tag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post3783190802520780095..comments2023-07-17T08:10:11.848-07:00Comments on Zizi próba: "Fő" az őszinteség + vegán mandulás csokis banánkenyérZizihttp://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-17422174278860792372012-11-26T10:51:03.065-08:002012-11-26T10:51:03.065-08:00Vegan Banana Bread With Almond & ChocolateIngr...<b>Vegan Banana Bread With Almond & Chocolate</b><br><br><i>Ingredients</i><br><br>- 1 cup whole wheat spelt flour<br>- 1/2 cup white spelt flour<br>- 2 teaspoon baking powder<br>- 1 teaspoon salt<br>- 2 evőkanál ground flaxseed + 1/4 cup (60 ml) water<br>- 1/2 cup oatmilk (you can use rice milk or soy milk)<br>- 1/3 cup cane sugar<br>- 3 ripe bananas, mashed<br>- 1 vanilla bean, split and seeded<br>- 1/2 cup almond, roasted in a dry pan, then roughly chopped<br>- 1/2 cup chocolate (70% cocoa content), chopped<br><br><i>Method</i><br><br>In a small bowl mix together the ground flaxseed with the water to make a "flax egg" - let the mixture sit for a 6-8 minutes until thickened. Preheat the oven to 180C (356F).<br><br>In a bowl combine the dry ingredients: flours, baking powder and salt. In another bowl mix together the oatmilk with the cane sugar and mashed bananas. Add the vanilla and the flax egg and pour these wet ingredients mixture into the dry one, stirring until just combined. Fold roasted almonds and chocolate in.<br><br>Pour it in a 25 cm (9,75 inch) long loaf pan and bake it on 180 C (356 F) for about 40-45 minutes. It's ready when the cake tester (or toothpick) comes out clean.Zizihttp://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-88141234096818303402012-10-08T02:56:00.796-07:002012-10-08T02:56:00.796-07:00Szia Erika!Köszönöm a kedves kommentedet! Nagyon ö...Szia Erika!<br><br>Köszönöm a kedves kommentedet! Nagyon örülök, hogy tetszenek a receptek és sorra próbálsz ki minél többet! Csak így tovább! <br><br>Vegetáriánus vagy egyébként?<br><br>ZiziZitahttp://zizikalandjai.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-27534851933455624142012-10-06T13:48:24.413-07:002012-10-06T13:48:24.413-07:00Szia Zizi!"Rákaptam" az oldaladra és sor...Szia Zizi!<br>"Rákaptam" az oldaladra és sorra készítem a jobbnál-jobb sütiket, kajákat innen. Ma ez volt soron, jól sikerült! Köszi, ErikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-5664368982151814792012-09-06T02:30:42.139-07:002012-09-06T02:30:42.139-07:00Beautiful photos and delicious comfort food. :-) Beautiful photos and delicious comfort food. :-) Rambling Tarthttp://www.ramblingtart.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-17597645648886813712012-08-23T11:21:37.539-07:002012-08-23T11:21:37.539-07:00Júlia,nem kell bele feltétlenül cukor, de akkor te...Júlia,<br><br>nem kell bele feltétlenül cukor, de akkor tegyél bele legalább 4 banánt, plusz a 70%-os csokiban van egy pici cukor. Nem lesz igazán édesnek mondható, de természetes gyümölcscukor a banánból lesz benne (én már sütöttem teljesen cukor nélkül répás muffint - nem a megszokott íz lett, de ehető; gondolom ilyen lesz a banánkenyér is). Nyírfacukorral is elkészíthető, és akár tehetsz bele sokkal kevesebb mennyiséget, csak éppen cukrozd meg és adjál hozzá egy negyedik banánt.<br><br>Várom a beszámolót, hogy ízlett! Te vegán vagy egyébként?Zizihttp://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-3380236968557031372012-08-23T11:19:10.956-07:002012-08-23T11:19:10.956-07:00Alíz,köszi az egyetértést! ;)Alíz,<br><br>köszi az egyetértést! ;)Zizihttp://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-76982342522682779502012-08-23T07:24:04.885-07:002012-08-23T07:24:04.885-07:00Zizi! Feltétlenül kell bele cukor? Ha igen, akkor ...Zizi! Feltétlenül kell bele cukor? Ha igen, akkor esetleg megfelelne a nyírfacukor is? Nekem csak azt szabad és abból iscsak keveset. Egyébként isteni a recept, olyan nagyon szeretném megcsinálni!<br>Grant Júlia<br>emiGrantshttp://www.blogger.com/profile/02900738647896941700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-59338269511637440352012-08-23T06:01:52.675-07:002012-08-23T06:01:52.675-07:00Kedves Zizi,a gondolataiddal teljesen egyetértek, ...Kedves Zizi,<br><br>a gondolataiddal teljesen egyetértek, én is hasonlóan vélekedem a témáról. Sőt mi több; a kedvenc blogjaid között ott van jó pár az én kedvenceim közül is.<br><br>A banánkenyered rendívül nyálcsorgató lett!Selectfoodhttp://www.blogger.com/profile/16365278577183952541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-33977881347376147422012-08-22T06:35:06.928-07:002012-08-22T06:35:06.928-07:00Nagyon jó írás és klassz a recept!Nagyon jó írás és klassz a recept!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-85468313446103798032012-08-22T03:41:30.072-07:002012-08-22T03:41:30.072-07:00Juci,ha teszel a sütibe banánt, cukkinit, akkor az...Juci,<br>ha teszel a sütibe banánt, cukkinit, akkor azok sokkal nedvesebbé teszik a megsült tésztát is + puhább is marad. Szerintem nem volt nyers, csak nem szoktál még hozzá!Zizihttp://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7979090978404796142.post-42961908396997120302012-08-22T03:15:55.185-07:002012-08-22T03:15:55.185-07:00Zitus,nem hiszed el, a napokban sutottem egy banan...Zitus,<br>nem hiszed el, a napokban sutottem egy bananos- cukkinis valtozatot. izre tokeletes lett, de nem sult at tokeletesen, szerintem keves volt a liszt es sok a banan. <br>Na de majd legkozelebb,Jucihttp://www.blogger.com/profile/17224391215034611659noreply@blogger.com