Mielőtt végetér a ribizli szezon megosztok egy újabb jégkrém receptet. I. nem igazán ribizli rajongó és igazából én sem, de sütik készítéséhez nagyon szeretem használni. Szeretem a gyümölcs ízét, de mégsem eszem olyan gyakran, mint mondjuk őszibarackot. Gondoltam, kipróbálom milyen jégkrémben. Került turmixolva és darabosan is bele. Izgalmas volt az apró piros szemekre rábukkanni a jégkrémben.
A korábban készültekbe tettem kókusztejet, földimogyoróvajat és banánt, valamint avokádót, amelyek mind selymesebbé, krémesebbé tették a jégkrémeket. Mandulavajjal is megoldható mindez (mandulavaj készítése házilag itt és itt).
Ne habozzatok kipróbálni egy újabb vegán jégkrémet a közelgő meleg hétvégén!
Ne habozzatok kipróbálni egy újabb vegán jégkrémet a közelgő meleg hétvégén!
Mandulavajas ribizli jégkrém
- 200 ml kókusztej
- 50 g mandulavaj
- 55 g kókuszcukor vagy nádcukor
- 100 g ribizli
Öntsük a robotgépbe a kókusztejet, adjuk hozzá a mandulavajat, a kókuszcukrot és 50 g ribizlit. Pürésítsük simára. Keverjük hozzá a maradék 50 g ribizlit, majd öntsük a krémet formákba, helyezzünk mindegyikbe pálcikát és tegyük a mélyhűtőbe legalább 2 órára, amíg megszilárdulnak.
Jelentem megcsinaltam(kisebb kanikula van Hollandiaban eppen) es nagyon jo lett. Meg tobb ilyet receptet legyszi!
VálaszTörlésSzuper! Örülök, hogy ízlett! Itt is kánikula van, szóval még a nyárba belefér néhány jégkrém recept!
VálaszTörlésAlmond butter red currant popsicles
VálaszTörlésINGREDIENTS (makes 4 popiscles)
• 200 ml coconut milk
• 50 g almond butter
• 55 g coconut or cane sugar
• 100 g red currant
PREPARATION
1. Pour coconut milk into the food processor, add almond butter, coconut sugar and 50 g red currant. Whizz up until smooth.
2. Add the remaining 50 g red currant and pour the mixture into popsicle molds, insert sticks and freeze until solid (at least 2 hours).