Pages

2013. február 8., péntek

Sütőtökös feketebabos taco & quesadilla + az első hét cukor nélkül

Bejegyezte: Zizi dátum: 12:14
Taco

Fantasztikusak vagytok! Nem gondoltam volna, hogy ennyien beszálltok a cukormentes kihívásba! Nagyon sok emailt kaptam tele ötletekkel, élményekkel; sokan beszámoltok róla a saját blogotokon, kommenteltek itt a blogon és a Facebookon. Úgy érzem, ez a kis csapat erőt ad minden résztvevőnek, tudjátok, hogy nem vagytok egyedül.

Viszonylag könnyen telt az első hét nálunk. Az elején voltak nehézségek, amikor igazán megkívántuk azt a 70%-os kocka csokit vacsora után (valószínűleg nem mi követeltük, csak a szervezetünkben élősködő kedves gombácskák). :) De utána egyre könnyebb lett. Aszalt gyümölcsök közül egyelőre mazsolát és szilvát ettünk, a friss gyümölcsök közül banánt, almát, citromot, narancsot és grapefruitot. Édes íz utáni vágyunkat frissen préselt céklalével is csillapítottuk. Sokszor van olyan érzésünk, hogy valamivel pótolnunk kell az édeset, a csokit, ilyenkor muszáj valamit nassolni... a legtöbbször mandulát pirítok vagy nyersen eszünk törökmogyorót, kesudiót, paradiót. Kollégáknak sütöttem a héten túrós pogácsát, ami nem élesztős, csak egy kis szódabikarbóna kell bele, viszont van benne tejtermék (a tojást elhagytam). Így kevésbé kerültük a tejterméket, viszont volt sós nasi! Egyetlen egyszer követtem el bakit, amikor egyik nap ebédelni mentem, a főételemhez kértem egy kis adag csalamádét. Belekóstoltam és rájöttem, hogy van benne cukor. De úgy gondolom, hogy a tudattalanul elkövetett "bűnök" nem számítanak, mert nem előre megfontolt szándékkal választottam cukros csalamádét.

Kíváncsi vagyok, nálatok, hogy telt az első hét. Aki beszáll a nyereményjátékba is, azoktól feltétlen várom a néhány soros beszámolót komment formájában itt a bejegyzés végén vagy ha a blogján ír valaki beszámolót, akkor küldje el nekem emailben a beszámoló linkjét februári kihívás címmel. A közzétett bejegyzéseket folyamatosan frissíteni fogom és megjelentetem mind az aktuális heti beszámolókban. Aki használ Instagramot, az a kihívás idején februárban címkézze fel az általa elfogyasztott ételek képeit az alábbiak szerint: #februaricukormenteskihivas. Lesz egy jó kis online albumunk!

Akik eddig írtak a cukormentes kihívásról:
- Mariann - Jenis konyhai kísérletei (meglepő, hogy a férje győzte meg a cukormentes kihívásról), első heti beszámoló
- Viki - Étel Ital Kicsi Vú (maximum íz, no cukor felhívással csatlakozott), első heti beszámoló
- Noémi - Mandulasarok (fantasztikus gesztenyelisztes édesburgonya gnocchi receptet is megosztott), első heti beszámoló
- Boglárka - Önismereti kalandtúra (januártól saját maga által összeállított étrendet fogyaszt, naponta összefoglalja, hogy mit eszik és beszállt a februári cukormentes kihívásba), első heti beszámoló
- Orsi - Wannabe Chef (egy fincsi quinoa saláta receptet is megosztott), első heti beszámoló
- Zsuzsa - Zsuzska receptjei (cukormentességet fogadott ő is februárra)
- Eszti - Méz és Olíva (nemcsak heti beszámolókat ír, hanem napokra bontva leírja, hogy mit eszik), első heti beszámoló
- Eszter (Dublinból csatlakozott a kihíváshoz), első heti beszámoló

Quesadilla

Most pedig irány Mexikó...

A bejegyzés megírásához igyekeztem felidézni 2005-ös mexikói kalandozásaimat, amikor meglátogattam egy Pueblaban élő mexikói barátnőmet, Mariat. Ettünk étteremben is, de az anyukája rengeteg finomságot készített nekünk. Igazi jó mexikói házias koszton éltem néhány hétig. Legélénkebb emlékeimben a guacamole (avokádó krém), a paradicsomos salsa, a tortilla és a mindenhez felszolgált lime él.

