A receptet Tara-nál találtam, néhány apróságot módosítottam rajta.
Kókuszkenyér
- 150 g tönköly fehérliszt, szitálva
- 150 g teljeskiörlésű tönkölyliszt, szitálva
- 80 g kókuszreszelék
- 2,5 dl kókusztej (tejet, zabtejet, rizstejet is használhatunk)
- 110 g nádcukor
- 2 db bio tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál só
- fél vaníliarúd kikapart magjai
- 6 evőknál kókuszolaj (vajat is használhatunk helyette)
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a vaníliát és a kókusztejet. Egy másik tálban keverjük össze a liszteket, a sütőport, a fahéjat, a sót és a kókuszreszeléket. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz, keverjük jól el, majd forgassuk bele a kókuszolajat. Az elkészült tésztát öntsük egy szilikon püspökkenyér formába (én egy 25 cm hosszút használok) és süssük 170-180 fokon kb. 40 percig. Végezzünk tűpróbát, hogy a sütink tényleg jól átsült-e.
További kenyér süti receptek:
Fahéjas-juharszirupos kenyér
Vegán sütőtök-dió kenyér
Cukkinis csokoládés kenyér
Banánkenyér
Coconut bread
VálaszTörlésIngredients (makes 1 loaf)
- 150 g (1 cup) white spelt flour, sifted
- 150 g (1 cup) whole wheat spelt flour, sifted
- 80 g (1 cup) desiccated coconut
- 250 ml (1 and 1/4 cup) coconut milk
- 110 g (1/2 cup) cane sugar
- 2 organic eggs
- 2 teaspoons baking powder
- 2 teaspoons cinnamon
- 1/2 teaspoon salt
- 1/2 vanilla bean, split and seeded
- 6 tablespoons coconut oil (you can use butter too)
Preheat the oven to 180C (350F). In a bowl mix together the wet ingredients: first the eggs with the sugar, then add vanilla seeds and coconut milk. Set aside. In another bowl mix together the dry ingredients: flours, baking powder, cinnamon, salt and desiccated coconut. Pour the wet ingredients into the dry one, stirring until just combined. Also fold in the coconut oil. Pour it in a 25 cm (9,75 inch) long loaf pan and bake it on 170-180 C (338-356 F) for about 40 minutes. It's ready when the cake tester (or toothpick) comes out clean.
Finom lehet!
VálaszTörlésWhat a delicious, hearty loaf, Zita! I love the addition of coconut AND coconut milk. That would make it so moist and fragrant. :-)
VálaszTörlés