Az őszi foglalkozások nagyon sikeresek voltak, így most a nyáron is folytatjuk. Első alkalommal zöld salátát, lecsós bulgurral töltött cukkinit és meggyes kakaós pitét készítettünk. Minden elfogyott az utolsó morzsáig! Erre a hétre mexikói menüt tervezek: Chef Maki kukorica krémlevesét, Vegasztrománia tortilla-ját, salsat, guacamole-t.
2011. június 19., vasárnap
Citromos quinoa bébi cukkinivel, csicseriborsóval, terápiás főzés és egy hétvégi esküvő
Az őszi foglalkozások nagyon sikeresek voltak, így most a nyáron is folytatjuk. Első alkalommal zöld salátát, lecsós bulgurral töltött cukkinit és meggyes kakaós pitét készítettünk. Minden elfogyott az utolsó morzsáig! Erre a hétre mexikói menüt tervezek: Chef Maki kukorica krémlevesét, Vegasztrománia tortilla-ját, salsat, guacamole-t.
3 megjegyzés on "Citromos quinoa bébi cukkinivel, csicseriborsóval, terápiás főzés és egy hétvégi esküvő"
- Anonymous írta...
-
Nagyon szép képeket készítettél megint, igazi élménydús hétvége, meg is bocsátva, hogy nem írtál, ja nagy a szám, még az én blogom sincs kész :) Szóval a recept kipróbálva, gyorsan elkészült, aminek külön örülök, mert abból van a legkevesebb. A kedvenc alapanyagaim, egytől egyig, jó volt így őket összedobálni :) Ízre is igen finom, főleg a citrommal meglocsolva, ezen felbuzdulva tettem még hozzá egy pici koriandert. Jó lett. @zsukam
- Zizi on 2011. június 20. 7:01 írta...
-
Zsuzsa!
Köszi a kommentet! :) Örülök, hogy ilyen gyorsan már el is készítetted a receptet és finom lett, ízlett!
További jó főzőcskézést! - Zizi on 2011. augusztus 18. 3:54 írta...
-
Lemon quinoa with zucchini and chickpeas
Serves 3-4
Ingredients:
- 1 cup quinoa
- 4 small zucchinis (yellow and green), sliced
- 1 can (240 g) chickpeas, drained
- 1 onion, peeled and chopped
- 3 branches fresh thyme
- 1/2 lemon's grated zest and juice
- salt, pepper
- coconut or olive oil
Bring the quinoa, water and 1 teaspoon salt to a boil in a pot. Reduce heat and simmer for about 15-20 minutes or until the quinoa opens up revealing a little spiral and is soft and pleasant to chew. Set aside.
Heat a splash of coconut oil in a pan and saute the onion. After 5 minutes add zucchini and saute for another 5-6 minutes, then add the chickpeas. Season with salt, pepper and the leaves of thyme branches. Add lemon juice and cooked quinoa and turn off the heat. When serve sprinkle with lemon zest.
2011. június 19., vasárnap
Citromos quinoa bébi cukkinivel, csicseriborsóval, terápiás főzés és egy hétvégi esküvő
Az őszi foglalkozások nagyon sikeresek voltak, így most a nyáron is folytatjuk. Első alkalommal zöld salátát, lecsós bulgurral töltött cukkinit és meggyes kakaós pitét készítettünk. Minden elfogyott az utolsó morzsáig! Erre a hétre mexikói menüt tervezek: Chef Maki kukorica krémlevesét, Vegasztrománia tortilla-ját, salsat, guacamole-t.
Nagyon szép képeket készítettél megint, igazi élménydús hétvége, meg is bocsátva, hogy nem írtál, ja nagy a szám, még az én blogom sincs kész :) Szóval a recept kipróbálva, gyorsan elkészült, aminek külön örülök, mert abból van a legkevesebb. A kedvenc alapanyagaim, egytől egyig, jó volt így őket összedobálni :) Ízre is igen finom, főleg a citrommal meglocsolva, ezen felbuzdulva tettem még hozzá egy pici koriandert. Jó lett. @zsukam
VálaszTörlésZsuzsa!
VálaszTörlésKöszi a kommentet! :) Örülök, hogy ilyen gyorsan már el is készítetted a receptet és finom lett, ízlett!
További jó főzőcskézést!
Lemon quinoa with zucchini and chickpeas
VálaszTörlésServes 3-4
Ingredients:
- 1 cup quinoa
- 4 small zucchinis (yellow and green), sliced
- 1 can (240 g) chickpeas, drained
- 1 onion, peeled and chopped
- 3 branches fresh thyme
- 1/2 lemon's grated zest and juice
- salt, pepper
- coconut or olive oil
Bring the quinoa, water and 1 teaspoon salt to a boil in a pot. Reduce heat and simmer for about 15-20 minutes or until the quinoa opens up revealing a little spiral and is soft and pleasant to chew. Set aside.
Heat a splash of coconut oil in a pan and saute the onion. After 5 minutes add zucchini and saute for another 5-6 minutes, then add the chickpeas. Season with salt, pepper and the leaves of thyme branches. Add lemon juice and cooked quinoa and turn off the heat. When serve sprinkle with lemon zest.