Ezt a receptet a Makifood Főzőiskola oktatójától Chef Makitól tanultam. Kuktáskodásaim során lehetőségem van Maki szuper finom és egészséges, vegetáriánus, vegán receptjeit is megismernem. Azt hiszem, ezt a kekszet először a januári nyílt napjukon kóstoltam... már akkor lenyűgözött. Aztán kiderült, hogy vegán (ez nem jelenti azt, hogy margarin van benne!) és nagyon egyszerű elkészíteni. Feltétlen süssétek meg karácsonyra!
Vegán mogyoróvajas keksz
Hozzávalók:
-1,5-2 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt vagy búzaliszt, átszitálva
- 3/4 bögre mogyoróvaj, krémes (nem a darabos)
- 1/3 bögre kókuszolaj
- 1/4 bögre juharszirup
- 1/4 teáskanál só
(A recepthez használt bögre 2,5-2,6 dl-es.)
Minden hozzávalót tegyünk egy tálba, majd gyúrjuk össze. Könnyen formázható tésztát kapunk. Görgessünk kis golyókat belőle és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Villával lapítsuk ki a golyókat keksz formára (ettől lesznek csíkosak, kb. 4 cm átmérőjű egy keksz). 175 fokon süssük 15-20 percig.
A karácsonyi hajrában, ha még most veszed meg az ajándékokat, akkor jó tudni, hogy Makiék ajándékutalványai 2010. december 23-ig személyesen, készpénzzel megvásárolhatók TreeHugger Dan's könyvesboltjában. Infó az ajándékutalványokról itt.
Vegan peanut butter cookies
VálaszTörlés(Recipe adapted from Maki Stevenson - http://bit.ly/gsQaJN)
Ingredients:
- 1,5-2 cups whole wheat spelt flour
- 3/4 cup peanut butter (creamy)
- 1/3 cup coconut oil
- 1/4 cup maple syrup
- 1/4 teaspoon salt
In a bowl mix everything together until you get a non-sticky dough. Form little balls from dough and place them on the baking sheet lined with parchment paper. Flatten the balls with a fork and bake them for about 15-20 minutes at 175-180C (325-350F).