Múlt szerdán délelőtt megláttam Vikinél a receptet, el is határoztam, hogy megsütöm ezt a sós kekszet. Amúgy is kívántam már a sós sütit egy ideje, így legalább megvolt hozzá az indok. Van egy gyors, jó recept! Aznap nagyon meleg volt, nem is tudom hova tűnt az eszem, amikor nekiálltam megsütni nemcsak ezt a kekszet, hanem még 16 db rebarbarás-diós-chia magos (azték zsálya) muffint is.
2011. július 17., vasárnap
Bazsalikomos-diós-juhsajtos keksz
Múlt szerdán délelőtt megláttam Vikinél a receptet, el is határoztam, hogy megsütöm ezt a sós kekszet. Amúgy is kívántam már a sós sütit egy ideje, így legalább megvolt hozzá az indok. Van egy gyors, jó recept! Aznap nagyon meleg volt, nem is tudom hova tűnt az eszem, amikor nekiálltam megsütni nemcsak ezt a kekszet, hanem még 16 db rebarbarás-diós-chia magos (azték zsálya) muffint is.
5 megjegyzés on "Bazsalikomos-diós-juhsajtos keksz"
- Colors in the Kitchen on 2011. július 18. 6:11 írta...
-
ez nekem nagyon tetszik! kiváló nasi! meglep, hogy Vikinél nem láttam korábban :)
- Zizi on 2011. július 21. 8:22 írta...
-
Süsd meg, nagyon fini! :)
- Zizi on 2011. július 21. 8:36 írta...
-
Basil-walnut-pecorino crackers
Ingredients
- 150 g white spelt flour
- 100 g cold butter, diced
- 100 g pecorino cheese, grated
- 10-15 lemon basil leaves, chopped
- 3 tablespoons walnut, roughly chopped
- 1 teaspoon salt
In a bowl crumble the cold butter with the flour. Add salt, cheese, basil and walnut. Mix everythig together until incorporated. Divide the dough into half and transfer each of them to clingfilm and shape into logs (10-12 cm long, 3-4 cm diameter). Wrap well and place in the fridge until hard, at least 1 hour.
Meanwhile preheat the oven to 170C (325F) and line a baking sheet with parchment paper. Unwrap the logs and cut crosswise into 5 mm thick slices. Arrange the crackers on the prepared pan. Bake the crackers until golden brown on the edges and lighter in the centre (for about 15 minutes). Transfer to a wire rack and let cool completely. The crackers will keep in an airtight container in cool dry place for up to 10 days. - Édes és Keserű on 2011. augusztus 1. 3:29 írta...
-
Ez nekem is nagyon tetszik, jó lesz ősszel majd nasinak
- Titi on 2011. szeptember 19. 7:11 írta...
-
Ez isteni lehet!
2011. július 17., vasárnap
Bazsalikomos-diós-juhsajtos keksz
Múlt szerdán délelőtt megláttam Vikinél a receptet, el is határoztam, hogy megsütöm ezt a sós kekszet. Amúgy is kívántam már a sós sütit egy ideje, így legalább megvolt hozzá az indok. Van egy gyors, jó recept! Aznap nagyon meleg volt, nem is tudom hova tűnt az eszem, amikor nekiálltam megsütni nemcsak ezt a kekszet, hanem még 16 db rebarbarás-diós-chia magos (azték zsálya) muffint is.
ez nekem nagyon tetszik! kiváló nasi! meglep, hogy Vikinél nem láttam korábban :)
VálaszTörlésSüsd meg, nagyon fini! :)
VálaszTörlésBasil-walnut-pecorino crackers
VálaszTörlésIngredients
- 150 g white spelt flour
- 100 g cold butter, diced
- 100 g pecorino cheese, grated
- 10-15 lemon basil leaves, chopped
- 3 tablespoons walnut, roughly chopped
- 1 teaspoon salt
In a bowl crumble the cold butter with the flour. Add salt, cheese, basil and walnut. Mix everythig together until incorporated. Divide the dough into half and transfer each of them to clingfilm and shape into logs (10-12 cm long, 3-4 cm diameter). Wrap well and place in the fridge until hard, at least 1 hour.
Meanwhile preheat the oven to 170C (325F) and line a baking sheet with parchment paper. Unwrap the logs and cut crosswise into 5 mm thick slices. Arrange the crackers on the prepared pan. Bake the crackers until golden brown on the edges and lighter in the centre (for about 15 minutes). Transfer to a wire rack and let cool completely. The crackers will keep in an airtight container in cool dry place for up to 10 days.
Ez nekem is nagyon tetszik, jó lesz ősszel majd nasinak
VálaszTörlésEz isteni lehet!
VálaszTörlés