Jamie szakácskönyvéből a címben jelzett palacsintát már sokszor megsütöttem. Főleg szombat vagy vasárnap reggel szeretek ilyet csinálni, mert akkor van rá idő és nagyon jó érzés egy "nem rohanós reggelit" elfogyasztani, aztán nem csinálni semmit. :) Dolce Vitanál találtam egy almás változatot, most ezt készítettem el én is apró módosítással.
Pufók amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 4-5 db alma
- 1 tojás
- liszt
- 2-3 dl tej
- csipetnyi só és cukor
- kevés olaj a sütéshez
Az almákat meghámozzuk (ha szép friss, kemény almánk van, rajta hagyhatjuk a héját) és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, kevés lisztet, a tejet, cukrot, sót. Jól összekeverjük és sűrű tésztát kell kapnunk, amelyben az almáé a főszerep! Teflon edényben kevés olajat melegítek, majd merőkanállal belemerek 2-3 adagnyi palacsintát. Ezek a palacsinták kisebb méretűek a hagyományosnál, kb. 10-12 cm átmérőjűek, így egyszerre többet is tudunk sütni a teflon edényünkben. Mi juharszirupot locsolunk rá és így fogyasztjuk!
látom, hasonlóan gondolkodunk :) szuperek a palacsintás receptjeid, ki fogom őket próbálni! :)
VálaszTörlésnana,
VálaszTörlésVárom a te beszámolóidat a blogon! :)