Pages

2009. december 3., csütörtök

Rizskoch

Bejegyezte: Zizi dátum: 9:18
Számomra a rizskoch gyerekkori élmény... ugyanis abban az időben viszonylag sokszor ettem. Emlékszem anya megsütötte és málna szörpöt locsoltunk rá. Aztán évekig elfelejtődött... Jucitól megkaptam - elmondása szerint - "a tuti recept"-et. Tényleg nagyon finom lett.

Rizskoch

Hozzávalók:
- 100 g fehér jázminrizs
- 1/2 liter bio tej
- 3 db bio tojás
- 50 g vaj + a tepsi kikenéséhez egy kevés vaj és liszt
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 100 g nádcukor


A sütőt előmelegítem 180 C-ra. Felforralom a tejet, majd, amikor forr beleteszem a megmosott rizst és 5 dkg cukrot. Addig főzöm, amíg "pufogni" kezd (mintha tejberizst készítenék). A tűzről levéve beleteszem az 5 dkg vajat és hagyom kihűlni. A 3 tojás sárgáját kikeverem a másik 5 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal; a tojásfehérjét pedig kemény habbá verem egy csipet sóval. Amikor a rizs kihűlt, összeöntöm először a tojássárgájával, az egészet jól összekeverem, majd belekeverem óvatosan a tojáshabot. Egy kevés vajjal kivajazom, kilisztezem vékonyan a tepsit, beleöntöm a rizses masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 25 percet. Akkor jó, amikor szépen egyenletesen aranysárga a teteje. Kiveszem, várok egy picit, hogy hűljön és anyukám sárgabarack lekvárjával fogyasztottuk! Hmmm, fincsi!!! :)

A rizskoch nálam azért lett halványbarna, mert ilyen nádcukrot használtam hozzá: sötétbarna nádmelaszos cukor.


0 megjegyzés on "Rizskoch"

Megjegyzés küldése

2009. december 3., csütörtök

Rizskoch

Számomra a rizskoch gyerekkori élmény... ugyanis abban az időben viszonylag sokszor ettem. Emlékszem anya megsütötte és málna szörpöt locsoltunk rá. Aztán évekig elfelejtődött... Jucitól megkaptam - elmondása szerint - "a tuti recept"-et. Tényleg nagyon finom lett.

Rizskoch

Hozzávalók:
- 100 g fehér jázminrizs
- 1/2 liter bio tej
- 3 db bio tojás
- 50 g vaj + a tepsi kikenéséhez egy kevés vaj és liszt
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 100 g nádcukor


A sütőt előmelegítem 180 C-ra. Felforralom a tejet, majd, amikor forr beleteszem a megmosott rizst és 5 dkg cukrot. Addig főzöm, amíg "pufogni" kezd (mintha tejberizst készítenék). A tűzről levéve beleteszem az 5 dkg vajat és hagyom kihűlni. A 3 tojás sárgáját kikeverem a másik 5 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal; a tojásfehérjét pedig kemény habbá verem egy csipet sóval. Amikor a rizs kihűlt, összeöntöm először a tojássárgájával, az egészet jól összekeverem, majd belekeverem óvatosan a tojáshabot. Egy kevés vajjal kivajazom, kilisztezem vékonyan a tepsit, beleöntöm a rizses masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 25 percet. Akkor jó, amikor szépen egyenletesen aranysárga a teteje. Kiveszem, várok egy picit, hogy hűljön és anyukám sárgabarack lekvárjával fogyasztottuk! Hmmm, fincsi!!! :)

A rizskoch nálam azért lett halványbarna, mert ilyen nádcukrot használtam hozzá: sötétbarna nádmelaszos cukor.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez