Valamiért eddig nem használtam sokszor a sárgabarackot desszertek készítéséhez, de ez az egyszerű változat meggyőzött arról, hogy érdemes minél több receptet kipróbálni és alkotni ebből a csodálatos narancs színű, édes, lédús gyümölcsből.
A receptet Joy-tól vettem, minimálisat változtattam csak rajta.
Sült sárgabarack citromos mascarpone krémmel
Hozzávalók 2 főre:
- 6 db sárgabarack, félbe vágva, kimagozva
- 1,5 evőkanál barna nádcukor
- 4 evőkanál mascarpone
- 2 teáskanál méz
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 6 db nagyobb mentalevél, felaprítva
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A félbe vágott barackokat tegyük egy kisebb sütőtálba és mindegyiknek a közepébe tegyünk 1/4 teáskanál nádcukrot (ez kb. 1,5 evőkanál összesen :)). Tegyük a sütőbe és addig pirítsuk (kb. 10-15 percig), amíg a cukor elolvad, folyékonnyá válik és a barackok teteje enyhén megpirul.
Közben a mascarponét keverjük el egy kis tálkában a mézzel, a citromlével és a citrom héjával. A megsült barackokat tegyük tányérokra, mindegyik közepébe kanalazzunk egy keveset a mascarponés krémből és szórjuk meg a felaprított mentával. Vigyázat! A mascarponés krém önmagában is nagyon finom.
Roasted apricot with lemon-y mascarpone cream
VálaszTörlés(Recipy by Joy - http://joythebaker.com)
Ingredients (serves 2)
- 6 apricots, halved and pits removed
- 1 and 1/2 tablespoon natural cane sugar
- 4 tablespoons mascarpone
- 2 teaspoon honey
- 1/2 lemon's grated zest
- 2 teaspoon freshly squeezed lemon juice
- 6 mint leaves, chopped
Preheat the oven to 180C (350F). Place apricots in an oven safe dish. Sprinkle 1/4 teaspoon cane sugar on each apricot and bake it for 10-15 minutes until apricots get golden brown and the sugar melts.
Meanwhile in a small bowl mix mascarpone with honey, lemon juice and lemon zest. Place the roasted apricots on a plate and top them with 1 or 2 teaspoons of mascarpone mixture. Sprinkle with mint and eat! :)
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlés