Vöröslencse-csicseriborsó-koriander leves
(A recepthez használt bögre 2,5-2,6 dl-es.)
Red lentil-chickpea-coriander soup
(Recipe adapted from BBC Good Food - http://www.bbcgoodfood.com/)
You need:
- 3/4 cup red lentil
- 1 can chickpeas, rinsed and drained
- 1 can tomatoes, whole
- 2 teaspoons cumin seeds
- 1/2 teaspoon chilli, finely chopped (de-seeded if you don't like it hot)
- 1 red onion, chopped
- 1 lemon's juice
- 2 cup water
- small bunch of coriander, chopped (save a few leaves for garnish)
- salt, pepper
- olive oil
Heat a saucepan and dry fry the cumin seeds for 1-2 minutes, until they start to jump around the pan :) and you can smell the aroma. Then add olive oil, red onion, chilli and cook for a couple of minutes. Add the lentils, tomatoes and water, bring to the boil. Season with salt and pepper,simmer until the lentils have softened.
With a hand mixer/blender puree the soup. Then add the lemon juice and chickpeas. Heat gently for a couple of minutes, sprinkle with the coriander and serve it.
koszonom az ajanlast! mindenkepp kifogom probalni ahogy igertem.
a foto meg elegge megnyero.
szép a leves Zizi.
Szia Zizi!
Pár hete bukkantam a blogodra, már akkor is nagyon tetszett!
Tegnap kipróbáltam ezt a levest, nagyon finom lett, annak ellenére, hogy volt pár hozzávaló (chili, koriander), amit nem tudtam beszerezni a közeli boltban, viszont azokat helyettesítettem mással (chiliszósz, zellerzöld).
Szerintem lelkes olvasója leszek az oldaladnak, csak így tovább:-)))
Erika
Szia Erika!
Köszi a kedves kommentet! :) Én a citromos vöröslencse krémlevest készítettem el újévre és noha volt korianderem, elfelejtettem beletenni. :) Nem baj, ha egy kicsit eltérünk egy recepttől és belevisszük saját ötletünket, újításunkat!
Örülök, hogy tetszik a blog!
Jó főzőcskézést!
Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez
Red lentil-chickpea-coriander soup
VálaszTörlés(Recipe adapted from BBC Good Food - http://www.bbcgoodfood.com/)
You need:
- 3/4 cup red lentil
- 1 can chickpeas, rinsed and drained
- 1 can tomatoes, whole
- 2 teaspoons cumin seeds
- 1/2 teaspoon chilli, finely chopped (de-seeded if you don't like it hot)
- 1 red onion, chopped
- 1 lemon's juice
- 2 cup water
- small bunch of coriander, chopped (save a few leaves for garnish)
- salt, pepper
- olive oil
Heat a saucepan and dry fry the cumin seeds for 1-2 minutes, until they start to jump around the pan :) and you can smell the aroma. Then add olive oil, red onion, chilli and cook for a couple of minutes. Add the lentils, tomatoes and water, bring to the boil. Season with salt and pepper,simmer until the lentils have softened.
With a hand mixer/blender puree the soup. Then add the lemon juice and chickpeas. Heat gently for a couple of minutes, sprinkle with the coriander and serve it.
koszonom az ajanlast! mindenkepp kifogom probalni ahogy igertem.
VálaszTörlésa foto meg elegge megnyero.
szép a leves Zizi.
VálaszTörlésSzia Zizi!
VálaszTörlésPár hete bukkantam a blogodra, már akkor is nagyon tetszett!
Tegnap kipróbáltam ezt a levest, nagyon finom lett, annak ellenére, hogy volt pár hozzávaló (chili, koriander), amit nem tudtam beszerezni a közeli boltban, viszont azokat helyettesítettem mással (chiliszósz, zellerzöld).
Szerintem lelkes olvasója leszek az oldaladnak, csak így tovább:-)))
Erika
Szia Erika!
VálaszTörlésKöszi a kedves kommentet! :) Én a citromos vöröslencse krémlevest készítettem el újévre és noha volt korianderem, elfelejtettem beletenni. :) Nem baj, ha egy kicsit eltérünk egy recepttől és belevisszük saját ötletünket, újításunkat!
Örülök, hogy tetszik a blog!
Jó főzőcskézést!