Pages

2010. augusztus 12., csütörtök

Lecsós bulgurral töltött cukkini

Bejegyezte: Zizi dátum: 0:14

Az alábbi étel a töltött cukkini egyik húsmentes változata. Imádok nyáron lecsót készíteni helyben termesztett friss, illatos paprikából, lédús édes paradicsomból. A cukkini a szüleim kertjében termett, a paprikát és paradicsomot pedig egy őstermelőtől szereztem be a Lehel piacon. Igazi, könnyű nyári vacsora kerekedett belőle.


Lecsós bulgurral töltött cukkini

Hozzávalók:
- 1 db cukkini (kb. 30 cm hosszú)
- 2 szál újhagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 3/4 bögre bulgur
- só, bors
- 3 szál friss kakukkfű
- olívaolaj


A cukkinit megmossuk, keresztben félbevágjuk, majd hosszában is, a magos belsejét kanállal kivájjuk (ha zsenge, ne hámozzuk meg, hagyjuk rajta a héját). A bulgurt feltesszük főni kétszeres mennyiségű, sós vízben. 10-15 perc alatt készre főzzük (a bulgur magába szívja a vizet és megpuhul) és félretesszük. Olívaolajon megpirítom a karikára vágott újhagymát, a felaprított fokhagymát. Hozzáadom a felaprított zöldpaprikát és 5 percig párolom. Beleteszem a felvágott paradicsom darabokat is. Sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem. 10 perc főzés után a kész bulgurt hozzáadom a lecsóhoz, összekeverem a mixet, majd belekanalazom a cukkinik belsejébe. Kevés olívaolajat öntök a tepsibe, erre helyezem a töltött cukkiniket és 25-30 perc alatt 170 fokon megsütöm.

Eredetileg megjelent a bezs.hu-n.

5 megjegyzés on "Lecsós bulgurral töltött cukkini"

Bianka on 2010. augusztus 12. 4:24 írta...

Igazán mesés és egészséges

Zizi on 2010. augusztus 12. 4:34 írta...

Köszönöm Bianka!

Borsó meg a héja on 2010. augusztus 12. 5:12 írta...

klassz :)

Zizi on 2010. augusztus 12. 5:25 írta...

Szia Borsó!

Hol jártál? Rég hallottam már rólad! :)

Rambling Tart on 2010. augusztus 12. 22:42 írta...

Zita, these are BEAUTIFUL!!! I love your delicious and healthy recipes. :-)

Megjegyzés küldése

2010. augusztus 12., csütörtök

Lecsós bulgurral töltött cukkini


Az alábbi étel a töltött cukkini egyik húsmentes változata. Imádok nyáron lecsót készíteni helyben termesztett friss, illatos paprikából, lédús édes paradicsomból. A cukkini a szüleim kertjében termett, a paprikát és paradicsomot pedig egy őstermelőtől szereztem be a Lehel piacon. Igazi, könnyű nyári vacsora kerekedett belőle.


Lecsós bulgurral töltött cukkini

Hozzávalók:
- 1 db cukkini (kb. 30 cm hosszú)
- 2 szál újhagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 3/4 bögre bulgur
- só, bors
- 3 szál friss kakukkfű
- olívaolaj


A cukkinit megmossuk, keresztben félbevágjuk, majd hosszában is, a magos belsejét kanállal kivájjuk (ha zsenge, ne hámozzuk meg, hagyjuk rajta a héját). A bulgurt feltesszük főni kétszeres mennyiségű, sós vízben. 10-15 perc alatt készre főzzük (a bulgur magába szívja a vizet és megpuhul) és félretesszük. Olívaolajon megpirítom a karikára vágott újhagymát, a felaprított fokhagymát. Hozzáadom a felaprított zöldpaprikát és 5 percig párolom. Beleteszem a felvágott paradicsom darabokat is. Sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem. 10 perc főzés után a kész bulgurt hozzáadom a lecsóhoz, összekeverem a mixet, majd belekanalazom a cukkinik belsejébe. Kevés olívaolajat öntök a tepsibe, erre helyezem a töltött cukkiniket és 25-30 perc alatt 170 fokon megsütöm.

Eredetileg megjelent a bezs.hu-n.

5 megjegyzés:

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez