Gondolom már a címet olvasva elcsodálkozunk, hogy vajon ebből a három alapanyagból mi fog "kisülni". Hát én magam is meglepődtem, hogy egy érdekes ízvilág, amivel korábban még nem találkoztam. A recept - módosítottam rajta egy kicsit - , Penny De Los Santostól származik, az egyik kedvenc fotósomtól. Lehetőség szerint jó édes őszibarackot és paradicsomot használjunk az elkészítéséhez.
Őszibarack paradicsom bazsalikom saláta
- 3 db őszibarack, kimagozva
- 2 db paradicsom
- 10 levél bazsalikom (zöld és bordó - ha hozzájutunk - vegyesen)
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál almaecet
- fél citrom leve
- só, bors
Eredetileg megjelent a bezs.hu-n.
Érdekes összeállítás,de szeretem az újdonságokat. Szívesen kipróbálnám én is.
VálaszTörlésPróbáld ki Anikó! Hajrá! :)
VálaszTörlésLovely, Zita!! I never thought of pairing these two, but it looks so fresh and wonderful. :-)
VálaszTörlésPeach tomato basil salad
VálaszTörlés(Inspired by Penny De Los Santos - http://pennydelossantos.wordpress.com/)
You need:
- 3 peaches, pitted, diced
- 2 tomatoes, diced
- 10 leaves of basil, chopped
- 1 clove of garlic, chopped
- 4 tablespoons olive oil
- 2 teaspoons apple vinegar
- half of a lemon's juice
- salt, pepper
In a salad bowl mix together the peaches, tomatoes, basil leaves. In a smaller bowl make the dressing: mix together the garlic, apple vinegar, lemon juice, olive oil, pinch of salt and pepper and pour it over the salad.