A taco kukorica- vagy búzalisztből készült félbe hajtott tortilla, amelyet mindenféle finomsággal (zöldségekkel, hússal, hallal) lehet megpakolni. Köretként tálalnak mellé friss koriandert, guacamolét, salsat, salátát. A quesadilla szintén kukorica- vagy búzalisztből készült tortillaból áll, két tortilla lap "összeragasztva" sajttal,   vékonyan megtöltve zöldségekkel vagy hússal, háromszög cikkelyekre vágva és így tálalva. Ez is fogyasztható guacamoléval, salátával, salsaval, tejföllel. Ha az alapanyagokat előző nap beszerezzük, akkor mindkét fogás kiváló gyors hétköznapi vacsorának és még az ízlelőbimbóinkat is életre keltettük!

Sütőtökös feketebabos taco és quesadilla

Hozzávalók 3-4 főre:
Tacohoz:
- 250-300 g sütőtök, meghámozva, felkockázva
- 240 g feketebab (1 konzerv), leszűrve, átmosva
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva
- 2 teáskanál füstölt pirospaprika
- só, bors
- tortilla lapok
- főtt rizs
- guacamole
- 150 ml tejföl (vagy szójajoghurt) + 2 teáskanál csípős chiliszósz, összekeverve
- koriander
- lime
- olívaolaj
Quesadillahoz (ugyanazok, mint a tacohoz):
- 150 g reszelt sajt
Guacamolehoz:
- 2 db érett avokádó, héj és a mag eltávolítva
- 1 kis fej vöröshagyma, felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1/2 lime kifacsart leve
- só, bors
- koriander, felaprítva

Töltelék elkészítése: két evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a felaprított vöröshagymát, adjuk hozzá a kockára vágott sütőtököt. Pároljuk 8-10 percig, majd adjuk hozzá a feketebabot. Ízesítsük sóval, borssal, szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, keverjünk rajta egyet és tegyük félre.

A tacohoz teflon serpenyőben pirítsuk meg a tortilla lap mindkét oldalát (kicsit hólyagos lesz), tegyük tányérra és kanalazzunk bele főtt rizst, sütőtökös babos keveréket, guacamolét, chilis tejfölt, szórjuk meg korianderrel, facsarjunk rá egy kevés lime levet és már ehetjük is.

A quesadillahoz teflon serpenyőben kezdjük el melegíteni alacsony lángon a tortilla lap egyik oldalát. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd várjuk meg, amíg a sajt elkezd olvadni. Ekkor vékonyan rétegezzünk rá a főtt rizsből, a sütőtökös feketebabos keverékből, majd szórjuk meg újra reszelt sajttal és tegyünk a tetejére még egy tortilla lapot. Az egészre nehezékként tegyünk néhány tányért (hogy minél vékonyabb legyen) és így pirítsuk néhány percig. Vegyük le a tányérokat és egy spatulával fordítsuk meg az egész quesadillát, hogy a felső tortilla lap is megpiruljon (közben megint tegyük a tetejére a tányérokat nehezéknek). Ha a másik oldala is megpirult, tegyük tányérra, vágjunk háromszög cikkelyeket belőle és tálaljuk guacamoléval és chilis tejföllel.

A guacamoléhoz az avokádókat törjük össze villával. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, a lime levét és ízesítsük sóval, borssal és felaprított korianderrel. Pirítós kenyérre kenve is kiváló feltét!



Viva Mexico!

Veracruz kikötő, parti sétány

A legcukibb spanyol szó: burro, csacsit jelent :)

Teotihuacan, ahol a Nap (La Pirámide del Sol) és a Hold (La Pirámide de la Luna) piramisok láthatók

Puebla, főtér


6 megjegyzés on "Sütőtökös feketebabos taco & quesadilla + az első hét cukor nélkül"

Zsuzska on 2013. február 9. 7:15 írta...

Jelentem eddig én is kifejezetten jól bírom, jobban mint gondoltam volna! Édességnek sütőtököt ettem, sok főzeléket főztem, ettünk pl spenótot, de ahhoz számomra elengedhetetlen a tükörtojás, így tojást azért ettem egyet... Az igazi veszély holnap fenyeget, amikor is névnapozni megyünk a szüleimhez, majd elmesélem hogy bírtam... :-D

Méz és Olíva on 2013. február 9. 14:03 írta...

