Az ötlet Mennyei Mignon-tól származik, amikor pár napja megláttam a barackos gombóc bejegyzését. :) Nosztalgikus érzés kerített hatalmába... eszembe jutott anyai nagymamám mennyei mákos nudlija, ami ugyanolyan tésztából készül, mint a szilvás vagy barackos gombócé. Mindig egy nagy fazékkal csinált, körbeülte a család és persze semmi nem volt már belőle 15 perc múlva. Ma életemben először nekiálltam megcsinálni ezt a fincsiséget! Nagyon jól sikerült. Mama, büszke lennél rám! :)
Mákos nudli
Hozzávalók 2 főre:
- 7-8 szem krumpli
- kb. 250-300 g liszt (amennyit felvesz :))
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- só
- darált mák
- porcukor (én nád porcukrot használtam)
- esetleg még 1 tojás, de én nélküle csináltam, mert nem volt itthon
Krumplit meghámoztam, apró kockákra vágtam, sós vízben megfőztem. Amikor elkészült, leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem, hogy gyorsabban hűljön, mert kevés időm volt. Összetörtem a krumplit, hozzáadtam a 2 evőkanál olajat, majd lassan adagoltam a lisztet és elkezdtem gyúrni. Miután összeállt a tészta, feltettem egy fazékban vizet forralni és elkezdtem gyurmázni. :) Vékony "gilisztákat" gyúrtam, amiket 3-4 centis nudlikra vágtam. Több adagban főztem meg, mindig akkor van kész, ha a nudlik feljönnek a víz felszínére. A leszűrt nudlikat egy tálban gyűjtöttem. Amikor megfőtt az összes, ráöntöttem a cukros mákot, elkavartam és már habzsoltuk is a párommal! Gyerekkorom emlékezetes étele... hát nem utoljára csináltam, az biztos!!!
0 megjegyzés on "Mennyei mákos nudli"
Megjegyzés küldése