Vegán citromos-mákos palacsinta
- 1 és 1/4 bögre tönköly fehérliszt és teljeskiörlésű tönkölyliszt vegyesen
- 3 evőkanál darált mandula
- 1 evőkanál mák (nyersen)
- 1 és 1/2 evőkanál foszfátmentes sütőpor
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 db bio citrom reszelt héja
- 1 bögre zabtej
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 1 evőkanál agavé szirup
- csipet só
- kókuszzsír a sütéshez
- citrom gerezdek, agavé szirup tálaláshoz
(A recepthez használt bögre 2,5 dl-es.)
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, mandula, mák, sütőpor, só. Egy másik tálban keverjük össze a nedveseket: zabtej, olaj, agavé szirup, vanília, reszeljük hozzá a citrom héját is. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz és keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát kapunk. Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen. Tegyünk egy teáskanálnyi kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre) a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig. Tálaláskor locsolhatunk még rá agavé szirupot és citromlevet.
Mmmm nagyon finom lehet! Istenien néznek ki.
VálaszTörlésSzuper finom reggeli volt Noémi! :)
VálaszTörlésVegan Lemon-Poppy Seed Pancake
VálaszTörlésIngredients (makes 8 pancakes)
- 1 and 1/4 cup whole grain spelt flour and white spelt flour mix
- 3 tablespoons ground almond
- 1 tablespoon poppy seeds
- 1 and 1/2 tablespoons aluminium free baking powder
- 1/2 vanilla bean, split and seeded
- 1 organic lemon's zest
- 1 cup oat milk
- 2 tablespoons sunflower oil
- 1 tablespoon agave syrup
- pinch of salt
- coconut oil for the pan
In a bowl mix together the dry ingredients: flours, almond, poppy seeds, baking powder and salt. In another one mix together the wet ingredients: oat milk, oil, agave syrup, vanilla and lemon zest. Give each mixture a stir then add the wet to the dry combining just until mixed. Set aside for 5 minutes to allow batter to rise. Prepare a non-stick pan with 1/4 teaspoon coconut oil on medium heat. Spoon batter into pan, forming 2 small pancakes. Cook until lightly brown on the bottom. Turn and brown the other side. Serve with lemon wedges and agave syrup.