Ez a hét nekem is könnyen ment. Az igazi kihívás a jövő szombat, amikor bababuliba megyünk, lesz muffin, torta... de lesz gyümisali és én is viszek majd valamit, ami cukormentes :) Ha azt túlélem, akkor az egész februárt!
Kitartás Mindenkinek!

Zita on 2013. február 10. 12:45 írta...

Butternut Squash And Black Beans Taco & Quesadilla

Ingredients (serves 3-4)

For the taco
- 250-300 g butternut squash, peeled, diced
- 240 g (1 jar) black beans, drained and rinsed
- 1 onion, chopped
- 2 teaspoon smoked paprika
- salt, pepper
- corn tortillas
- cooked rice
- guacamole
- 150 ml sour cream + 2 teaspoon chili sauce, mixed
- fresh coriander
- lime
- olive oil

For the quesadilla (same as for the taco)
- 150 g grated cheese

For the quacamole
- 2 ripe avocados, pitted and peeled
- 1 small onion, chopped
- 1 clove garlic, chopped
- juice of 1/2 lime
- salt, pepper
- fresh coriander, chopped

Method

To make the butternut squash mix: heat two tablespoons of olive oil in a pan, add chopped onion and saute for a 2-3 minutes. Next stir in the diced squash and cook for 8-10 minutes. At the end add black beans, season with salt, pepper and smoked paprika. Cook for 4-5 minutes then set aside.

To make the tacos: toast tortillas (both sides for about 2 minutes) over an open flame or in a non-stick pan. Fill the tortillas with the butternut squash mixture, top with cooked rice, guacamole, chili sour cream, sprinkle with chopped coriander. Serve with lime wedges. Repeat with the remaining ingredients.

To make the quesadillas: heat a non-stick pan and place one tortilla in the pan to warm. Sprinkle with grated cheese, spread some butternut squash mixture and rice over the cheese, sprinkle with cheese again and top with a second tortilla. Cook for 3-4 minutes, then flip it over and cook until the bottom is browned and the cheese is melted, another 3 to 4 minutes. Repeat with the remaining ingredients. Slice and serve with quacamole, chili sour cream and fresh coriander.

To make the guacamole: scoop out the inside of the avocados. Mash it with a fork. Add chopped onion, garlic, lime juice, season with salt, pepper and chopped coriander.

Jenis on 2013. február 11. 3:45 írta...

Könnyebb, mint gondoltam!
Nekem eddig a legnagyobb felfedezés, hogy a tipikus magyar háztartásban előforduló ételek jó része cukortalan. Ez a hét nálunk erről szólt. (Lehet, kicsit unalmasnak tűnik, amiket ettünk.)
Következő héten talán jobban elmegyek valamilyen nép- vagy tájspecifikus irányba.

Ildi on 2013. február 11. 9:43 írta...

Az elsö hét meglepöen könnyen ment, sokkal nehezebbre szàmitottam. Édesség helyett szàritott fügét ettem dióval. Ami mellélépés volt: 2 cappuccinonak képtelen voltam ellentàllni. :-( Na, ezen a héten megpróbàlok erröl is lemondani, mert ugye a kihivàsban a kàvé s a tej is tilalomlistàn van.

chriesi on 2013. február 12. 4:35 írta...

Ugyan elég rosszul indult, mert ugye becsúszott az a fránya kakaó azon a bizonyos vasárnap reggelen. Aztán pedig rájártam a datolyára és most már eljutottam odáig, hogy nem is hiányzik se a csoki, se más. Viszont az nagyon, de nagyon zavar, hogy nem süthetek. Arra nem vágyom, hogy megegyem, de maga a kísérletezés, na nélküle nehéz. Viszont nem gondoltam volna, hogy ilyen jól bírom majd. A kávé az nem gond, csak az íze és illata miatt iszom, mondjuk havonta egyszer-kétszer. Viszont tényleg nagyon oda kell figyelni, mert mint ahogy te jártál a csalamádéval, én a cottage cheese-zel jártam meg: metélőhagymás volt, hát nem hittem volna, hogy tesznek bele cukrot! Sajna csak a harmadik kanál után néztem meg, hogy mi van benne.

