Pages

2012. április 16., hétfő

Hétvégi ízmorzsák

Bejegyezte: Zizi dátum: 5:11

Sok-sok ízmorzsát hoztam nektek. A hétvége a pénteki citrom vásárlással kezdődött a Sarki Fűszeresnél. Közzétették ugyanis, hogy olasz kezeletlen citrom szállítmányuk érkezett. Munka után gyorsan eltekertem hozzájuk. Szerencsére még volt a kevés készletből, így tudtam venni magamnak és Reninek is. Azért volt szükségem citromra, mert egy receptet már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni, amelyhez kezeletlen citromok kellenek. Recept jön majd hamarosan, de a poént azért egy fotóval le fogom lőni ebben a bejegyzésben.


Ha már ott jártam nem maradhatott el egy cappuccino és egy croissant sem...


Szombat reggel kuktáskodni indultam a Makifood Főzőiskolába. A dim sum órán segítettem vegasztrománia-val együtt. Nagyon jó kis csapat jött össze, mindenki ügyes volt, így a 7 fogásos ebéd időre elkészült.



A sok finomság közül egyetlen egy volt húsos, így szerencsére mi vegák (Anna és én) is mindent meg tudtunk kóstolni: vegetáriánus tavaszi tekercs (ez nem olyan volt, mint az enyém - másik tésztába is tekertük, a belekerülő zöldségeket is megpirítottuk, majd a tekercset kisütöttük olajban), congee (rizskása leves többféle feltéttel), vegetáriánus gőzgombóc (mennyei, ez a kedvencem - mindennap tudnék enni belőle hármat-négyet :)), fot gao (gőzölt édes kenyér), édes rizslabdák (mochi).

Töltelék készítése a gőzgombócokhoz...

Gombócok gőzölésre várva...

Terülj-terülj asztalkám...

A gőzgombócok, amelyekről azóta álmodozom... mennyei!!!


Vasárnap reggelire újra teszteltem a vegán cukormentes répa palacsinta receptjét. Így most már Green Tearoom kérésének is eleget téve, hamarosan közzéteszem a receptet.



Ez készült a citromokból...


A vasárnap esti vacsora pedig spenótos kecskesajtos quiche volt egy nagy tál salátával...




0 megjegyzés on "Hétvégi ízmorzsák"

Megjegyzés küldése

2012. április 16., hétfő

Hétvégi ízmorzsák


Sok-sok ízmorzsát hoztam nektek. A hétvége a pénteki citrom vásárlással kezdődött a Sarki Fűszeresnél. Közzétették ugyanis, hogy olasz kezeletlen citrom szállítmányuk érkezett. Munka után gyorsan eltekertem hozzájuk. Szerencsére még volt a kevés készletből, így tudtam venni magamnak és Reninek is. Azért volt szükségem citromra, mert egy receptet már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni, amelyhez kezeletlen citromok kellenek. Recept jön majd hamarosan, de a poént azért egy fotóval le fogom lőni ebben a bejegyzésben.


Ha már ott jártam nem maradhatott el egy cappuccino és egy croissant sem...


Szombat reggel kuktáskodni indultam a Makifood Főzőiskolába. A dim sum órán segítettem vegasztrománia-val együtt. Nagyon jó kis csapat jött össze, mindenki ügyes volt, így a 7 fogásos ebéd időre elkészült.



A sok finomság közül egyetlen egy volt húsos, így szerencsére mi vegák (Anna és én) is mindent meg tudtunk kóstolni: vegetáriánus tavaszi tekercs (ez nem olyan volt, mint az enyém - másik tésztába is tekertük, a belekerülő zöldségeket is megpirítottuk, majd a tekercset kisütöttük olajban), congee (rizskása leves többféle feltéttel), vegetáriánus gőzgombóc (mennyei, ez a kedvencem - mindennap tudnék enni belőle hármat-négyet :)), fot gao (gőzölt édes kenyér), édes rizslabdák (mochi).

Töltelék készítése a gőzgombócokhoz...

Gombócok gőzölésre várva...

Terülj-terülj asztalkám...

A gőzgombócok, amelyekről azóta álmodozom... mennyei!!!


Vasárnap reggelire újra teszteltem a vegán cukormentes répa palacsinta receptjét. Így most már Green Tearoom kérésének is eleget téve, hamarosan közzéteszem a receptet.



Ez készült a citromokból...


A vasárnap esti vacsora pedig spenótos kecskesajtos quiche volt egy nagy tál salátával...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez