Pages

2010. július 3., szombat

Mentás zöldborsókrémleves

Bejegyezte: Zizi dátum: 12:30

Mindig is szerettem a borsót. Akár főzelék, akár leves vagy köret készült belőle. Most egy krémlevest főztem, ami számomra egy új felhasználási módja ennek a nagyszerű zöldségnek. Mentával tettem különlegessé az ízhatást.

Mentás zöldborsókrémleves

Hozzávalók:
- 300-400 g fejtett borsó
- 2 db krumpli felkockázva
- 1-1,5 liter zöldségalaplé (vagy víz + zöldségleves kocka)
- 1 evőkanál aprított menta
- 1,5 dl zabtejszín (vagy normál főzőtejszín)
- petrezselyem
- só, bors

A borsót a krumplival, sóval, borssal felteszem főni a zöldséglében. Addig forralom, amíg a krumpli is megpuhul (kb. 10 perc). Botmixerrel pürésítem a levest, hozzáadom a tejszínt, a mentát és forralom még néhány percig. Tálaláskor petrezselymet szórok rá és fokhagymás pirítóssal eszem. 


Másnap felmelegítve egy kis kecskesajtot reszelve a tetejére mennyei volt!

Eredetileg megjelent a bezs.hu-n.

4 megjegyzés on "Mentás zöldborsókrémleves"

Lofty on 2010. július 3. 13:10 írta...

Fúúú, de jól hangzik Zizi! Egészben nem vagyok oda a borsóért, de így szívesen megenném. Jövőhéten próba.:)

Zizi on 2010. július 16. 0:02 írta...

Pea soup with mint
(Inspired by Juls' Kitchen - http://en.julskitchen.com/)

You need:
- 300-400 g fresh peas
- 2 potatoes, peeled and chopped
- 1-1,5 l vegetable stock
- 1 tablespoon fresh mint, chopped
- 150 ml oat cream (you can use normal cream)
- parsley
- salt, pepper

Place the potates, peas and stock in a pan and bring to boil. Cook for about 10 minutes until the potatoe is tender. Blend the soup with a hand mixer, then add the cream, mint, salt, pepper and heat until hot. Serve with fresh parsley on top and with garlic toast.

Juls on 2010. július 16. 0:23 írta...

Wonderful pictures!
Love them! Hope you liked it!

Zizi on 2010. július 16. 1:01 írta...

Thanks Julia!
I liked the soup so much. It's a real hearty dish.

Megjegyzés küldése

2010. július 3., szombat

Mentás zöldborsókrémleves


Mindig is szerettem a borsót. Akár főzelék, akár leves vagy köret készült belőle. Most egy krémlevest főztem, ami számomra egy új felhasználási módja ennek a nagyszerű zöldségnek. Mentával tettem különlegessé az ízhatást.

Mentás zöldborsókrémleves

Hozzávalók:
- 300-400 g fejtett borsó
- 2 db krumpli felkockázva
- 1-1,5 liter zöldségalaplé (vagy víz + zöldségleves kocka)
- 1 evőkanál aprított menta
- 1,5 dl zabtejszín (vagy normál főzőtejszín)
- petrezselyem
- só, bors

A borsót a krumplival, sóval, borssal felteszem főni a zöldséglében. Addig forralom, amíg a krumpli is megpuhul (kb. 10 perc). Botmixerrel pürésítem a levest, hozzáadom a tejszínt, a mentát és forralom még néhány percig. Tálaláskor petrezselymet szórok rá és fokhagymás pirítóssal eszem. 


Másnap felmelegítve egy kis kecskesajtot reszelve a tetejére mennyei volt!

Eredetileg megjelent a bezs.hu-n.

4 megjegyzés:

  1. Fúúú, de jól hangzik Zizi! Egészben nem vagyok oda a borsóért, de így szívesen megenném. Jövőhéten próba.:)

    VálaszTörlés
  2. Pea soup with mint
    (Inspired by Juls' Kitchen - http://en.julskitchen.com/)

    You need:
    - 300-400 g fresh peas
    - 2 potatoes, peeled and chopped
    - 1-1,5 l vegetable stock
    - 1 tablespoon fresh mint, chopped
    - 150 ml oat cream (you can use normal cream)
    - parsley
    - salt, pepper

    Place the potates, peas and stock in a pan and bring to boil. Cook for about 10 minutes until the potatoe is tender. Blend the soup with a hand mixer, then add the cream, mint, salt, pepper and heat until hot. Serve with fresh parsley on top and with garlic toast.

    VálaszTörlés
  3. Wonderful pictures!
    Love them! Hope you liked it!

    VálaszTörlés
  4. Thanks Julia!
    I liked the soup so much. It's a real hearty dish.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez