Egyszerű, de nagyszerű étel!
Szezámmagos tepsis krumpli sült zöldségekkel
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db krumpli héjastul
- 2 kisebb cékla
- 2 fej lilahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- olívaolaj, só, bors
- 1 rozmaring ág (vagy szárított rozmaring)
- szezámmag
- friss petrezselyem
Szezámmagos tepsis krumpli sült zöldségekkel
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db krumpli héjastul
- 2 kisebb cékla
- 2 fej lilahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- olívaolaj, só, bors
- 1 rozmaring ág (vagy szárított rozmaring)
- szezámmag
- friss petrezselyem
Tepsibe teszem a felkockázott krumplit és céklát, olívaolajjal meglocsolom, sóval, borssal ízesítem és aláöntök egy kevés vizet. A tetejére alufóliát tettem, hogy gyorsabban megpárolódjanak a zöldségek. A sütőben kb. 25 percig sütöm 180 fokon, majd leveszem róla az alufóliát, rászórom a friss rozmaringot, szezámmagot a krumplira és hozzáteszem a gerezdekre vágott lilahagymát és a fokhagyma gerezdeket. Még kb. 10-15 percig sütöm, amíg a hagyma megpirul. Tálaláskor friss petrezselymet szórok rá! (Most a friss petrezselyem a mániánk, mindenre ezt szórunk, még salátát is készítünk belőle!)
0 megjegyzés on "Szezámmagos tepsis krumpli sült zöldségekkel"
Megjegyzés küldése