Pages

2010. június 11., péntek

Citromos rozmaringos újkrumpli gombás spárgás raguval

Bejegyezte: Zizi dátum: 12:52

I.-vel újkrumpli lázban égünk. Olívaolajjal, sóval, borssal, friss rozmaringgal, fokhagymával és citrommal sütöm meg. A végén az olajos, rozmaringos, citromos szaft annyira finom, hogy még a tepsit is hajlandó vagyok kinyalni utána! :) Ha valami egyszer nagyon finom...

A ragu ötletét pedig Labdarózsánál találtam. Épp a piaci bevásárlás után volt hozzá minden alapanyagom, szóval bele is vágtam.

Citromos rozmaringos újkrumpli gombás spárgás raguval

Hozzávalók:
Újkrumplihoz:
- 400 g újkrumpli
- 1 db citrom
- 6-8 gerezd fokhagyma
- néhány friss rozmaring ág
- só, bors, olívaolaj
Gombás spárgás raguhoz:
- 300 g laskagomba
- 10 szál zöld spárga
- 3 szál újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál új répa
- 150 g spenót
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl tejföl
- friss rozmaring
- só, bors, olívaolaj


Az újkrumplit megmosom, a nagyobbakat felvágom és a tepsibe teszem. Sózom, borsozom, rádobom a rozmaring ágakat, ráöntök 1,5 dl olívaolajat és mellé teszek egy citromot félbe vágva. 180 fokon kb. 25-30 percig sütöm, majd hozzáadom a fokhagyma gerezdeket és 15-20 perc alatt alatt ropogósra sütöm a krumplival együtt.

A raguhoz az újhagymát (zöldjével együtt), fokhagymát felaprítom, egy kevés olívaolajon megdinsztelem. Hozzáadom a felvágott laskagombát, a 2-3 centisre vágott spárgát, a felkarikázott répát, majd sózom, borsozom, hozzádobom a rozmaringot, 1 dl vizet és fedő alatt párolom 15 percig. Közben a spenótot jól megmosom, felaprítom és ezt is a raguhoz adom. A tejfölt egy kis tálkába teszem, hozzákanalazok egy keveset a meleg ragu levéből és visszaöntöm a zöldségekre. A felaprított petrezselymet is hozzáadom és néhány percig még együtt főzöm. A ropogós újkrumplival együtt tálalom!


3 megjegyzés on "Citromos rozmaringos újkrumpli gombás spárgás raguval"

Rambling Tart on 2010. június 11. 21:57 írta...

Ah, Zizi! Beautiful photo of the potatoes, herbs and lemon. I've never thought of adding lemon zest to my potatoes, but it sounds delicious! I'd really like to try it with roasted potatoes. Mmmm. :-)

Zizi on 2010. június 12. 6:11 írta...

Krista!

I will translate the recipe soon so you can cook this savory meal! Very delicious!!!

Do you translate my blog with google translate?

Zizi on 2010. június 30. 4:36 írta...

Roasted new potatoe with lemon, rosemary and oyster mushroom-asparagus ragout

You need:
For the roasted potatoe:
- 400 g new potatoes
- 1 lemon
- 6-8 cloves of garlic
- fresh rosemary
- salt, pepper, olive oil
For the oyster mushroom-asparagus ragout:
- 300 g oyster mushrooms
- 10 pieces of asparagus
- 3 spring onion
- 2 cloves of garlic
- 2 carrots
- 150 g spinach
- handful of parsley
- 1 dl sour cream
- fresh rosemary
- salt, pepper, olive oil

Preheat the oven to 180 C (350 F). Place the potatoes and the lemon (cut in half) in an oven dish, season with salt, pepper, rosemary. Sprinkle with 1,5 dl olive oil. Bake the potatoes for about 25 minutes then add the garlic cloves and bake together for another 15-20 minutes. Keep warm on the side.

Meanwhile heat oil in a frying pan and saute onion, garlic for 4-5 minutes. Add the sliced mushrooms, carrots, asparagus and season with salt, pepper and rosemary. Add 1 dl water and simmer over medium low heat for 15 minutes. In the meantime wash the spinach, slice it and add to the ragout. Put the sour cream in a small bowl and add a bit of hot sauce from the ragout, mix them and pour it on the ragout. Chop the parsley, scatter on top of the ragout and cook it for another 2 minutes.

