tag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post7654123542724344445..comments2023-07-17T08:10:11.848-07:00Comments on Zizi próba: Sajtos keksz mákos széllelZizihttp://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-84556052181985610212011-09-20T11:24:22.939-07:002011-09-20T11:24:22.939-07:00Füleske!Köszönöm a kommentet, örülök, hogy mindkét...Füleske!<br><br>Köszönöm a kommentet, örülök, hogy mindkét keksz ízlik és jól sikerült!Zitahttp://zizikalandjai.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-45951099755078142402011-09-20T06:12:38.207-07:002011-09-20T06:12:38.207-07:00Az abbahagyhatatlan szezámos-mákosod után, amit má...Az abbahagyhatatlan szezámos-mákosod után, amit már ezerszer megcsináltam, ezt is muszáj volt megsütni. Ugyan én csak karaván sajtot tudtam beletenni, és épp mák se volt otthon, csak szezámmag, de így is nagyon jó lett! Köszi a receptet! Üdv: FüleskeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-50126111865285591472010-11-24T12:37:26.172-08:002010-11-24T12:37:26.172-08:00Na azt a habos kávét ki fogjuk nálatok próbálni! :...Na azt a habos kávét ki fogjuk nálatok próbálni! :)<br><br>Majd jelezz vissza, hogy hogy ízlett ez a sajtos keksz nektek!Zizihttp://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-37470806046086601452010-11-24T11:26:44.486-08:002010-11-24T11:26:44.486-08:00kábé...enyém az ebéd és a vacsora, nem beszélek a ...kábé...enyém az ebéd és a vacsora, nem beszélek a reggeli kávéról. majd küldök képet Nektek. habos mint az állat, imádnak érte.<br><br>Ezt a sajtos izét a Kata fogha megcsinálni he..he..he.. alig várom. Ô jobban süt, be kell vallani.....<br><br>Az Ivinek is jó dolga van!!!!Cheflaszlohttp://www.blogger.com/profile/03783417951636381140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-87072403932147153062010-11-24T07:30:10.633-08:002010-11-24T07:30:10.633-08:00Thanks for your comment Asha! It's an honour f...Thanks for your comment Asha! It's an honour for me that you visited my blog!!! OMG!!! :)<br><br>So happy to see you here! ;)Zizihttp://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-31277368186931913582010-11-24T07:25:04.479-08:002010-11-24T07:25:04.479-08:00Zizi, I love how these cookies are rolled in poppy...Zizi, I love how these cookies are rolled in poppy seeds!! They look amazing!Asha @ FSKhttp://www.blogger.com/profile/09041609576089749084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-48326300248928864262010-11-24T04:33:17.394-08:002010-11-24T04:33:17.394-08:00Krista,I'm glad I inspired you! :) This is an ...Krista,<br>I'm glad I inspired you! :) This is an easy recipe so give it a try! It's worth it!!!Zizihttp://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-28809837528676248882010-11-24T04:32:27.510-08:002010-11-24T04:32:27.510-08:00Bianka,köszönöm. Remélem elkészíted te is!Lackó,ná...Bianka,<br>köszönöm. Remélem elkészíted te is!<br><br>Lackó,<br>nálatok otthon Kata a szakács, nem pedig te??? :) Begyűjtöd a recepteket, aztán befogod az asszonyt, amikor te hivatásos vagy? :)<br><br>Borsó,<br>reméltem is, hogy kipróbálod! Majd írd meg, hogy sikerült.Zizihttp://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-64397935062584830342010-11-23T13:02:36.054-08:002010-11-23T13:02:36.054-08:00I love how you tied these, Zita. :-) So clever and...I love how you tied these, Zita. :-) So clever and pretty! I can imagine they tasted delicious! I've been dying to make crackers at home, and you've inspired me to give it a try. :-)Rambling Tarthttp://www.blogger.com/profile/06615148443032981296noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-24794260927094825872010-11-23T12:39:04.073-08:002010-11-23T12:39:04.073-08:00hű, ez tetszik! tuttira kipróbálom.hű, ez tetszik! tuttira kipróbálom.Borsó meg a héjahttp://www.blogger.com/profile/18064453637387603976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-70291195426748732112010-11-23T10:46:07.681-08:002010-11-23T10:46:07.681-08:00Ez tetszik. Nagyon tetszik! Ma este Kata is mákoss...Ez tetszik. Nagyon tetszik! Ma este Kata is mákossat sütött. Ezt meg majd átadom neki holnap vacsora utánra.Cheflaszlohttp://www.blogger.com/profile/03783417951636381140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-54463221502120990202010-11-23T03:40:23.756-08:002010-11-23T03:40:23.756-08:00Gyönyörűek és nagyon ötletesGyönyörűek és nagyon ötletesBiankahttp://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-49875430495648063862010-11-23T01:40:09.250-08:002010-11-23T01:40:09.250-08:00Próbáld ki Pixie! Nem is fogod érezni rajta a máko...Próbáld ki Pixie! Nem is fogod érezni rajta a mákot! Tényleg! Fincsi, eteti magát!Zizihttp://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-73724489424170437782010-11-23T00:12:51.542-08:002010-11-23T00:12:51.542-08:00Cheese biscuits with poppy seeds(Recipe adapted fr...<b>Cheese biscuits with poppy seeds</b><br><br>(Recipe adapted from Anne's blog - http://www.anneskitchen.co.uk/)<br><br>You need:<br>- 100 g unsalted cold butter, cut into cubes<br>- 100 g parmesan or pecorino, grated<br>- 100 g white spelt flour<br>- 100 g whole grain spelt flour<br>- 1 organic egg, yolk divided from egg white<br>- water<br>- pinch of salt and pepper<br>- poppy seeds<br><br>In a bowl mix together flour (both of them) with butter. Rub together until they resemble breadcrumbs. Add the cheese, salt, pepper, egg yolk and water (0,5-1 dl). Work together everything into a dough. If it's too moist, add more flour. If it still crumbles, add more water to it.<br><br>Divide the dough in two pieces and roll into two logs (about 12-15 cm long, diameter 3-4 cm). Brush both logs with the egg white and roll them in poppy seeds. Wrap the logs in cling film and place the logs in the freezer for about 15 minutes. The dough should be hard but not very frozen.<br><br>Meanwhile preheat the oven to 180C (350 F). After 15 minutes take out the logs from the freezer, unwrap them and cut into slices of 5-7 mm wide. Place the biscuits on a baking tray lined with baking paper and bake them for about 15-20 minutes until golden brown. <br><br>So crunchy, so delicous but when you bake it the flat will smell like cheese! :)Zizihttp://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-48707625941040539842010-11-22T23:59:19.532-08:002010-11-22T23:59:19.532-08:00Ez nagyon jó lehet! Pedig nem is szeretem a mákot....Ez nagyon jó lehet! Pedig nem is szeretem a mákot. :PPixie Piehttp://www.blogger.com/profile/09035898134562418055noreply@blogger.com