Annyira egyszerű, hogy le sem írom külön a receptet. Csak érett banán kell hozzá, aztán mélyhűtő, majd egy erős konyhai robotgép. Én 3 darab banánt használtam, ez 2-3 főre elegendő fagylaltot fog eredményezni.
A banánt hámozzuk meg és vágjunk kb. 1-2 centiméter vastag szeleteket belőle. Tegyük egy tányérra úgy, hogy minden szelet külön-külön legyen (ne legyenek egymáson), majd tegyük be a mélyhűtőbe 2-3 órára. A megfagyott banánszeleteket tegyük a robotgépbe és kapcsoljuk be. Először hangos lesz, meg mozogni fog a robotgép (valahogy kezelni kell a fagyott darabkákat), de néhány perc múlva fagyottá áll össze az egész. Ha még 3-4 percig dolgoztatjuk a robotgépet az egész krémes lesz. Ez a cukormentes vegán nyers banán fagylalt titka, amely kisbabák első fagylaltja is lehet. Természetesen adhatunk hozzá vaníliát, keverhetünk bele pirított mandulát vagy csokoládé darabkákat. Az eredmény: mennyei!
A fent említett cikkben le van írva a tudományos magyarázata annak, hogy a banán hogyan képes ilyen könnyen fagylaltá válni (a magas pektin tartalmára gyanakodnak).
A lényeg, aki még nem próbálta, ne hagyja ki! :)
:) pont ilyet csináltunk múlt héten barátnőmnél jól megérett banánokból. Tényleg szuper krémes lesz. Ez egy nagyon jó "recept". Irtó egyszerű és épp annyira finom. A gépeddel simán működött? Megbirkózott vele?
VálaszTörlésKriszti,
VálaszTörléssimán bírta a gép, nagyon szépen krémesítette.
Tényleg jó ötlet, egyszerű, kevés baj van vele.
VálaszTörlésRaw Vegan Sugar-Free Banana Ice Cream
VálaszTörlésPeel bananas and cut them into small pieces. Place the pieces on a tray (or plate) and freeze for 2-3 hours. Start blending the banana pieces in the food processor. In the meantime scrape down the bowl when the bananas stick. Whizz 3-4 minutes until it gets smoothy. Of course you can combine with vanilla, roasted nuts or chocolate. The result... priceless!