Sárgabarackos galette
2010. július 22., csütörtök
Sárgabarackos galette
Sárgabarackos galette
5 megjegyzés on "Sárgabarackos galette"
- Zizi on 2010. július 22. 5:52 írta...
-
Apricot galette
(Inspired by Sari's Cook Your Dream - http://www.cookyourdream.com/)
You need:
- 150 g white spelt flour
- 100 g whole grain spelt flour
- 120 g butter, cold
- 2 tablespoons cane icing sugar
- 1/4 teaspoon salt
- 3 tablespoons water, cold
- half lemon's zest
- about 15 apricots, halved and pitted
- 1 tablespoon cane sugar
- 3 tablespoons sliced almonds
In a bowl combine flours, icing sugar, salt and lemon zest. Add butter and but it to the flour until you have small crumbles. Then add the water and gather the mixture into a ball, wrap it in a plastic wrap & leave it in the fride at least an hour.
Preheat the oven to 180 C (350 F) After an hour unwrap the dough, roll out into a 25 cm circle, 0,5 cm thick and with the help of the rolling pin transfer it to the parchment paper to a baking sheet.
Put the apricots on the dough, leaving about a 5 cm border. Sprinkle with the cane sugar and almonds. Fold the edges over the apricots.
Bake it for 30-40 minutes on 170-180 C until the edge is golden brown. - Rambling Tart on 2010. július 22. 11:02 írta...
-
Oh Zizi, this is BEAUTIFUL!! I think this is my favorite post of yours yet. :-) The galette is gorgeous and rustic and healthy and wonderful. :-)
- Lofty on 2010. július 30. 0:57 írta...
-
Gyönyörű ez a könnyű,nyári torta! Imádom a receptjeid és a képeket hozzá!!!
- Zizi on 2010. július 30. 1:02 írta...
-
Adri!
Tényleg nagyon finom és egyszerű elkészíteni! - Lofty on 2010. július 30. 12:12 írta...
-
Óóóóó Zizi!!! Ezer hála a receptért. Eddigi pályafutásom legfinomabb tortáját készítettem el ma délután.Hmmmmm mennyei lett!!!!
2010. július 22., csütörtök
Sárgabarackos galette
Sárgabarackos galette
Apricot galette
VálaszTörlés(Inspired by Sari's Cook Your Dream - http://www.cookyourdream.com/)
You need:
- 150 g white spelt flour
- 100 g whole grain spelt flour
- 120 g butter, cold
- 2 tablespoons cane icing sugar
- 1/4 teaspoon salt
- 3 tablespoons water, cold
- half lemon's zest
- about 15 apricots, halved and pitted
- 1 tablespoon cane sugar
- 3 tablespoons sliced almonds
In a bowl combine flours, icing sugar, salt and lemon zest. Add butter and but it to the flour until you have small crumbles. Then add the water and gather the mixture into a ball, wrap it in a plastic wrap & leave it in the fride at least an hour.
Preheat the oven to 180 C (350 F) After an hour unwrap the dough, roll out into a 25 cm circle, 0,5 cm thick and with the help of the rolling pin transfer it to the parchment paper to a baking sheet.
Put the apricots on the dough, leaving about a 5 cm border. Sprinkle with the cane sugar and almonds. Fold the edges over the apricots.
Bake it for 30-40 minutes on 170-180 C until the edge is golden brown.
Oh Zizi, this is BEAUTIFUL!! I think this is my favorite post of yours yet. :-) The galette is gorgeous and rustic and healthy and wonderful. :-)
VálaszTörlésGyönyörű ez a könnyű,nyári torta! Imádom a receptjeid és a képeket hozzá!!!
VálaszTörlésAdri!
VálaszTörlésTényleg nagyon finom és egyszerű elkészíteni!
Óóóóó Zizi!!! Ezer hála a receptért. Eddigi pályafutásom legfinomabb tortáját készítettem el ma délután.Hmmmmm mennyei lett!!!!
VálaszTörlés