Pages

2010. szeptember 23., csütörtök

Róka- és laskagombával töltött tök

Bejegyezte: Zizi dátum: 2:28

A hűtőmben sorban állnak a cukkinik, patisszonok, tökök, amiket édesapám termelt a hobbi kertjében. A tökhöz új receptet kerestem, hogy ne mindig főzelék készüljön belőle. Ez a töltött változat nagyon finom lett.

Róka és laskagombával töltött tök

Hozzávalók:
- 1 db kisebb méretű tök (kb. 25 cm hosszú)
- 100 g rókagomba
- 150 g laskagomba
- 1 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyem
- negyed száraz baguette vagy 2 szelet száraz kenyér
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 50 g sajt, reszelve
- 2 evőkanál vaj
- só, bors
- olívaolaj

A tököt meghámozzuk (ha zsenge, maradhat a héja), hosszában félbe vágjuk, kikanalazzuk a magos belsejét és félre tesszük. A baguettet vízbe tesszük és áztatjuk öt percig. A töltelék elkészítéséhez mindkét gombát, a vöröshagymát és három gerezd fokhagymát, valamint a petrezselyem felét felaprítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a baguetteből kinyomkodjuk a vizet és ezt is a gombás töltelékhez adjuk, majd jól összegyúrjuk a tölteléket. Olívaolajjal kikenjük a tepsit, belehelyezzük a két fél tököt és megtöltjük a gombás töltelékkel. Egy-egy evőkanálnyi vajat tegyünk mindkét tök tetejére és 170-180 fokon kb. 20-25 percig süssük. A zsemlemorzsát közben elkeverjük a sajttal és két gerezd felaprított fokhagymával. Ezt a morzsás keveréket a tökök tetejére szórjuk és még öt percig sütjük a sütőben. Lehet mellé rizst, krumplipürét készíteni. Mi friss salátával ettük.


Eredetileg megjelent a bezs.hu-n.

1 megjegyzés on "Róka- és laskagombával töltött tök"

ivi on 2010. szeptember 23. 3:07 írta...

fantasztikus ízvilág, nagyon fincsi volt!!!!! :-)

Megjegyzés küldése

2010. szeptember 23., csütörtök

Róka- és laskagombával töltött tök


A hűtőmben sorban állnak a cukkinik, patisszonok, tökök, amiket édesapám termelt a hobbi kertjében. A tökhöz új receptet kerestem, hogy ne mindig főzelék készüljön belőle. Ez a töltött változat nagyon finom lett.

Róka és laskagombával töltött tök

Hozzávalók:
- 1 db kisebb méretű tök (kb. 25 cm hosszú)
- 100 g rókagomba
- 150 g laskagomba
- 1 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyem
- negyed száraz baguette vagy 2 szelet száraz kenyér
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 50 g sajt, reszelve
- 2 evőkanál vaj
- só, bors
- olívaolaj

A tököt meghámozzuk (ha zsenge, maradhat a héja), hosszában félbe vágjuk, kikanalazzuk a magos belsejét és félre tesszük. A baguettet vízbe tesszük és áztatjuk öt percig. A töltelék elkészítéséhez mindkét gombát, a vöröshagymát és három gerezd fokhagymát, valamint a petrezselyem felét felaprítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a baguetteből kinyomkodjuk a vizet és ezt is a gombás töltelékhez adjuk, majd jól összegyúrjuk a tölteléket. Olívaolajjal kikenjük a tepsit, belehelyezzük a két fél tököt és megtöltjük a gombás töltelékkel. Egy-egy evőkanálnyi vajat tegyünk mindkét tök tetejére és 170-180 fokon kb. 20-25 percig süssük. A zsemlemorzsát közben elkeverjük a sajttal és két gerezd felaprított fokhagymával. Ezt a morzsás keveréket a tökök tetejére szórjuk és még öt percig sütjük a sütőben. Lehet mellé rizst, krumplipürét készíteni. Mi friss salátával ettük.


Eredetileg megjelent a bezs.hu-n.

1 megjegyzés:

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez