Pages

2010. október 11., hétfő

Paradicsomos spagetti padlizsán "golyókkal"

Bejegyezte: Zizi dátum: 1:38

Egyik nap megkívántam a paradicsomos spagettit olyan kis édes fasírt golyókkal. Tanakodtam, hogy a húst mire cseréljem ki. A hűtőmben árválkodott négy kisebb padlizsán, amelyeket már időszerű lett volna felhasználni. Hmmm, talán ezekből össze lehet hozni… Az eredmény tökéletes lett.

Paradicsomos spagetti padlizsán "golyókkal"

Hozzávalók: 
Padlizsángolyókhoz:
- 4 db kisebb padlizsán vagy 2 db nagyobb
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 szelet száraz kenyér, beáztatva
- teljeskiörlésű zsemlemorzsa
- fél csokor petrezselyem, felaprítva
- só, bors
- olívaolaj
Paradicsomszószhoz:
- 1 db 400 g-os paradicsom konzerv (ha egész paradicsomosat használunk, turmixgéppel/botmixerrel pürésítsük a paradicsomokat)
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 6 levél friss bazsalikom, felaprítva
- só, bors
- olívaolaj
Spagettihez:
- 250 g spagetti
- só


A padlizsánokat mossuk meg, hosszában vágjuk félbe, tegyük a tepsibe belsejükkel lefelé, öntsünk rájuk egy kevés olívaolajat és süssük 170 fokon kb. 30 percig. A sütési idő felénél fordítsuk meg és a bőrükkel lefelé is süssük őket. A megsült padlizsánokat hagyjuk kihűlni, majd egy tálba kanalazzuk ki a belsejüket. Adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet. A beáztatott kenyér szeletekből jól nyomkodjuk ki a vizet és ezt is adjuk a padlizsánhoz. Ízesítsük sóval, borssal, majd dolgozzuk össze a masszát. Ha túl lágynak találjuk, adjunk még hozzá beáztatott kenyeret vagy zsemlemorzsát. Akkor jó az állaga, ha gombócokat tudunk belőle formálni. Egyéni ízlésnek megfelelő méretű gombócokat formázunk a padlizsános masszából, megforgatjuk zsemlemorzsában és félre tesszük. (Nekem 24 db golyó lett belőle.)

Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, dinszteljük meg a vöröshagymát, fokhagymát 3-5 perc alatt. Öntsük rá a paradicsomszószt, adjuk hozzá a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk és főzzük 10 percig, majd zárjuk el alatta a gázt.

Közben teflon serpenyőben, kevés olívaolajon elkezdhetjük kisütni a padlizsán golyókat. Állandóan forgassuk, hogy minden oldalukon szép barnára piruljanak.

Egy lábasban forraljunk sós vizet a tésztának és főzzuk al dente állagúra a spagettit. Szűrjük le és tegyük félre.

Tálaláskor szedjünk a tányérokba a spagettit, rá a paradicsomszószt és a tetejére helyezzünk néhány padlizsán golyót. Mennyei fogás, amellyel könnyen lenyűgözheted környezetedet!


10 megjegyzés on "Paradicsomos spagetti padlizsán "golyókkal""

chriesi on 2010. október 11. 2:13 írta...

Ez nagyon jól hangzik!

Zizi on 2010. október 11. 2:17 írta...

Nemcsak jól hangzik, hanem finom is! :)

Bianka on 2010. október 11. 6:20 írta...

Ez nagyon tuti összeállítás

Zizi on 2010. október 11. 6:50 írta...

Bianka!
Köszönöm!

Beastie on 2010. október 11. 10:34 írta...

elkezdtem, aztán az lett a vége, hogy a paradicsomszószt összedolgoztam a padlizsánnal, s abból lettek kis fasírtok..... de az ihletért a hála Téged illet :) köszi.

Rambling Tart on 2010. október 11. 11:26 írta...

Ohhh, this looks WONDERFUL, Zita!! :-) Mmm.

Juci on 2010. október 12. 3:56 írta...

maris ehes vagyok! Ha hazamegyek fozunk valami indonez kajat? A sate mar megy, a sticky rice-t gyakorolni kell meg!

Zizi on 2010. október 12. 6:45 írta...

Krista!
Really it's a wonderful dish! Worth making it! :)

Juci!
Mit rendelsz a hazaérkezésedre?

Zizi on 2010. október 12. 6:46 írta...

Beastie!
Örülök, hogy megihlettelek! :)

Anonymous írta...

Kipróbáltam a receptet, nagyon jó lett a golyó, pont erre vágytam, hús nélkül, spagetti s igazi olaszos szósz, hmmmm... S nagyon szép képeket csináltál megint:) @zsukam

Megjegyzés küldése

2010. október 11., hétfő

Paradicsomos spagetti padlizsán "golyókkal"


Egyik nap megkívántam a paradicsomos spagettit olyan kis édes fasírt golyókkal. Tanakodtam, hogy a húst mire cseréljem ki. A hűtőmben árválkodott négy kisebb padlizsán, amelyeket már időszerű lett volna felhasználni. Hmmm, talán ezekből össze lehet hozni… Az eredmény tökéletes lett.

Paradicsomos spagetti padlizsán "golyókkal"

Hozzávalók: 
Padlizsángolyókhoz:
- 4 db kisebb padlizsán vagy 2 db nagyobb
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 szelet száraz kenyér, beáztatva
- teljeskiörlésű zsemlemorzsa
- fél csokor petrezselyem, felaprítva
- só, bors
- olívaolaj
Paradicsomszószhoz:
- 1 db 400 g-os paradicsom konzerv (ha egész paradicsomosat használunk, turmixgéppel/botmixerrel pürésítsük a paradicsomokat)
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 6 levél friss bazsalikom, felaprítva
- só, bors
- olívaolaj
Spagettihez:
- 250 g spagetti
- só


A padlizsánokat mossuk meg, hosszában vágjuk félbe, tegyük a tepsibe belsejükkel lefelé, öntsünk rájuk egy kevés olívaolajat és süssük 170 fokon kb. 30 percig. A sütési idő felénél fordítsuk meg és a bőrükkel lefelé is süssük őket. A megsült padlizsánokat hagyjuk kihűlni, majd egy tálba kanalazzuk ki a belsejüket. Adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet. A beáztatott kenyér szeletekből jól nyomkodjuk ki a vizet és ezt is adjuk a padlizsánhoz. Ízesítsük sóval, borssal, majd dolgozzuk össze a masszát. Ha túl lágynak találjuk, adjunk még hozzá beáztatott kenyeret vagy zsemlemorzsát. Akkor jó az állaga, ha gombócokat tudunk belőle formálni. Egyéni ízlésnek megfelelő méretű gombócokat formázunk a padlizsános masszából, megforgatjuk zsemlemorzsában és félre tesszük. (Nekem 24 db golyó lett belőle.)

Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, dinszteljük meg a vöröshagymát, fokhagymát 3-5 perc alatt. Öntsük rá a paradicsomszószt, adjuk hozzá a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk és főzzük 10 percig, majd zárjuk el alatta a gázt.

Közben teflon serpenyőben, kevés olívaolajon elkezdhetjük kisütni a padlizsán golyókat. Állandóan forgassuk, hogy minden oldalukon szép barnára piruljanak.

Egy lábasban forraljunk sós vizet a tésztának és főzzuk al dente állagúra a spagettit. Szűrjük le és tegyük félre.

Tálaláskor szedjünk a tányérokba a spagettit, rá a paradicsomszószt és a tetejére helyezzünk néhány padlizsán golyót. Mennyei fogás, amellyel könnyen lenyűgözheted környezetedet!


10 megjegyzés:

  1. Nemcsak jól hangzik, hanem finom is! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon tuti összeállítás

    VálaszTörlés
  3. elkezdtem, aztán az lett a vége, hogy a paradicsomszószt összedolgoztam a padlizsánnal, s abból lettek kis fasírtok..... de az ihletért a hála Téged illet :) köszi.

    VálaszTörlés
  4. Ohhh, this looks WONDERFUL, Zita!! :-) Mmm.

    VálaszTörlés
  5. maris ehes vagyok! Ha hazamegyek fozunk valami indonez kajat? A sate mar megy, a sticky rice-t gyakorolni kell meg!

    VálaszTörlés
  6. Krista!
    Really it's a wonderful dish! Worth making it! :)

    Juci!
    Mit rendelsz a hazaérkezésedre?

    VálaszTörlés
  7. Beastie!
    Örülök, hogy megihlettelek! :)

    VálaszTörlés
  8. Kipróbáltam a receptet, nagyon jó lett a golyó, pont erre vágytam, hús nélkül, spagetti s igazi olaszos szósz, hmmmm... S nagyon szép képeket csináltál megint:) @zsukam

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez