Az alábbi étel a töltött cukkini egyik húsmentes változata. Imádok nyáron lecsót készíteni helyben termesztett friss, illatos paprikából, lédús édes paradicsomból. A cukkini a szüleim kertjében termett, a paprikát és paradicsomot pedig egy őstermelőtől szereztem be a Lehel piacon. Igazi, könnyű nyári vacsora kerekedett belőle.
Lecsós bulgurral töltött cukkini
Hozzávalók:
- 1 db cukkini (kb. 30 cm hosszú)
- 2 szál újhagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 3/4 bögre bulgur
- só, bors
- 3 szál friss kakukkfű
- olívaolaj
A cukkinit megmossuk, keresztben félbevágjuk, majd hosszában is, a magos belsejét kanállal kivájjuk (ha zsenge, ne hámozzuk meg, hagyjuk rajta a héját). A bulgurt feltesszük főni kétszeres mennyiségű, sós vízben. 10-15 perc alatt készre főzzük (a bulgur magába szívja a vizet és megpuhul) és félretesszük. Olívaolajon megpirítom a karikára vágott újhagymát, a felaprított fokhagymát. Hozzáadom a felaprított zöldpaprikát és 5 percig párolom. Beleteszem a felvágott paradicsom darabokat is. Sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem. 10 perc főzés után a kész bulgurt hozzáadom a lecsóhoz, összekeverem a mixet, majd belekanalazom a cukkinik belsejébe. Kevés olívaolajat öntök a tepsibe, erre helyezem a töltött cukkiniket és 25-30 perc alatt 170 fokon megsütöm.
Igazán mesés és egészséges
VálaszTörlésKöszönöm Bianka!
VálaszTörlésklassz :)
VálaszTörlésSzia Borsó!
VálaszTörlésHol jártál? Rég hallottam már rólad! :)
Zita, these are BEAUTIFUL!!! I love your delicious and healthy recipes. :-)
VálaszTörlés