Pages

2010. május 1., szombat

Vegán tofupástétom

Bejegyezte: Zizi dátum: 9:16

Sokszor kérdezik a vegán barátaim, hogy mikor lesz már olyan recept a blogomon, amit ők is el tudnak készíteni. Hát most ez egy ilyen! Múlt vasárnap ettem először ilyet Szildánál a "Tofu a tortán" nevű vacsoracsata első fordulójának kapcsán. Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy a pástétom mély benyomást tett rám... Igen nagy mennyiség lesz belőle, lehet felezni is az adagot. A recept Nagy Zsuzsa: Legyen néktek eledelül c. könyvsorozatának második részéből van (Pástétomok és szendvicsek).


Vegán tofupástétom

Hozzávalók:
- 300 g tofu apró kockákra vágva
- 1 csokor újhagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál só
- 1/2 dl olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- 1 teáskanál méz
- 1 kis gerezd fokhagyma 
- 1/2 mokkáskanál kurkuma
- 1 evőkanál aprított vöröshagyma
- 1 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 csésze főtt köles

A kölest felteszem sós vízben főzni (kb. 20 perc). Közben a tofut, újhagymát, petrezselymet felaprítom, összekeverem egy nagy tálban. A sót, olívaolajat, citromlevet, mézet, fokhagymát, kurkumát és a megfőtt kölest botmixerrel pürésítem és hozzáadom a tofus keverékhez. A vöröshagymát és a sörélesztőpelyhet is belekeverem és már kész is. Kenyérre kenve, köretnek, salátával nagyon finom!

6 megjegyzés on "Vegán tofupástétom"

Ibolya on 2010. május 1. 12:03 írta...

Szia! Sörélesztőpehely nélkül nem működik a dolog? Egyébként ez a pehely mekkora kiszerelésben kapható?

Szamóca on 2010. május 1. 12:56 írta...

Zizi, a kölest és a vöröshagymát nem turmixoltad? Azt is az olajos-kurkumás keverékkel kell összeturmixolni és úgy hozzáadni. Bár gondolom, az ízét tekintve teljesen mindegy. :-)

Zizi on 2010. május 1. 23:15 írta...

Ibolya,
mehet sörélesztőpehely nélkül is. Nem igazán tudom, hogy miért van benne. A vegánok sok mindenbe tesznek pelyhet a B12 vitamin tartalma miatt. Nekem most egy 100 g-os kiszerelésben van itthon. Fogyasztható úgy is, hogy bármilyen elkészült ételre szórsz egy keveset és elkevered az étellel, így nem ad neki külön ízt, de B12 vitamin kerül bele! :)

Zizi on 2010. május 1. 23:17 írta...

Timi,
a kölest is turmixoltam. A leírás alapján nem igazán értettem, hogy ezt kell-e vagy sem. Viszont a turmixgépem nem mozdult semerre, mert nem volt benne elég folyadék, így botmixerrel kellett pürésíteni. Módosítottam ezt a recept leírásban. A vöröshagymát már nem turmixoltam egyáltalán, csak apróra vágtam. Egyébként az enyém sokkal sűrűbb (keményebb) lett, mint Szildáé.

Hajnalka on 2010. május 2. 12:50 írta...

Zitus, hálás köszönet a mennyei receptért a magam és a vegán barátaim nevében is, akiknek feltétlenül továbbítani fogom!! :-)
A gyönyörű képekhez pedig külön gratulálok, csak így tovább!!

Gabriella on 2010. május 5. 3:29 írta...

Hurrá, hurrá vegán recept!! Istenien hangzik ez a recept, Zizz, nagyon várom, hogy kipróbáljam és az biztos, hogy nagy sikere lesz!! majd beszámolok... :-)

Megjegyzés küldése

2010. május 1., szombat

Vegán tofupástétom


Sokszor kérdezik a vegán barátaim, hogy mikor lesz már olyan recept a blogomon, amit ők is el tudnak készíteni. Hát most ez egy ilyen! Múlt vasárnap ettem először ilyet Szildánál a "Tofu a tortán" nevű vacsoracsata első fordulójának kapcsán. Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy a pástétom mély benyomást tett rám... Igen nagy mennyiség lesz belőle, lehet felezni is az adagot. A recept Nagy Zsuzsa: Legyen néktek eledelül c. könyvsorozatának második részéből van (Pástétomok és szendvicsek).


Vegán tofupástétom

Hozzávalók:
- 300 g tofu apró kockákra vágva
- 1 csokor újhagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál só
- 1/2 dl olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- 1 teáskanál méz
- 1 kis gerezd fokhagyma 
- 1/2 mokkáskanál kurkuma
- 1 evőkanál aprított vöröshagyma
- 1 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 csésze főtt köles

A kölest felteszem sós vízben főzni (kb. 20 perc). Közben a tofut, újhagymát, petrezselymet felaprítom, összekeverem egy nagy tálban. A sót, olívaolajat, citromlevet, mézet, fokhagymát, kurkumát és a megfőtt kölest botmixerrel pürésítem és hozzáadom a tofus keverékhez. A vöröshagymát és a sörélesztőpelyhet is belekeverem és már kész is. Kenyérre kenve, köretnek, salátával nagyon finom!

6 megjegyzés:

  1. Szia! Sörélesztőpehely nélkül nem működik a dolog? Egyébként ez a pehely mekkora kiszerelésben kapható?

    VálaszTörlés
  2. Zizi, a kölest és a vöröshagymát nem turmixoltad? Azt is az olajos-kurkumás keverékkel kell összeturmixolni és úgy hozzáadni. Bár gondolom, az ízét tekintve teljesen mindegy. :-)

    VálaszTörlés
  3. Ibolya,
    mehet sörélesztőpehely nélkül is. Nem igazán tudom, hogy miért van benne. A vegánok sok mindenbe tesznek pelyhet a B12 vitamin tartalma miatt. Nekem most egy 100 g-os kiszerelésben van itthon. Fogyasztható úgy is, hogy bármilyen elkészült ételre szórsz egy keveset és elkevered az étellel, így nem ad neki külön ízt, de B12 vitamin kerül bele! :)

    VálaszTörlés
  4. Timi,
    a kölest is turmixoltam. A leírás alapján nem igazán értettem, hogy ezt kell-e vagy sem. Viszont a turmixgépem nem mozdult semerre, mert nem volt benne elég folyadék, így botmixerrel kellett pürésíteni. Módosítottam ezt a recept leírásban. A vöröshagymát már nem turmixoltam egyáltalán, csak apróra vágtam. Egyébként az enyém sokkal sűrűbb (keményebb) lett, mint Szildáé.

    VálaszTörlés
  5. Zitus, hálás köszönet a mennyei receptért a magam és a vegán barátaim nevében is, akiknek feltétlenül továbbítani fogom!! :-)
    A gyönyörű képekhez pedig külön gratulálok, csak így tovább!!

    VálaszTörlés
  6. Hurrá, hurrá vegán recept!! Istenien hangzik ez a recept, Zizz, nagyon várom, hogy kipróbáljam és az biztos, hogy nagy sikere lesz!! majd beszámolok... :-)

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez