Pages

2010. október 3., vasárnap

Sült céklás, kecskesajtos szendvics

Bejegyezte: Zizi dátum: 7:06

Néhány fej céklám volt a hűtőben, amikből szerettem volna valami finomat készíteni, viszonylag egyszerűen. Társítottam a bordó színű céklákhoz színben passzoló hagymát, egy kis spenótot - ami már szintén elkészítésre várt a hűtőben -, maradék kecskesajtot és voiláááááááá. Született egy jó kis szendvics!

Sült céklás, kecskesajtos szendvics

Hozzávalók:
- 3 db közepes cékla
- 300 g spenót
- 1 db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 egész baguette
- kecskesajt, vékony szeletekre vágva
- só, bors
- olívaolaj

A céklákat meghámozzuk, kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk egy kicsit, meglocsoljuk olívaolajjal és 170 fokon 35-40 percig sütjük, amíg egy kicsit ropogósak lesznek. Közben a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, olívaolajon kicsit megdinszteljük, rádobjuk a jól megmosott, lecsöpögtetett spenótot, sózzuk, borsozzuk és pároljuk 8-10 percig.  A lilahagymát felkarikázzuk, ez nyersen kerül a szendvicsünkbe. 

A baguettetet 8-10 cm-es darabokra felvágjuk. Minden darabot megfelezünk. Először a vékony kecskesajt szeleteket tesszük rá, majd a párolt spenótból teszünk rá egyenletesen, jöhetnek a lilahagyma karikák és a végén a megsült cékla szeletek. Rátesszük a baguette tetejét és már fogyaszthatjuk is.

(A kész szendvicsről sajnos nincsen fotóm, mert már besötétedett, de újra elkészítem és majd feltöltöm ide.)

6 megjegyzés on "Sült céklás, kecskesajtos szendvics"

Pixie Pie on 2010. október 3. 7:33 írta...

Ez tuti nagyon fincsa! Máris megéheztem, pedig hol van még a vacsi?! :)

Juci on 2010. október 3. 11:56 írta...

atya eg, de ehes lettem... Ha hazajovok esetleg kaphatnek ujra fincsisegeket? hozok cserebe valamit...

Zizi on 2010. október 5. 5:55 írta...

De érdekes... mindketten nagyon éhesek lettetek a fotó és a recept hatására... :) Hmmm...

Juci on 2010. október 5. 6:40 írta...

Ha hazajössz kaphatsz fincsiségeket, de cserébe kérem a vendégposztot!!!

Zizi on 2010. október 5. 6:41 írta...

Ha hazajössz kaphatsz fincsiségeket, de cserébe kérem a vendégposztot! :)

Zizi on 2010. november 3. 8:02 írta...

Roasted beet, spinach and goat cheese sandwich

You need:
- 3 medium beets, sliced into 0,5 cm thick rounds
- 300 g spinach
- 1 red onion, sliced
- 2 cloves garlic, chopped
- 1 whole baguette, cut in 3 pieces then sliced in half
- goat cheese, sliced into thin slices
- salt, pepper
- olive oil

Peel the beets, slice them into rounds. Place the slices on a parchment paper on a baking sheet, sprinkle with olive oil, season with salt and pepper and bake for about 35-40 minutes on 170 Celsius.

Heat olive oil in a pan and saute the garlic for 2-3 minutes. Add the fresh spianch, season with salt and pepper and saute for another 8-10 minutes. Set aside.

Take the half (bottom) of a piece of baguette. Place on the baguette the thin slices of goat cheese, then some sauted spinach, then the red onion slices, then the roasted beet slices. Cover it with the other half (top) of the baguette.

Healthy, nutritious food!

Megjegyzés küldése

2010. október 3., vasárnap

Sült céklás, kecskesajtos szendvics


Néhány fej céklám volt a hűtőben, amikből szerettem volna valami finomat készíteni, viszonylag egyszerűen. Társítottam a bordó színű céklákhoz színben passzoló hagymát, egy kis spenótot - ami már szintén elkészítésre várt a hűtőben -, maradék kecskesajtot és voiláááááááá. Született egy jó kis szendvics!

Sült céklás, kecskesajtos szendvics

Hozzávalók:
- 3 db közepes cékla
- 300 g spenót
- 1 db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 egész baguette
- kecskesajt, vékony szeletekre vágva
- só, bors
- olívaolaj

A céklákat meghámozzuk, kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk egy kicsit, meglocsoljuk olívaolajjal és 170 fokon 35-40 percig sütjük, amíg egy kicsit ropogósak lesznek. Közben a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, olívaolajon kicsit megdinszteljük, rádobjuk a jól megmosott, lecsöpögtetett spenótot, sózzuk, borsozzuk és pároljuk 8-10 percig.  A lilahagymát felkarikázzuk, ez nyersen kerül a szendvicsünkbe. 

A baguettetet 8-10 cm-es darabokra felvágjuk. Minden darabot megfelezünk. Először a vékony kecskesajt szeleteket tesszük rá, majd a párolt spenótból teszünk rá egyenletesen, jöhetnek a lilahagyma karikák és a végén a megsült cékla szeletek. Rátesszük a baguette tetejét és már fogyaszthatjuk is.

(A kész szendvicsről sajnos nincsen fotóm, mert már besötétedett, de újra elkészítem és majd feltöltöm ide.)

6 megjegyzés:

  1. Ez tuti nagyon fincsa! Máris megéheztem, pedig hol van még a vacsi?! :)

    VálaszTörlés
  2. atya eg, de ehes lettem... Ha hazajovok esetleg kaphatnek ujra fincsisegeket? hozok cserebe valamit...

    VálaszTörlés
  3. De érdekes... mindketten nagyon éhesek lettetek a fotó és a recept hatására... :) Hmmm...

    VálaszTörlés
  4. Ha hazajössz kaphatsz fincsiségeket, de cserébe kérem a vendégposztot!!!

    VálaszTörlés
  5. Ha hazajössz kaphatsz fincsiségeket, de cserébe kérem a vendégposztot! :)

    VálaszTörlés
  6. Roasted beet, spinach and goat cheese sandwich

    You need:
    - 3 medium beets, sliced into 0,5 cm thick rounds
    - 300 g spinach
    - 1 red onion, sliced
    - 2 cloves garlic, chopped
    - 1 whole baguette, cut in 3 pieces then sliced in half
    - goat cheese, sliced into thin slices
    - salt, pepper
    - olive oil

    Peel the beets, slice them into rounds. Place the slices on a parchment paper on a baking sheet, sprinkle with olive oil, season with salt and pepper and bake for about 35-40 minutes on 170 Celsius.

    Heat olive oil in a pan and saute the garlic for 2-3 minutes. Add the fresh spianch, season with salt and pepper and saute for another 8-10 minutes. Set aside.

    Take the half (bottom) of a piece of baguette. Place on the baguette the thin slices of goat cheese, then some sauted spinach, then the red onion slices, then the roasted beet slices. Cover it with the other half (top) of the baguette.

    Healthy, nutritious food!

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez