A hétvégén jutottam nagyon szép, friss laskagombához a biopiacon. Fülöpjakabon termelik a gombát és már legalább egy éve vásárolok tőlük.
- Mit fog belőle készíteni? - kérdezte a termelő.
- Krémlevest szeretnék - válaszoltam. Így kaptam még hozzá néhány darab barna csiperkét... azt mondta, ettől finomabb lesz. És igaza lett! :)
- Mit fog belőle készíteni? - kérdezte a termelő.
- Krémlevest szeretnék - válaszoltam. Így kaptam még hozzá néhány darab barna csiperkét... azt mondta, ettől finomabb lesz. És igaza lett! :)
Laskagomba krémleves
Hozzávalók:
- 300 g laskagomba
- néhány szem barna csiperke
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1-2 dl zabtejszín (jó a normál tejszín is)
- 1 bio zöldségleves kocka
- só, bors
- néhány ág kakukkfű
- olívaolaj
A felaprított hagymát az olajon megpárolom és hozzáadom az apróra vágott gombát. Párolom együtt egy keveset, sózom, borsozom, beleteszem a kakukkfüvet és felöntöm vízzel (kb. 1,5 liter). Mivel a gombának elég kevés idő kell, néhány perc múlva beledobom a zöldségleves kockát és a petrezselyem felét felaprítva. 10 percig főzöm, majd botmixerrel krémes állagúra turmixolom (ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá egy kis vizet.) Hozzáadom a tejszínt, forralok még egyet rajta és már tálalható is. A maradék petrezselyemből szórok a tetejére.
0 megjegyzés on "Laskagomba krémleves"
Megjegyzés küldése