Megjegyzés küldése

2013. február 8., péntek

Sütőtökös feketebabos taco & quesadilla + az első hét cukor nélkül

Taco

Fantasztikusak vagytok! Nem gondoltam volna, hogy ennyien beszálltok a cukormentes kihívásba! Nagyon sok emailt kaptam tele ötletekkel, élményekkel; sokan beszámoltok róla a saját blogotokon, kommenteltek itt a blogon és a Facebookon. Úgy érzem, ez a kis csapat erőt ad minden résztvevőnek, tudjátok, hogy nem vagytok egyedül.

Viszonylag könnyen telt az első hét nálunk. Az elején voltak nehézségek, amikor igazán megkívántuk azt a 70%-os kocka csokit vacsora után (valószínűleg nem mi követeltük, csak a szervezetünkben élősködő kedves gombácskák). :) De utána egyre könnyebb lett. Aszalt gyümölcsök közül egyelőre mazsolát és szilvát ettünk, a friss gyümölcsök közül banánt, almát, citromot, narancsot és grapefruitot. Édes íz utáni vágyunkat frissen préselt céklalével is csillapítottuk. Sokszor van olyan érzésünk, hogy valamivel pótolnunk kell az édeset, a csokit, ilyenkor muszáj valamit nassolni... a legtöbbször mandulát pirítok vagy nyersen eszünk törökmogyorót, kesudiót, paradiót. Kollégáknak sütöttem a héten túrós pogácsát, ami nem élesztős, csak egy kis szódabikarbóna kell bele, viszont van benne tejtermék (a tojást elhagytam). Így kevésbé kerültük a tejterméket, viszont volt sós nasi! Egyetlen egyszer követtem el bakit, amikor egyik nap ebédelni mentem, a főételemhez kértem egy kis adag csalamádét. Belekóstoltam és rájöttem, hogy van benne cukor. De úgy gondolom, hogy a tudattalanul elkövetett "bűnök" nem számítanak, mert nem előre megfontolt szándékkal választottam cukros csalamádét.

Kíváncsi vagyok, nálatok, hogy telt az első hét. Aki beszáll a nyereményjátékba is, azoktól feltétlen várom a néhány soros beszámolót komment formájában itt a bejegyzés végén vagy ha a blogján ír valaki beszámolót, akkor küldje el nekem emailben a beszámoló linkjét februári kihívás címmel. A közzétett bejegyzéseket folyamatosan frissíteni fogom és megjelentetem mind az aktuális heti beszámolókban. Aki használ Instagramot, az a kihívás idején februárban címkézze fel az általa elfogyasztott ételek képeit az alábbiak szerint: #februaricukormenteskihivas. Lesz egy jó kis online albumunk!

Akik eddig írtak a cukormentes kihívásról:
- Mariann - Jenis konyhai kísérletei (meglepő, hogy a férje győzte meg a cukormentes kihívásról), első heti beszámoló
- Viki - Étel Ital Kicsi Vú (maximum íz, no cukor felhívással csatlakozott), első heti beszámoló
- Noémi - Mandulasarok (fantasztikus gesztenyelisztes édesburgonya gnocchi receptet is megosztott), első heti beszámoló
- Boglárka - Önismereti kalandtúra (januártól saját maga által összeállított étrendet fogyaszt, naponta összefoglalja, hogy mit eszik és beszállt a februári cukormentes kihívásba), első heti beszámoló
- Orsi - Wannabe Chef (egy fincsi quinoa saláta receptet is megosztott), első heti beszámoló
- Zsuzsa - Zsuzska receptjei (cukormentességet fogadott ő is februárra)
- Eszti - Méz és Olíva (nemcsak heti beszámolókat ír, hanem napokra bontva leírja, hogy mit eszik), első heti beszámoló
- Eszter (Dublinból csatlakozott a kihíváshoz), első heti beszámoló

Quesadilla

Most pedig irány Mexikó...

A bejegyzés megírásához igyekeztem felidézni 2005-ös mexikói kalandozásaimat, amikor meglátogattam egy Pueblaban élő mexikói barátnőmet, Mariat. Ettünk étteremben is, de az anyukája rengeteg finomságot készített nekünk. Igazi jó mexikói házias koszton éltem néhány hétig. Legélénkebb emlékeimben a guacamole (avokádó krém), a paradicsomos salsa, a tortilla és a mindenhez felszolgált lime él.

