Karácsonyra készítettünk különböző ízű kekszeket ajándékba. Gusztusosan csatos üvegekbe csomagolva adtuk át a családtagjainknak. Azok a receptek nagyon beváltak, de most kipróbáltam egy újat Dolce Vita blogjáról. Hát, ez is bevált recept lesz... :)
Mandulás-narancsos keksz
Hozzávalók:
- 200 g liszt (50% tönköly fehérliszt, 50% teljeskiörlésű tönkölyliszt)
- 150 g őrölt mandula
- 100 g vaj
- 4 evőkanál nádcukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- egy kevés kandírozott narancshéj (még szerencsére maradt karácsonyról)
A megadott hozzávalókból tésztát gyúrok. Két részre osztom és kb. 4-5 cm átmérőjű hengereket formázok belőlük. Folpackba csomagolom őket és beteszem a hűtőbe egy órára. Fél cm vastag karikákat vágok a hengerekből, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire ültetek. Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 10-15 percig sütöm őket.
0 megjegyzés on "Mandulás-narancsos keksz"
Megjegyzés küldése