Ha még nincsen mára ebédterv, íme egy jó kis recept. Ízorgiában volt részünk múlt vasárnap ezzel a paradicsomos, tejszínes, sajtos szószban sült karfiollal és brokkolival töltött cannellonikkal. Érdemes belevágni
Jamie receptjébe.
Karfiollal és brokkolival töltött cannellonik paradicsomos szószban
Hozzávalók 4 főre:
- 1 közepes fej brokkoli, rózsáira szedve
- 1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
- 1 db jó minőségű paradicsom konzerv (a hámozott, egész paradicsomokat pürésítsük botmixerrel)
- 1 kis fej vöröshagyma, felaprítva
- 6 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 dl zabtejszín (jó a normál tejszín is)
- 2-3 szál friss bazsalikom, felaprítva
- 2 szál friss kakukkfű
- 1 kis darab szárított chili, felaprítva
- 50 g parmezán, reszelve
- 1 db mozzarella
- 16 db cannelloni
- vörösborecet
- olívaolaj
- só, bors
Egy lábasban forraljunk fel sós vizet és főzzük meg benne a brokkolit és karfiolt félkeményre kb. 6-8 perc alatt. Szűrjük le úgy, hogy a vizet tartsuk meg, amiben főttek a zöldségek. Tegyük félre.
Egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a vöröshagymát, fokhagymát és a chilit néhány perc alatt, adjuk hozzá a megfőtt karfiolt, brokkolit és 6-8 evőkanál vizet, abból, amiben a zöldségek főttek. Jól keverjük össze, tegyünk rá fedőt, vegyük takarékra a gázt és főzzük 15 percig időnként megkeverve. Ehhez a recepthez szinte pépesre kell főzni a zöldségeket, hogy bele tudjuk tölteni a cannellonikba. Hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon, vegyük le a gázról, majd villával nyomkodjuk pépesre a zöldséget, sózzuk, borsozzuk, keverjük össze és tegyük félre, hogy kihűljön.
Egy kis tálkában keverjük össze a tejszínt a parmezánnal, majd hígítsuk egy kicsit a szószt 2-3 evőkanállal vízzel (szintén abból, amiben a zöldségek főttek).
Készítsünk elő egy tepsit, amiben elfér a 16 darab cannelloni. A paradicsomszószt enyhén sózzuk, borsozzuk, keverjük el a bazsalikommal.
A kihűlt karfiol-brokkoli pépet kanalazzuk egy szendvicses zacskóba, vágjuk le a zacskó egyik csücskét, majd a pépet kezdjük el beletölteni a cannellonikba. A megtöltött "csövecskéket" tegyük egymás mellé a tepsibe, a végén öntsük rá a paradicsomszószt és a parmezános tejszínt. A mozzarellat tépkedjük darabokra és tegyük rá a cannellonikra. Előmelegített sütőben süssük 170-180 fokon kb. 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.
Kedves Zizi!
VálaszTörlésSzépek a fotóid, nagyon gusztusos, étvágygerjesztő az étel, biztos nagyon finom is.
Baráti üdvözlettel Hobbychef
Zizi!!
VálaszTörléshelyezz twitter kapcsolatot a bejegyzések alá és akkor nyomjuk ezerrel.
csôváz!
Hobbychef,
VálaszTörlésköszönöm pozitív kommentedet!
Lackó,
majd lesz az is idővel! Hajrá Twitter!
Baked cauliflower and broccoli cannelloni
VálaszTörlés(Jamie Oliver's recipe)
You need:
- 1 medium size broccoli, florets and stalks chopped
- 1 medium size cauliflower, florets and stalks chopped
- 1 tin of tomatoes
- 1 small onion, chopped
- 6 cloves of garlic, chopped
- 0,2 l oat creme (you can use creme fraiche or cream)
- small bunch of fresh basil, leaves chopped
- small bunch of fresh thyme, leaves picked
- small piece of dried chili, crumbled
- 50 g Parmesan, grated
- 1 mozzarella
- 16 cannelloni tubes
- red wine vinegar
- olive oil
- salt, pepper
Bring a pan of salted water to the boil and drop in the cauliflower and broccoli. Cook for 5-6 minutes (until cooked), then drain in a colander, reserving the cooking water.
Preheat the oven to 180C.
Heat olive oil in a saucepan, add the garlic and fry for a minute, then add the thyme leaves, chili, frying for 2 minutes. Add the cauliflower and broccoli with 6-8 tablespoons of the reserved cooking water. Stir together, put a lid on the pan, leaving a little gap and cook slowly for 15-20 minutes, stirring regularly. You need to overcook the veg for this recipe. Remove the lid, use a fork or a potato masher to crush the vegetables. Take the saucepan off the heat, season with salt and pepper.
Meanwhile get yourself a baking dish (the right size for fitting 16 cannelloni tubes), pour in the tomato sauce, sprinkle with the basil, add some salt, pepper and the red wine vinegar to it.
In a small bowl mix the creme with the Parmesan and a little reserving water to thin it down.
Spoon your vegetable mixture ino a large sandwich bag and cut off the corner. Squeeze the filling into the cannelloni tubes and place them on top of the sauce. Spoon the cheese cream sauce over the top. Season with pepper and tear over the mozzarella. Bake for about 30-40 minutes on 180C (375F).