A taco kukorica- vagy búzalisztből készült félbe hajtott tortilla, amelyet mindenféle finomsággal (zöldségekkel, hússal, hallal) lehet megpakolni. Köretként tálalnak mellé friss koriandert, guacamolét, salsat, salátát. A quesadilla szintén kukorica- vagy búzalisztből készült tortillaból áll, két tortilla lap "összeragasztva" sajttal,   vékonyan megtöltve zöldségekkel vagy hússal, háromszög cikkelyekre vágva és így tálalva. Ez is fogyasztható guacamoléval, salátával, salsaval, tejföllel. Ha az alapanyagokat előző nap beszerezzük, akkor mindkét fogás kiváló gyors hétköznapi vacsorának és még az ízlelőbimbóinkat is életre keltettük!

Sütőtökös feketebabos taco és quesadilla

Hozzávalók 3-4 főre:
Tacohoz:
- 250-300 g sütőtök, meghámozva, felkockázva
- 240 g feketebab (1 konzerv), leszűrve, átmosva
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva
- 2 teáskanál füstölt pirospaprika
- só, bors
- tortilla lapok
- főtt rizs
- guacamole
- 150 ml tejföl (vagy szójajoghurt) + 2 teáskanál csípős chiliszósz, összekeverve
- koriander
- lime
- olívaolaj
Quesadillahoz (ugyanazok, mint a tacohoz):
- 150 g reszelt sajt
Guacamolehoz:
- 2 db érett avokádó, héj és a mag eltávolítva
- 1 kis fej vöröshagyma, felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1/2 lime kifacsart leve
- só, bors
- koriander, felaprítva

Töltelék elkészítése: két evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a felaprított vöröshagymát, adjuk hozzá a kockára vágott sütőtököt. Pároljuk 8-10 percig, majd adjuk hozzá a feketebabot. Ízesítsük sóval, borssal, szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, keverjünk rajta egyet és tegyük félre.

A tacohoz teflon serpenyőben pirítsuk meg a tortilla lap mindkét oldalát (kicsit hólyagos lesz), tegyük tányérra és kanalazzunk bele főtt rizst, sütőtökös babos keveréket, guacamolét, chilis tejfölt, szórjuk meg korianderrel, facsarjunk rá egy kevés lime levet és már ehetjük is.

A quesadillahoz teflon serpenyőben kezdjük el melegíteni alacsony lángon a tortilla lap egyik oldalát. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd várjuk meg, amíg a sajt elkezd olvadni. Ekkor vékonyan rétegezzünk rá a főtt rizsből, a sütőtökös feketebabos keverékből, majd szórjuk meg újra reszelt sajttal és tegyünk a tetejére még egy tortilla lapot. Az egészre nehezékként tegyünk néhány tányért (hogy minél vékonyabb legyen) és így pirítsuk néhány percig. Vegyük le a tányérokat és egy spatulával fordítsuk meg az egész quesadillát, hogy a felső tortilla lap is megpiruljon (közben megint tegyük a tetejére a tányérokat nehezéknek). Ha a másik oldala is megpirult, tegyük tányérra, vágjunk háromszög cikkelyeket belőle és tálaljuk guacamoléval és chilis tejföllel.

A guacamoléhoz az avokádókat törjük össze villával. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, a lime levét és ízesítsük sóval, borssal és felaprított korianderrel. Pirítós kenyérre kenve is kiváló feltét!



Viva Mexico!

Veracruz kikötő, parti sétány

A legcukibb spanyol szó: burro, csacsit jelent :)

Teotihuacan, ahol a Nap (La Pirámide del Sol) és a Hold (La Pirámide de la Luna) piramisok láthatók

Puebla, főtér


6 megjegyzés:

  1. Jelentem eddig én is kifejezetten jól bírom, jobban mint gondoltam volna! Édességnek sütőtököt ettem, sok főzeléket főztem, ettünk pl spenótot, de ahhoz számomra elengedhetetlen a tükörtojás, így tojást azért ettem egyet... Az igazi veszély holnap fenyeget, amikor is névnapozni megyünk a szüleimhez, majd elmesélem hogy bírtam... :-D

    VálaszTörlés
  2. Ez a hét nekem is könnyen ment. Az igazi kihívás a jövő szombat, amikor bababuliba megyünk, lesz muffin, torta... de lesz gyümisali és én is viszek majd valamit, ami cukormentes :) Ha azt túlélem, akkor az egész februárt!
    Kitartás Mindenkinek!

