Az időjárás tekintetében beköszöntött az ősz. Én még azért bízok a vénasszonyok nyarában. A jó hír, hogy a piacokon még lehet kapni késő nyári zöldségeket, gyümölcsöket. Használjuk ki a lehetőséget, mert, amikor már kezdjük megunni az almát, a banánt, a narancsot, a mandarint, a répát, a céklát és a sütőtököt, hiányozni fognak a nyári finomságok. Na jó, azt hiszem a sütőtököt nem tudom megunni. Azt tudnám egész évben enni.
A kukorica és a koriander mexikói ízeket idéznek. Gondoltam, hogy a szokásos kukorica krémleves vagy burrito helyett most másképp használom fel ezeket az alapanyagokat. A palacsintát szeretjük, így jött az ötlet, hogy beleteszem a tésztájába a kukoricát. Most friss kukoricát használtam, a csőről vágtam le a szemeket és nem főztem meg, hanem nyersen tettem bele a tésztába. Később használhatunk fagyasztott kukoricát is. Akkor várjuk meg, hogy kiengedjen és töröljük szárazra a szemeket, hogy ne vizezzék fel a palacsinta tésztáját.
Kukoricás palacsinta korianderes sajtkrémmel
Hozzávalók:
- 60 g tönköly fehérliszt
- 50 g teljeskiörlésű tönkölyliszt
- 20 g vaj, olvasztva
- 80 g kukorica
- 2,5 dl kókusztej
- 2 db bio tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 100 g natúr sajtkrém
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- koriander, felaprítva
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük. A többi hozzávalóból - kókusztej, lisztek, tojássárgája, vaj, sütőpor, kukorica - összeállítjuk a tésztát, majd a tojásfehérjét lágyan hozzákeverjük. Teflonserpenyőbe kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre), közepes lángon megsütjük őket. A sajtkrémet összekeverjük a korianderrel, a fokhagymával és megkenjük vele a palacsintákat.
Eredetileg megjelent a bezs.hu-n.
Istenien nét ki, nagyon nagy ötlet
VálaszTörlésHuh nekem ez tetszik..yum yum!:)
VálaszTörlésannyira tetszenek a képeid! :)
VálaszTörlésKöszi Dög! Jólesik a dicséreted! :)
VálaszTörlésCorn pancake with coriander (cilantro) cream cheese
VálaszTörlésYou need:
- 60 g white spelt flour
- 50 g whole grain spelt flour
- 20 g unsalted butter, melted
- 80 g fresh corn, cut off the cob (you can use frozen corn as well)
- 0,25 l coconut milk
- 2 organic eggs
- 1 teaspoons baking powder
- 1 teaspoon salt
- 100 g cream cheese
- 1 clove garlic, chopped
- coriander, chopped
In a bowl mix flours, baking powder, coconut milk, egg yolks, melted butter, corn, stirring it until smooth. Whip the egg whites with the salt until it becomes stiff and add it to the corn mixture. Cook on a hot pan until lightly browned on the bottom. Turn and brown the other side.
Mix the cream cheese with the coriander and the garlic and spread the pancakes with this cream.
oh yum! these look totally up my alley.
VálaszTörlésOh, Stephanie!
VálaszTörlésThank you for visiting my blog and writing a comment! It's an honour from you! :)