A Tofu a tortán nálam tartott vegán vacsora csatájára készítettem el ezt a desszertet. Egy kicsit izgultam is, mert először készítettem el ezt az édességet és először használtam agar-agart zselésítésre. Nem tudtam hogyan működik ez a vicces nevű anyag... :) Szerencsére a desszert jól sikerült, úgy dermedt meg, ahogyan szerettem volna. A receptet Makitól tanultam.
Kókuszos kávés panna cotta (vegán)
Hozzávalók 4-6 főre:
- 1 liter kókusztej
- 100-15g nádcukor
- 2,5 teáskanál instant kávé
- 1,5-2 teáskanál agar-agar
- kókuszreszelék a díszítéshez
Egy lábasban összekeverek mindent és közepes lángon főzöm, folyamatosan kevergetve, amíg az agar-agar teljesen feloldódik. A meleg folyékony (nem sűrűsödik be) keveréket kis tálkákba / poharakba öntöm, megvárom, amíg kicsit kihűlnek, majd beteszem a hűtőbe. A keverék 30 perc múlva összeáll, megszilárdul. Tálalás előtt kókuszreszeléket szórok rá.
Coconut coffee panna cotta (vegan)
VálaszTörlésYou need:
- 1 liter coconut milk
- 10-15 dkg cane sugar
- 2,5 teaspoons instant coffee
- 1,5-2 teaspoons agar-agar
- grated coconut
In a pan mix everything together, cook over medium heat and stir the mixture continuously until the agar-agar dissolves. Pour the warm liquid (doesn't thicken) in small bowls, wait until gets colder and place them in the fridge. 30 minutes later the cream solidifies. Before serving sprinkle with grated coconut.