A hétvégén nyersétel tanfolyamon jártunk I.-vel és H. barátnőmmel
Joan van Rooijen-nél, aki holland származású, de magyar férjével már Magyarországon él lassan 20 éve. Joan főnővérként dolgozott Hollandiában, majd 1988-ban vegetáriánus lett és makriobiotikával, valamint jógával kezdett el foglalkozni, illetve jógatanár diplomát szerzett Amszterdamban az
Iyengar Jóga Intézetben.
Gabriel Cousens: Conscious eating című könyvének olvasása után ismerkedett meg a nyers táplálkozással, az élő ételekhez kapcsolódó életstílussal. Saját konyhájában kísérletezett és külföldi éttermekben dolgozott, hogy tapasztalatot szerezzen. Sikerült saját stílusát kialakítania és fokozatosan áttérnie a nyers táplálkozásra.
Joan savanyú káposztát aprít a salátába Tört magyarságával elmagyarázta nekünk, hogy az élő étel testünk és lelkünk harmóniáját segíti, energikusabbak és rendezettebbek leszünk tőle. Sokat megtudtunk az alapanyagok helyes felhasználásáról; hogy mely zöldségeket, gyümölcsöket mikor és milyen formában érdemes fogyasztanunk. 3,5 óra alatt Joan vezetésével elkészítettünk egy frissítő italt, különböző salátákat, répa és cukkini spagettit szósszal, alma chutneyt, gabonakolbászt, lepényeket és egy isteni áfonyatortát (recept jön ide a blogra). A "kemény munka" után természetesen a jól megérdemelt közös vacsora és egy jó beszélgetés következett.
"Kolbász" golyókA tanfolyamot ajánlom minden nyers táplálkozás után érdeklődőnek, vegetáriánusoknak és azoknak is kíváncsiságból, akik el sem tudják képzelni az életüket, hogy így étkezzenek! :) Joan minden hónap utolsó szombatján budai lakásának konyháján látja vendégül az érdeklődőket. A tanfolyam díja nagyon kedvező, 2600 Ft-ba kerül/fő (a felhasznált alapanyagok 90%-a bio).
Terülj, terülj asztalkám
Szia Zizi,
VálaszTörlésAlig hiszem el, hogy van iylen tanfolyam Magyarországon. Én kb egy hónapja olvastam errőla z étrendről,a zóta szeretnék ilyen ételeket megköstolni. Tudnál segíteni, hol tudok jelentkezni a tanfolyamra?
Nagyon köszi,
Era
Era,
VálaszTörlésadd meg az email címedet légyszíves és átküldöm az infót!
Zizi
Szia Zizi,
VálaszTörlésA mailcímem: kokaie12@gmail.com
Előre is köszönöm,
Era
Nem is gondoltam, hogy ennyire jó dolgokat fogtok készíteni...most már bánom, hogy nem mentem Veletek. A gabonakolbász receptje is megvan?az különösen érdekelne...
VálaszTörlésKriszta,
VálaszTörlésminden hónap utolsó szombatján van tanfolyam, szóval mehetsz még! Akár febr. 27-én is. Tervezem, hogy újra elmegyek egyébként majd tavasszal, akkor is jöhetsz velem! :) A desszert (áfonyás torta) volt a legfinomabb számomra. Majd elkészítem és felrakom ide a receptjét.
A gabonakolbászt Joan előre elkészítette, mert össze kellett állnia.
Ez a receptje:
2 csésze 12 órára beáztatott és 12-24 óra hosszat csíráztatott tönkölybúza, 2 evőkanál víz, 4 evőkanál napraforgó olaj, 1 evőkanál édes fűszerpaprika, 1 evőkanál majoranna, 2 evőkanál psylliumpehely, 1/4 teáskanál frissen őrölt feketebors, 1/2 teáskanál só.
A hozzávalókat a vízzel összedolgozni robotgépben simára. A keveréket kolbász alakúra gyúrni.
Nem igazán szeletelhető, mint a valódi kolbász, de ízre finom.
Még több "kolbász" recept:
- http://gittarawfood.blogspot.com/2010/01/fuszeres-pizza-es-cekla-kolbasz.html
- http://gittarawfood.blogspot.com/2009/02/foszereplo-hajdina.html
Köszi a receptet!Na ezt nem valószínű, hogy meg tudom csinálni...
VálaszTörlésA tavaszi tanfolyam remek lenne!!! Menjük akkor együtt!! Az ára hihetetlenül kedvező :)
Ez nagyon szuper és az ára is nagyon kedvező!
VálaszTörlésZizi, ez engem is érdekelne, tudnál küldeni nekem is infót, vagy csak annyit, hogy hol és kinél lehet jelentkezni? Emilem: vargane.s.timea@gmail.com
Köszönöm!
Szamóca!
VálaszTörlésKüldtem választ!
Zizi
Zizi, köszönöm, megkaptam!
VálaszTörlés