Úgy érzem ez a spagetti elindított bennem valamit és több ételt ki fogok próbálni, már csak azért is, mert néhányan kértétek, hogy több nyers étel legyen a blogon. Kérésetek számomra parancs! :) Igyekszem változatossá, színessé tenni a blogot és megosztani olyan recepteket, amelyek finomak, táplálóak és különlegesek is. Néha gyorsan összedobhatóak, néha időigényesek, de mindenki válogathat kedvére valót.
Szóval éljen a nyers konyha! Ezt a receptet pedig ne hagyjátok ki a nyári repertoárból! Akár egy grillpartin húsok kiváló körete is lehet. Ennyi... meg egy bambi!
Nyers cukkini spagetti
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db bébi cukkini (lehet sárga, csíkos, zöld, kb. 10-15 cm hosszúak)
- 2 evőkanál tahini szósz (szezámmag krém)
- 3 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál szójaszósz
- 3 teáskanál sörélesztő pehely
- 2 evőkanál víz
- csipet chili pehely (szárított chili morzsolva)
Julienne hámozóval (ennek hiányában késsel aprítsuk fel a cukkinit egészen a magos belsejéig - bár érdemes beruházni egybe, mert hasznos eszköz a konyhában -) vágjunk vékony csíkokat a cukkinikből. (Nekem egyébként ilyen hámozóm van, ajándékba kaptam. :)) Tegyük egy tálba. Egy kis tálkában keverjük össze a tahinit a citromlével, majd adjuk hozzá a szójaszószt és a sörélesztő pelyhet. Két evőkanál vízzel hígítsuk a szószt, majd szórjuk bele a chilit. Öntsük a szószt a cukkini spagettire, jól keverjük el, hogy a szósz mindenhol befedje a spagetti szálakat, majd tálaljuk.
Raw Zucchini Spagetthi with Creamy Tahini Sauce
VálaszTörlésIngredients (serves 2)
- 4 baby zucchini (either yellow or green, about 10-15 cm / 3,93-5,90 inch long)
- 2 tablespoons tahini
- 3 tablespoons freshly squeezed lemon juice
- 1 tablespoon soy sauce
- 3 tablespoons nutritional yeast (flake)
- 2 tablespoons water
- a pinch of chili flakes
Method
With a julienne peeler slice the zucchinis (until the middle of the zucchinis, seed parts). Place the sliced zucchinis in a bowl and set aside.
In a small bowl mix together tahini with lemon juice, soy sauce and nutritional yeast. Dilute the sauce with 2 tablespoons water, then add chili flakes and mix until smooth. Pour the sauce over the zucchini spagetthi and work it in with your hands.