Pages

2010. augusztus 19., csütörtök

Mogyoróvajas csokis keksz

Bejegyezte: Zizi dátum: 1:22

Egyik este kívántam az édességet... olyan formában, ami számomra már a bűnözés kategória... már, ami a cukor mennyiségét illeti. Kedves barátomhoz, az Internethez fordultam és Joy weblapján találtam egy mogyoróvajas csokis keksz receptet. Már csak azért is lett szimpatikus, mert a hűtőben árválkodott egy fél üveg mogyoróvaj jó ideje, amivel nem tudtam mit kezdeni. Hát, végül belesült ebbe a kekszbe.

A megadott mennyiségek amerikai mértékegységből lettek átszámolva, kicsit módosítottam rajtuk az én ízlésemnek megfelelően. A kapott tészta viszonylag ragacsos, "zsíros" lesz, de ettől függetlenül a kész keksz ropogós és finom, nem lesz érezhető rajta a vaj és mogyoróvaj zsírossága.


Mogyoróvajas csokis keksz

Hozzávalók:
-300 g tönköly fehérliszt
- 90 g teljeskiörlésű tönkölyliszt
- 150 g mogyoróvaj (semleges ízű, ha sós, adjunk hozzá egy kicsivel több cukrot)
- 100 g vaj
- 200 g barna nádcukor
- 2 db bio tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- csipet szerecsendió
- 60 g étcsoki

Egy tálban keverjük össze a liszteket a szódabikarbónával, sütőporral, sóval és szerecsendióval.  Egy másik tálban a vajat keverjük habosra a mogyoróvajjal, majd a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével és keverjük simára a tésztát. A száraz hozzávalókat keverjük össze a mogyoróvajas tésztával, a felaprított csokit dobjuk bele. Formáljunk golyókat a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ahol a golyókat lelapítjuk a tenyerünkkel. Sülés során egy kicsit nőni fognak, így hagyjunk helyet két keksz között. 170 fokon kb. 15-20 percig süssük. Ellenőrizzük, nehogy megégjenek. Kétszeri sütéssel sikerült ezt a mennyiséget kisütnöm.

Másnap reggelire is ezt ettük frissen turmixolt sárgabarack smoothie-val.




0 megjegyzés on "Mogyoróvajas csokis keksz"

Megjegyzés küldése

2010. augusztus 19., csütörtök

Mogyoróvajas csokis keksz


Egyik este kívántam az édességet... olyan formában, ami számomra már a bűnözés kategória... már, ami a cukor mennyiségét illeti. Kedves barátomhoz, az Internethez fordultam és Joy weblapján találtam egy mogyoróvajas csokis keksz receptet. Már csak azért is lett szimpatikus, mert a hűtőben árválkodott egy fél üveg mogyoróvaj jó ideje, amivel nem tudtam mit kezdeni. Hát, végül belesült ebbe a kekszbe.

A megadott mennyiségek amerikai mértékegységből lettek átszámolva, kicsit módosítottam rajtuk az én ízlésemnek megfelelően. A kapott tészta viszonylag ragacsos, "zsíros" lesz, de ettől függetlenül a kész keksz ropogós és finom, nem lesz érezhető rajta a vaj és mogyoróvaj zsírossága.


Mogyoróvajas csokis keksz

Hozzávalók:
-300 g tönköly fehérliszt
- 90 g teljeskiörlésű tönkölyliszt
- 150 g mogyoróvaj (semleges ízű, ha sós, adjunk hozzá egy kicsivel több cukrot)
- 100 g vaj
- 200 g barna nádcukor
- 2 db bio tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- csipet szerecsendió
- 60 g étcsoki

Egy tálban keverjük össze a liszteket a szódabikarbónával, sütőporral, sóval és szerecsendióval.  Egy másik tálban a vajat keverjük habosra a mogyoróvajjal, majd a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével és keverjük simára a tésztát. A száraz hozzávalókat keverjük össze a mogyoróvajas tésztával, a felaprított csokit dobjuk bele. Formáljunk golyókat a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ahol a golyókat lelapítjuk a tenyerünkkel. Sülés során egy kicsit nőni fognak, így hagyjunk helyet két keksz között. 170 fokon kb. 15-20 percig süssük. Ellenőrizzük, nehogy megégjenek. Kétszeri sütéssel sikerült ezt a mennyiséget kisütnöm.

Másnap reggelire is ezt ettük frissen turmixolt sárgabarack smoothie-val.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez