Vegánok hagyják el a tejet, tejszínt, adjanak hozzá olívaolajat/kókuszolajat és zabtejszínt.
Hozzávalók 4 főre:
- 450 g sütőtök (pucolt mennyiség), meghámozva, kockára vágva
- 450 g burgonya (pucolt mennyiség), meghámozva, kockára vágva
- 100 ml tejszín vagy tejföl
- 20 g vaj
- 1 szál friss rozmaring levelei, felaprítva
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
A meghámozott, felkockázott sütőtököt és burgonyát tegyük fel sós vízben főni. Kb. 20-25 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le. Öntsük a zöldséget vissza a lábasba, adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, majd burgonyatörővel pépesre törjük. Ízesítsük sóval, borssal és a rozmaringgal. Jól keverjük el és melegen tálaljuk.
További vega karácsony receptek:
Vörösáfonyás pisztácia mandula sült
Sütőtök pite
Ezt is elkészítettem. Nagyon finom volt! Még a végén vega leszek..:-)) Erika
VálaszTörlésMashed Pumpkin Potatoes with Rosemary
VálaszTörlésIngredients (serves 4)
- 450 g pumpkin, peeled, cut into small cubes
- 450 g potatoes, peeled, cut into small cubes
- 100 ml cream or sour cream
- 20 g unsalted butter
- 1 sprig rosemary, leaves chopped
- sea salt
- pepper
Method
In a large sauce pan cover potatoes and pumpkin with water. Bring to boil and simmer until potatoes are tender, 20-25 minutes. Drain potatoes and pumpkin. Mash with a potato masher, mixer or immersion blender. Add cream/sour cream and butter to thin a bit and make mash creamier. Season with salt, pepper and rosemary. Serve it warm with the cranberry pistachio nut roast.