közepébe kanalazzunk egy keveset a mascarponés krémből és szórjuk meg a felaprított mentával. Vigyázat! A mascarponés krém önmagában is nagyon finom.



2 megjegyzés:

  1. Roasted apricot with lemon-y mascarpone cream

    (Recipy by Joy - http://joythebaker.com)

    Ingredients (serves 2)

    - 6 apricots, halved and pits removed
    - 1 and 1/2 tablespoon natural cane sugar
    - 4 tablespoons mascarpone
    - 2 teaspoon honey
    - 1/2 lemon's grated zest
    - 2 teaspoon freshly squeezed lemon juice
    - 6 mint leaves, chopped

    Preheat the oven to 180C (350F). Place apricots in an oven safe dish. Sprinkle 1/4 teaspoon cane sugar on each apricot and bake it for 10-15 minutes until apricots get golden brown and the sugar melts.

    Meanwhile in a small bowl mix mascarpone with honey, lemon juice and lemon zest. Place the roasted apricots on a plate and top them with 1 or 2 teaspoons of mascarpone mixture. Sprinkle with mint and eat! :)

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez