Pages

2010. május 16., vasárnap

Babos zsályás falatok

Bejegyezte: Zizi dátum: 10:40

A recept Kriszta szakácskönyvéből való és a Tofu a tortán  vegán vacsora csata nálam tartott fordulójára készítettem el vendégváró falatoknak. Olasz neve: crostini di fagioli.

Babos zsályás falatok

Hozzávalók:
- 240 g bab (a konzervnek pont ennyi a súlya, én most ezt használtam idő hiányában, lehet fehér, barna, bármilyen színű :))
- 3 gerezd fokhagyma
- néhány levél zsálya
- 0,5 dl száraz fehérbor
- só, bors, olívaolaj
- baguette

Olívaolajon kicsit megpirítom az apróra vágott fokhagyma gerezdeket, a zsályaleveleket és a leszűrt jól átmosott babot. Néhány perc párolás után felöntöm a fehérborral, sózom, borsozom és nagy lángon pár percig összeforralom az ízeket. Az elkészült bab egy részét villával enyhén összetöröm, majd a baguette szeletekre kanalazva tálalom.

3 megjegyzés on "Babos zsályás falatok"

Zizi on 2010. május 16. 12:46 írta...

Crostini di fagioli

You need:
- 240 grams beans (canned white or brown beans)
- 3 cloves of garlic
- few leaves of sage
- 0,5 dl dry white wine
- salt, pepper, olive oil
- baguette

In a pan heat the olive oil and saute the garlic, sage leaves and beans. After a couple of minutes add the white wine, salt, pepper and boil it. If the beans are ready, crush some of them with a fork, then place them on the baguette slices.

Rambling Tart on 2010. május 18. 12:35 írta...

Mmm, I love crostini, Zizi, and these look wonderful. :-) I hope you're having a lovely day!!

Zizi on 2010. május 19. 2:37 írta...

Krista, these were really savory!!!

Megjegyzés küldése

2010. május 16., vasárnap

Babos zsályás falatok


A recept Kriszta szakácskönyvéből való és a Tofu a tortán  vegán vacsora csata nálam tartott fordulójára készítettem el vendégváró falatoknak. Olasz neve: crostini di fagioli.

Babos zsályás falatok

Hozzávalók:
- 240 g bab (a konzervnek pont ennyi a súlya, én most ezt használtam idő hiányában, lehet fehér, barna, bármilyen színű :))
- 3 gerezd fokhagyma
- néhány levél zsálya
- 0,5 dl száraz fehérbor
- só, bors, olívaolaj
- baguette

Olívaolajon kicsit megpirítom az apróra vágott fokhagyma gerezdeket, a zsályaleveleket és a leszűrt jól átmosott babot. Néhány perc párolás után felöntöm a fehérborral, sózom, borsozom és nagy lángon pár percig összeforralom az ízeket. Az elkészült bab egy részét villával enyhén összetöröm, majd a baguette szeletekre kanalazva tálalom.

3 megjegyzés:

  1. Crostini di fagioli

    You need:
    - 240 grams beans (canned white or brown beans)
    - 3 cloves of garlic
    - few leaves of sage
    - 0,5 dl dry white wine
    - salt, pepper, olive oil
    - baguette

    In a pan heat the olive oil and saute the garlic, sage leaves and beans. After a couple of minutes add the white wine, salt, pepper and boil it. If the beans are ready, crush some of them with a fork, then place them on the baguette slices.

    VálaszTörlés
  2. Mmm, I love crostini, Zizi, and these look wonderful. :-) I hope you're having a lovely day!!

    VálaszTörlés
  3. Krista, these were really savory!!!

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez