Citromos-mákos kókusztejes bulgur
Hozzávalók 2 főre:
- 180 ml kókusztej
- 120 ml víz
- 70 g bulgur
- 1 teáskanál mák
- 1/2 bio citrom reszelt héja
- 4 teáskanál méz
- 1/4 teáskanál só
- 15 g szeletelt, pirított mandula
Száraz serpenyőben 5-7 perc alatt pirítsuk meg a szeletelt mandulát, majd tegyük félre.
Egy lábasban melegítsük fel a kókusztejet és a vizet, majd keverjük bele a bulgurt és forraljuk fel. Ekkor vegyük takarékra a lángot és főzzük 15-20 percig, amíg a bulgur megpuhul és magába szívja a folyadékot. Keverjük bele a mézet, a mákot és a citromhéjat. Ha szükséges adjunk még hozzá egy kevés vizet vagy kókusztejet, hogy krémes maradjon az állaga. Tálaljuk melegen, szórjuk meg még egy kevés citromhéjjal és a pirított mandulával.
Creamy Coconut Bulgur with Lemon and Poppy Seed
VálaszTörlésIngredients (serves 2)
- 180 ml coconut milk
- 120 ml water
- 70 g bulgur
- 1 teaspoon poppy seeds
- greated zest of 1/2 lemon
- 4 teaspoon honey
- 1/4 teaspoon salt
- 15 g almond, roasted, chopped
Method
Roast the almonds in a dry non-stick pan for 5-7 minutes. Set aside to cool, then chop them roughly.
In a pan heat coconut milk and water. Stir in the bulgur and bring it to boil. Turn down the heat to medium and cook the mixture for 15-20 minutes, until the bulgur is tender and creamy (if the liquid is absorbed before the bulgur has cooked, stir in more water or coconut milk - 3-4 tablespoons at a time). Add honey, poppy seeds and lemon zest. Serve warm with toasted almond on top.