A sütőtök szezonja lassan lejár, tudom. Ha már nem kaptok sütőtököt készítsétek el padlizsánból vagy karfiolból, ha egy kis indiaira vágytok. Én jázmin rizst főztem hozzá, de ha több időtök van varázsoljatok az asztalra házi naan kenyeret. Prerna receptjét már elég rég kinéztem, remélem hamarosan kipróbálom, mert már nagyon ennék egy kis házi puha, fokhagymával jól bedörzsölt naan kenyeret.
Vegán sütőtök csicseriborsó curry
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök, meghámozva, kimagozva, felkockázva
- 400 g (1 konzerv) csicseriborsó, lecsöpögtetve
- 400 ml kókusztej
- 250 ml zöldség alaplé
- 3 evőkanál sárga curry paszta
- 2 fej vöröshagyma, felaprítva
- 1 evőkanál fekete mustmármag
- 1 teáskanál őrölt kardamom
- 1evőkanál napraforgó olaj
- 1 db lime frissen facsart leve
- friss menta
- naan kenyér vagy főtt jázmin rizs a tálaláshoz
Ez az egyik kedvenc nalunk, szokszor keszitek curry-t. Mindig az kerul bele, ami eppen otthon van. Naan kenyerrel pedig bizony isteni...
VálaszTörlésVegan Pumpkin Chickpeas Curry
VálaszTörlésIngredients (serves 2-3)
- 1 kg pumpkin, peeled, cut into small cubes
- 400 g (1 can) chickpeas, drained and rinsed
- 400 ml coconut milk
- 250 ml vegetable stock
- 3 tablespoons yellow curry paste
- 2 onions, finely chopped
- 1 tablespoon black mustard seed
- 1 teaspoon ground cardamom
- 1 tablespoon sunflower oil
- juice of 1 lime
- mint
- naan bread or boiled rice to serve
Method
Heat the oil in a pan, then gently fry the curry paste with the onions, cardamom and mustard seed for 2-3 minutes until fragrant. Add the cubed pumpkin and coat in the paste. Pour in the vegetable stock and coconut milk. Bring everything to a boil, add the chickpeas, then cook for on lower heat about 10 minutes until the squash is tender. Stir in the juice of the lime. Turn off the heat, sprinkle the curry with mint leaves. Serve with naan breads of boiled rice.