Serve the roasted potatoes with the ragout.

So delicious!

Megjegyzés küldése

2010. június 11., péntek

Citromos rozmaringos újkrumpli gombás spárgás raguval


I.-vel újkrumpli lázban égünk. Olívaolajjal, sóval, borssal, friss rozmaringgal, fokhagymával és citrommal sütöm meg. A végén az olajos, rozmaringos, citromos szaft annyira finom, hogy még a tepsit is hajlandó vagyok kinyalni utána! :) Ha valami egyszer nagyon finom...

A ragu ötletét pedig Labdarózsánál találtam. Épp a piaci bevásárlás után volt hozzá minden alapanyagom, szóval bele is vágtam.

Citromos rozmaringos újkrumpli gombás spárgás raguval

Hozzávalók:
Újkrumplihoz:
- 400 g újkrumpli
- 1 db citrom
- 6-8 gerezd fokhagyma
- néhány friss rozmaring ág
- só, bors, olívaolaj
Gombás spárgás raguhoz:
- 300 g laskagomba
- 10 szál zöld spárga
- 3 szál újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál új répa
- 150 g spenót
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl tejföl
- friss rozmaring
- só, bors, olívaolaj


Az újkrumplit megmosom, a nagyobbakat felvágom és a tepsibe teszem. Sózom, borsozom, rádobom a rozmaring ágakat, ráöntök 1,5 dl olívaolajat és mellé teszek egy citromot félbe vágva. 180 fokon kb. 25-30 percig sütöm, majd hozzáadom a fokhagyma gerezdeket és 15-20 perc alatt alatt ropogósra sütöm a krumplival együtt.

A raguhoz az újhagymát (zöldjével együtt), fokhagymát felaprítom, egy kevés olívaolajon megdinsztelem. Hozzáadom a felvágott laskagombát, a 2-3 centisre vágott spárgát, a felkarikázott répát, majd sózom, borsozom, hozzádobom a rozmaringot, 1 dl vizet és fedő alatt párolom 15 percig. Közben a spenótot jól megmosom, felaprítom és ezt is a raguhoz adom. A tejfölt egy kis tálkába teszem, hozzákanalazok egy keveset a meleg ragu levéből és visszaöntöm a zöldségekre. A felaprított petrezselymet is hozzáadom és néhány percig még együtt főzöm. A ropogós újkrumplival együtt tálalom!


3 megjegyzés:

  1. Ah, Zizi! Beautiful photo of the potatoes, herbs and lemon. I've never thought of adding lemon zest to my potatoes, but it sounds delicious! I'd really like to try it with roasted potatoes. Mmmm. :-)

    VálaszTörlés
  2. Krista!

    I will translate the recipe soon so you can cook this savory meal! Very delicious!!!

    Do you translate my blog with google translate?

    VálaszTörlés
  3. Roasted new potatoe with lemon, rosemary and oyster mushroom-asparagus ragout

    You need:
    For the roasted potatoe:
    - 400 g new potatoes
    - 1 lemon
    - 6-8 cloves of garlic
    - fresh rosemary
    - salt, pepper, olive oil
    For the oyster mushroom-asparagus ragout:
    - 300 g oyster mushrooms
    - 10 pieces of asparagus
    - 3 spring onion
    - 2 cloves of garlic
    - 2 carrots
    - 150 g spinach
    - handful of parsley
    - 1 dl sour cream
    - fresh rosemary
    - salt, pepper, olive oil

    Preheat the oven to 180 C (350 F). Place the potatoes and the lemon (cut in half) in an oven dish, season with salt, pepper, rosemary. Sprinkle with 1,5 dl olive oil. Bake the potatoes for about 25 minutes then add the garlic cloves and bake together for another 15-20 minutes. Keep warm on the side.

    Meanwhile heat oil in a frying pan and saute onion, garlic for 4-5 minutes. Add the sliced mushrooms, carrots, asparagus and season with salt, pepper and rosemary. Add 1 dl water and simmer over medium low heat for 15 minutes. In the meantime wash the spinach, slice it and add to the ragout. Put the sour cream in a small bowl and add a bit of hot sauce from the ragout, mix them and pour it on the ragout. Chop the parsley, scatter on top of the ragout and cook it for another 2 minutes.

    Serve the roasted potatoes with the ragout.

    So delicious!

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez