Néhány hete készítettem el (nem először) ezt a finom salátát, melynek egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. :) Mi előételként fogyasztottuk, de főétel mellé is kiváló lehet. A recept a "Világkonyha - Öt földrész hatszáz receptje" c. könyvből származik.
Sárgarépa saláta
Hozzávalók 2 főre:
- 3-4 szál sárgarépa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- olívaolaj
- frissen facsart citromlé
- só, bors
A sárgarépát lereszeljük, összekeverjük a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük ízlés szerint az olívaolajat és a citromlevet. Összekeverjük, majd fél órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
0 megjegyzés on "Sárgarépa saláta"
Megjegyzés küldése