Lassan kifogyunk a görög készleteinkből: a joghurtból és a pisztáciából. Szomorúan veszem tudomásul, mert a pisztáciára eléggé rákattantam, jó lenne, ha folyamatos lenne az utánpótlás Aegina szigetéről. A recept egyszerű és nagyszerű. Ha gyorsan szeretnénk valami édeset készíteni magunknak nasinak vagy reggelinek, dobjuk össze.
Görög desszert
Hozzávalók 2 főre:
- 200 g görög joghurt
- 8 teáskanál méz
- kis maréknyi pisztácia, megpirítva, durvára vágva
A pisztáciát száraz serpenyőben pirítsuk meg néhány perc alatt, hámozzuk meg (amennyire tudjuk) és vágjuk durvára. A joghurtot szedjük tálkákba, csurgassunk rájuk 4-4 teáskanál mézet és szórjuk meg a pisztáciával.
Görög desszert
Hozzávalók 2 főre:
- 200 g görög joghurt
- 8 teáskanál méz
- kis maréknyi pisztácia, megpirítva, durvára vágva
A pisztáciát száraz serpenyőben pirítsuk meg néhány perc alatt, hámozzuk meg (amennyire tudjuk) és vágjuk durvára. A joghurtot szedjük tálkákba, csurgassunk rájuk 4-4 teáskanál mézet és szórjuk meg a pisztáciával.
mennyire gyonyoru allaga van ennek a joghurtnak!
VálaszTörlésBizony! Ez még jó sűrű, krémes, zsíros! Igazi görög joghurt. Sajnos már alig van belőle...
VálaszTörléshű, milyen jó is ez! A fotó pedig igazán tavaszias :)
VálaszTörlésEasy Greek dessert
VálaszTörlésIngredients
- 200 g Greek yoghurt
- 8 teaspoons honey
- small handful toasted pistachio, roughly chopped
In a dry pan toast the pistachio for 3-5 minutes, then peel them. Divide the yoghurt into 2 serving bowls, drizzle 4-4 teaspoons honey over the yoghurt and sprinkle with the toasted pistachio.
Meg fogsz lepődni, hogy mindezt hogy feldobja egy kis őrölt kardamom!
VálaszTörlésSpice it up with some ground cardamom. You'll be surprised.