I.-nek van egy angol barátja, Lizzy (akit március óta én is ismerek személyesen) és jelenleg a Brit Virgin-szigeteken él. Jogász, egy ügyvédi irodának dolgozik. Reggel bemegy az irodába, dolgozik délután 5-ig vagy 6-ig, majd flip-flopra vált és irány a beach! Hááááááát, én is szívesen tenném ezt munka után. A jó hír, hogy van egy meghívásunk a Virgin-szigetekre, a rossz, hogy kell még egy kicsit gyűjtenünk, hogy elutazhassunk a világ eme távoli szegletébe, ahol ilyen csodálatosan kék a tenger és zöld a környezet...
A naplemente pedig pinkbe öltözik...
Megelégelve a hideg, esős időjárást, elkezdtem álmodozni arról, hogy a meleg tenger hullámai simogatják a lábamat, miközben én a Brit Virgin-szigeteken sétálok mezítláb a parton. Hogy ezt méginkább érezzem, trópusi hangulatot varázsoltam a konyhámban egy kis zenével és néhány hozzávalóval: banán, lime, makadámia dió, valamint kókusztej és megsütöttem belőlük életem első trópusi banánpudingját.
Sült banánpuding
Hozzávalók:
- 2 db érett banán karikára felszeletelve
- 12 evőkanál darált makadámia dió
- 2 db bio tojás
- 2 dl kókusztej
- 4-5 evőkanál barna nádcukor
- 1 db lime reszelt héja
- egy kevés vaj a formák kikenéséhez
Egy tálban a tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a lime héját, a kókusztejet és a makadámia diót. A formákat kikenem vajjal, beleteszem a banánkarikákat, majd a tojásos, kókusztejes keveréket rákanalazom. A tetejét még megszórom egy kis nádcukorral és így mennek az előmelegített sütőbe. 180 fokon kb. 20 percig sütöm, amíg megemelkednek, mint egy szuflé és aranybarna lesz a tetejük. Pár perc hűtés után, langyosan fogyasszuk!
Baked banana pudding (souffle)
VálaszTörlésYou need:
- 2 ripe bananas (peeled and sliced)
- 12 tablespoons ground macadamia nuts
- 2 organic eggs
- 2 dl coconut milk
- 4-5 tablespoons cane sugar
- zest of 1 lime
- butter for molds
In a bowl, beat together the eggs and sugar until light. Add the ground macadamia nuts, coconut milk, lime zest.
Butter the molds, put the sliced bananas in them and divide the batter between them. Sprinkle lightly the tops with cane sugar. Bake the dessert on 180 Celsius for about 20-25 minutes, until the top is golden brown. Serve lukewarm!
Uhhh ez 1. nagyon jól néz ki, 2. nagyon jól hangzik egy banánmániásnak (nekem) úgyhogy mindenképp ki fogom próbálni - csak bírjam kivárni,hogy megbarnulnak a banánok! :-) Gratula!
VálaszTörlésKöszi Panna!
VálaszTörlésKönnyű, gyors és finom édesség! Majd írd meg, hogy ízlett! :)
Azannnya.... :)
VálaszTörlésWhat a delicious, comforting dish, Zizi! :-) And your photos are gorgeous, so peaceful and wonderful. :-)
VálaszTörlésPixie!
VálaszTörlésKöszi! :)
Krista!
Easy dessert, make it for a lovely dinner! :) Thanks for loving my photos! You are wonderful!