Pages

2012. december 17., hétfő

Vega karácsony - Paszternákos burgonyapüré kakukkfűvel

Bejegyezte: Zizi dátum: 14:33

A mázas diós lencsesültnél ígértem két köret receptet, amelyek szintén beilleszthetők a karácsonyi menübe. Tavaly rozmaringos sütőtökös burgonyapüré készült, az idén lecserélem a sütőtököt a szintén szezonális paszternákra. Főztem már belőle krémlevest (ennek a receptje később, karácsony után jön majd) és kipróbáltam ebben a püré változatban is. 

A paszternák gyökérzöldség, a petrezselyemhez nagyon hasonló ízű, csak édesebb. A paszternák keményítőt, fehérjét, pektint és C-vitamint tartalmaz. Jól kiegészíti a burgonyát ebben a pürében, amelyet kakukkfűvel dobtam fel. A vegánok a tejfölt és a vajat cseréljék le szójatejfölre és nagyon jó minőségű bio margarinra


Paszternákos burgonyapüré kakukkfűvel

Hozzávalók 2-3 főre:
- 200 g paszternák (pucolt mennyiség), meghámozva, kockára vágva
- 330 g burgonya (pucolt mennyiség), meghámozva, kockára vágva
- 100 ml tejföl
- 20 g vaj
- 2-3 szál friss kakukkfű levelei
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors

A meghámozott, felkockázott paszternákot és burgonyát tegyük fel sós vízben főni. Kb. 25-30 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le. Öntsük a zöldséget vissza a lábasba, adjuk hozzá a tejfölt és a vajat, majd burgonyatörővel pépesre törjük. Ízesítsük sóval, borssal és a kakukkfűvel. Jól keverjük el és melegen tálaljuk.


1 megjegyzés on "Vega karácsony - Paszternákos burgonyapüré kakukkfűvel"

Zita on 2013. január 22. 12:26 írta...

Mashed Parsnip Potatoes With Thyme

Ingredients (serves 2-3)

- 200 g parsnips, peeled, diced
- 330 g potatoes, peeled, diced
- 100 ml sour cream
- 20 g butter
- 2-3 sprigs of thyme
- salt, pepper

Method

In a large sauce pan cover potatoes and parsnips with water. Bring to boil and simmer until vegetables are tender, 25-30 minutes. Drain potatoes and parsnips. Mash with a potato masher, mixer or immersion blender. Add sour cream and butter to thin a bit and make mash creamier. Season with salt, pepper and thyme. Serve it warm with a nut roast.

Megjegyzés küldése

2012. december 17., hétfő

Vega karácsony - Paszternákos burgonyapüré kakukkfűvel


A mázas diós lencsesültnél ígértem két köret receptet, amelyek szintén beilleszthetők a karácsonyi menübe. Tavaly rozmaringos sütőtökös burgonyapüré készült, az idén lecserélem a sütőtököt a szintén szezonális paszternákra. Főztem már belőle krémlevest (ennek a receptje később, karácsony után jön majd) és kipróbáltam ebben a püré változatban is. 

A paszternák gyökérzöldség, a petrezselyemhez nagyon hasonló ízű, csak édesebb. A paszternák keményítőt, fehérjét, pektint és C-vitamint tartalmaz. Jól kiegészíti a burgonyát ebben a pürében, amelyet kakukkfűvel dobtam fel. A vegánok a tejfölt és a vajat cseréljék le szójatejfölre és nagyon jó minőségű bio margarinra


Paszternákos burgonyapüré kakukkfűvel

Hozzávalók 2-3 főre:
- 200 g paszternák (pucolt mennyiség), meghámozva, kockára vágva
- 330 g burgonya (pucolt mennyiség), meghámozva, kockára vágva
- 100 ml tejföl
- 20 g vaj
- 2-3 szál friss kakukkfű levelei
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors

A meghámozott, felkockázott paszternákot és burgonyát tegyük fel sós vízben főni. Kb. 25-30 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le. Öntsük a zöldséget vissza a lábasba, adjuk hozzá a tejfölt és a vajat, majd burgonyatörővel pépesre törjük. Ízesítsük sóval, borssal és a kakukkfűvel. Jól keverjük el és melegen tálaljuk.


1 megjegyzés:

  1. Mashed Parsnip Potatoes With Thyme

    Ingredients (serves 2-3)

    - 200 g parsnips, peeled, diced
    - 330 g potatoes, peeled, diced
    - 100 ml sour cream
    - 20 g butter
    - 2-3 sprigs of thyme
    - salt, pepper

    Method

    In a large sauce pan cover potatoes and parsnips with water. Bring to boil and simmer until vegetables are tender, 25-30 minutes. Drain potatoes and parsnips. Mash with a potato masher, mixer or immersion blender. Add sour cream and butter to thin a bit and make mash creamier. Season with salt, pepper and thyme. Serve it warm with a nut roast.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez