Padlizsán saláta török joghurtos öntettel
Eredetileg megjelent a bezs.hu-n.
Finom lehet nagyon! Azt a guszta kenyérkét is te sütötted?
A kenyereket nem én követtem el! :) Ez itt a reklám helye: Szeráj, Budapest, Szent István körút.
Oh, so delicious, Zizi! :-) This is just perfect for blazing hot days. Mmm. I will have to try this soon! :-)
Krista,
I love roasted eggplant. They are so tasty. Make this salad and you will have a mouthwatering dish!
Eggplant salad with Turkish yoghurt
You need:
- 2 eggplants
- 2 red onions
- 6 cloves of garlic
- small handful of walnut, chopped
- 200 ml Turkish yoghurt (A thicker, higher-fat variety, süzme yoğurt or "strained yoghurt", is made by straining the yoghurt curds from the whey.)
- small handful of parsley, chopped
- 1/2 lemon's juice
- 200 ml olive oil
- salt, pepper
- Turkish pita bread
Cut the eggplants into large cubes. Place them in a baking dish with the onions and garlic cloves (leave their peel on). Sprinkle with the olive oil, season with salt and pepper. Bake in a preheated oven for 20-25 minutes on 170-180C (350F). If all roasted, turn off the oven and let them cool.
Meanwhile roast the walnut in a non-stick pan until it gets golden brown.
Peel and chop the roasted onions and garlic cloves. Mix everything together in a large bowl: roasted eggplant cubes, chopped onions, garlic, roasted walnuts, yoghurt, chopped parsley. Pour with the freshly squeezed lemon juice. If necessary, season again with salt and pepper. Serve with pita bread.
zizi, holnap ez az egyik kajcsi a bucsubulimra, de en peterezselyem helyett koriandert teszek bele:)
Juci,
szuper választás! Beszámolót kérek majd, hogyan sikerült a farewell party! :)
Ma kénytelen voltam ezt a receptet megcsinálni:-), mivel elvesztettem a barátoktól kapott padlizsánkrém receptet és itt maradtam egy halom padlizsánnal...Nem volt mit tenni, kerestem egy jó kis padlizsános receptet a blogodon. Jól sikerült ez a recept is! Annak van valami jelentősége, ha én nem öntöttem a padlizsánokra 2 dl olajat? Kicsit sokallottam...
Erika
Szia Erika,
nem feltétlenül kell meglocsolni 2 dl olívaolajjal, lehet kevesebbel is. Szeretem a sült zöldséges olívaolajat, amelyet később akár salátaöntetként is fel tudok használni.
Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez
Finom lehet nagyon! Azt a guszta kenyérkét is te sütötted?
VálaszTörlésA kenyereket nem én követtem el! :) Ez itt a reklám helye: Szeráj, Budapest, Szent István körút.
VálaszTörlésOh, so delicious, Zizi! :-) This is just perfect for blazing hot days. Mmm. I will have to try this soon! :-)
VálaszTörlésKrista,
VálaszTörlésI love roasted eggplant. They are so tasty. Make this salad and you will have a mouthwatering dish!
Eggplant salad with Turkish yoghurt
VálaszTörlésYou need:
- 2 eggplants
- 2 red onions
- 6 cloves of garlic
- small handful of walnut, chopped
- 200 ml Turkish yoghurt (A thicker, higher-fat variety, süzme yoğurt or "strained yoghurt", is made by straining the yoghurt curds from the whey.)
- small handful of parsley, chopped
- 1/2 lemon's juice
- 200 ml olive oil
- salt, pepper
- Turkish pita bread
Cut the eggplants into large cubes. Place them in a baking dish with the onions and garlic cloves (leave their peel on). Sprinkle with the olive oil, season with salt and pepper. Bake in a preheated oven for 20-25 minutes on 170-180C (350F). If all roasted, turn off the oven and let them cool.
Meanwhile roast the walnut in a non-stick pan until it gets golden brown.
Peel and chop the roasted onions and garlic cloves. Mix everything together in a large bowl: roasted eggplant cubes, chopped onions, garlic, roasted walnuts, yoghurt, chopped parsley. Pour with the freshly squeezed lemon juice. If necessary, season again with salt and pepper. Serve with pita bread.
zizi, holnap ez az egyik kajcsi a bucsubulimra, de en peterezselyem helyett koriandert teszek bele:)
VálaszTörlésJuci,
VálaszTörlésszuper választás! Beszámolót kérek majd, hogyan sikerült a farewell party! :)
Ma kénytelen voltam ezt a receptet megcsinálni:-), mivel elvesztettem a barátoktól kapott padlizsánkrém receptet és itt maradtam egy halom padlizsánnal...Nem volt mit tenni, kerestem egy jó kis padlizsános receptet a blogodon. Jól sikerült ez a recept is! Annak van valami jelentősége, ha én nem öntöttem a padlizsánokra 2 dl olajat? Kicsit sokallottam...
VálaszTörlésErika
Szia Erika,
VálaszTörlésnem feltétlenül kell meglocsolni 2 dl olívaolajjal, lehet kevesebbel is. Szeretem a sült zöldséges olívaolajat, amelyet később akár salátaöntetként is fel tudok használni.