Banánkenyér, angolul banana bread. Sokat hallottam már róla, de nem tudtam hogyan készítik. Két hete sütöttem meg először több receptet összekombinálva, de túl soknak tartottam benne a 3 db banánt, ezért túlságosan "nedves" maradt a belseje, annak ellenére, hogy megsült. Így most módosítottam a banán mennyiségén, meg tettem bele a dión kívül csoki darabkákat is. A második próbálkozás tökéletes lett! Bingo!
Banánkenyér
Hozzávalók:
- 2 db érett banán
- 100 g tönköly fehérliszt
- 100 g teljeskiörlésű búzaliszt
- 2 db tojás
- 80 g vaj
-100-120 g cukor
- fél vaníliarúd kikapart magjai
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 kis maréknyi dió, felaprítva
- néhány kocka 60%-os csokoládé, felaprítva
A banánokat villával összetörjük. A két tojást a nádcukorral jól elkeverjük, belekaparjuk a vanília magokat, kanalanként hozzáadjuk a felolvasztott vajat (amit egy kicsit hagyunk kihűlni, hogy a tojás nehogy összeugorjon és rántotta legyen belőle :)), majd az összetört banánt.
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor) egy másik tálban összekeverjük és összeöntjük a banános keverékkel, belerakjuk a felaprított diót és csokoládét.
Egy 25 cm hosszú szilikon püspökkenyér formában sütöttem 180 fokon 45-60 percig (sütőtípustól függő az idő!). Akinek nagyobb a formája, az az általam megadott mennyiséget akár meg is duplázhatja. Akkor van kész, ha a beleszúrt fogpiszkálóra semmi nem ragad rá.
Első alkalommal Dulce de Leche-t is készítettem hozzá, amit rácsorgattunk a banánkenyér szeletekre. Most ez elmaradt, de egyébként mennyei vele! Érdemes kipróbálni!
Szia Zizi!
VálaszTörlésTegnap megsütöttem én is a kenyeret, a vanília rudat egy csomag vaníliás cukorral helyettesítve. Nagyon finom lett, köszi! :)
Lilla
Egészségetekre! :) Örülök, hogy sikeresen végrehajtottad a küldetés!!!
VálaszTörléssütire, édességre vágyom, de mértékkel persze! Sztem, most erre benevezek a holnapi nap folyamán...
VálaszTörlés