    VálaszTörlés
  3. Butternut Squash And Black Beans Taco & Quesadilla

    Ingredients (serves 3-4)

    For the taco
    - 250-300 g butternut squash, peeled, diced
    - 240 g (1 jar) black beans, drained and rinsed
    - 1 onion, chopped
    - 2 teaspoon smoked paprika
    - salt, pepper
    - corn tortillas
    - cooked rice
    - guacamole
    - 150 ml sour cream + 2 teaspoon chili sauce, mixed
    - fresh coriander
    - lime
    - olive oil

    For the quesadilla (same as for the taco)
    - 150 g grated cheese

    For the quacamole
    - 2 ripe avocados, pitted and peeled
    - 1 small onion, chopped
    - 1 clove garlic, chopped
    - juice of 1/2 lime
    - salt, pepper
    - fresh coriander, chopped

    Method

    To make the butternut squash mix: heat two tablespoons of olive oil in a pan, add chopped onion and saute for a 2-3 minutes. Next stir in the diced squash and cook for 8-10 minutes. At the end add black beans, season with salt, pepper and smoked paprika. Cook for 4-5 minutes then set aside.

    To make the tacos: toast tortillas (both sides for about 2 minutes) over an open flame or in a non-stick pan. Fill the tortillas with the butternut squash mixture, top with cooked rice, guacamole, chili sour cream, sprinkle with chopped coriander. Serve with lime wedges. Repeat with the remaining ingredients.

    To make the quesadillas: heat a non-stick pan and place one tortilla in the pan to warm. Sprinkle with grated cheese, spread some butternut squash mixture and rice over the cheese, sprinkle with cheese again and top with a second tortilla. Cook for 3-4 minutes, then flip it over and cook until the bottom is browned and the cheese is melted, another 3 to 4 minutes. Repeat with the remaining ingredients. Slice and serve with quacamole, chili sour cream and fresh coriander.

    To make the guacamole: scoop out the inside of the avocados. Mash it with a fork. Add chopped onion, garlic, lime juice, season with salt, pepper and chopped coriander.

    VálaszTörlés
  4. Könnyebb, mint gondoltam!
    Nekem eddig a legnagyobb felfedezés, hogy a tipikus magyar háztartásban előforduló ételek jó része cukortalan. Ez a hét nálunk erről szólt. (Lehet, kicsit unalmasnak tűnik, amiket ettünk.)
    Következő héten talán jobban elmegyek valamilyen nép- vagy tájspecifikus irányba.

    VálaszTörlés
  5. Az elsö hét meglepöen könnyen ment, sokkal nehezebbre szàmitottam. Édesség helyett szàritott fügét ettem dióval. Ami mellélépés volt: 2 cappuccinonak képtelen voltam ellentàllni. :-( Na, ezen a héten megpróbàlok erröl is lemondani, mert ugye a kihivàsban a kàvé s a tej is tilalomlistàn van.

    VálaszTörlés
  6. Ugyan elég rosszul indult, mert ugye becsúszott az a fránya kakaó azon a bizonyos vasárnap reggelen. Aztán pedig rájártam a datolyára és most már eljutottam odáig, hogy nem is hiányzik se a csoki, se más. Viszont az nagyon, de nagyon zavar, hogy nem süthetek. Arra nem vágyom, hogy megegyem, de maga a kísérletezés, na nélküle nehéz. Viszont nem gondoltam volna, hogy ilyen jól bírom majd. A kávé az nem gond, csak az íze és illata miatt iszom, mondjuk havonta egyszer-kétszer. Viszont tényleg nagyon oda kell figyelni, mert mint ahogy te jártál a csalamádéval, én a cottage cheese-zel jártam meg: metélőhagymás volt, hát nem hittem volna, hogy tesznek bele cukrot! Sajna csak a harmadik kanál után néztem meg, hogy mi van benne.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez