A receptet Katie blogján találtam. Fincsinek tűnt. Módosítottam rajta, mert kellett volna hozzá tej, ami nem volt otthon, így került bele joghurt. Cseresznye helyett meggyet használtam. Meg a mértékegységeket is át kellett számolni cup-ról grammra, szóval egy kis matematikával kezdődött a sütemény elkészítése. De megérte a számolást! :) Könnyű, nem túl édes, nyári pite az eredmény.
Meggyes kakaós pite
Hozzávalók:
- 5 dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt
- 10 dkg tönköly fehérliszt
- 5 dkg kakaó átszitálva
- 3 db bio tojás
- 10 dkg barna nádcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 pohár joghurt
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- csipet só
- 2 marék meggy kimagozva
Egy tálban a tojásokat jól elkeverem a cukorral. Hozzáadom a lisztet, kakaót, sót, joghurtot, vaníliát. Miután a tészta összeállt, kivajazott, kilisztezett sütőformába öntöm, rászórom a meggyet és előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 30-40 percig. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e, ugyanis a sötét színe miatt nem lehet látni, hogy mennyire pirult és sült meg a sütink.
Thank you so much for the English translation, Zizi! :-) Wow - this is so decadent and delicious and wonderfully dark and rich. :-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy láttalak az " ötvenes " listán !
VálaszTörlésKöszönöm olzka! :)
VálaszTörlésSzia Zita!
VálaszTörlésEz az adag mekkora sütőformával készült?
Köszi!
Lilla
Lilla!
VálaszTörlésEz a sütőforma 26 cm átmérőjű.
Épp most vettem ki a sütőből a finomságot! Nagyon jó lett:)))))) Köszi Zizi
VálaszTörlés