Pages

2012. december 3., hétfő

Szuper reggeli: Sütőtökös fűszeres granola

Bejegyezte: Zizi dátum: 13:00

Pénteken ezzel a dallal hangolódtam rá a karácsonyra, na meg a lakásban terjengő fahéj, csokoládé, mandula és dió illattal. Helló december! Üdv a körünkben!

Ennek megfelelően egy olyan receptet hoztam, ami kiváló ködös, hideg decemberi reggelekre. A szuper reggeli kategóriába soroltam, de ötletes gasztro ajándék is lehet (nálam lesz is! :) - guszta üvegbe téve, ízlésesen becsomagolva, garantált a siker), amit karácsony reggelén együtt fogyaszthatunk el a családdal. Csupa tápláló alapanyag van benne, amelyek ízlés szerint variálhatók.  A granola alapját a zabpehely, olajos magvak és valamilyen édesítőszer képezik, adhatunk hozzá aszalt gyümölcsöket,  jó minőségű csokoládét, megszórhatjuk kakaóval vagy kókuszreszelékkel... szóval rengeteg variánsa van. Egy korábbi cukormentes granola receptet itt találtok.

Mindenkinek jó készülődést kívánok az ünnepekre!


Sütőtökös fűszeres granola
(Recept: Sara Forte - The Sprouted Kitchen)

Hozzávalók:
- 2 bögre zabpehely
- 1/3 bögre sült sütőtökpüré
- 1/2 bögre dió
- 1/4 bögre juharszirup (méz, rizs- vagy agavészirup is használható)
- 3 evőkanál szezámmag
- 2 és 1/2 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1/8 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 bögre aszalt vörösáfonya
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a diót, a szezámmagot, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a sót. Egy másik tálban keverjük el a sütőtökpürét a kókuszolajjal és juharsziruppal. Ezt a keveréket adjuk a zabpehelyhez és jól dolgozzuk el. 

Öntsük a nedves granolát egy sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 30-40 percig, amíg a magok aranybarnára pirulnak. Félidőben egy kanállal keverjük át, hogy egyenletesen megsüljön. A végén keverjük hozzá az aszalt vörösáfonyát. Öntsük üvegekbe, csomagoljuk és már kész is az ajándékunk.


5 megjegyzés on "Szuper reggeli: Sütőtökös fűszeres granola"

kicsi vú on 2012. december 3. 13:15 írta...

Jaj, de szépek ezek a színes kerámiaformák. Szerinted meddig áll el ez a cucc? mert nagyon jól hangzik...

Zizi on 2012. december 3. 13:42 írta...

Viki,

üvegben tuti eláll jó pár hétig. De gyorsan elfogy, szóval nem kell hetekig tartogatni! :)

kicsi vú on 2012. december 3. 13:47 írta...

Sütőtökpüré alatt a sült tök kikapart húsát érted, igaz?

Zizi on 2012. december 3. 23:29 írta...

Viki, igen, megsült sütőtököt használtam a recepthez!

Zita on 2012. december 9. 8:54 írta...

Spicy Pumpkin Granola

Ingredients

- 2 cups rolled oats
- 1/3 cup pumpkin purée (home baked is the best)
- 1/2 cup walnut
- 1/4 cup maple syrup (rice and agave syrup can be used too)
- 3 tablespoons sesame seeds
- 2 and 1/2 tablespoons coconut oil
- 1 teaspoon cinnamon
- 1/8 teaspoon ground nutmeg
- 1/8 teaspoon ground clove
- 1/2 teaspoon salt
- 1/4 cup dried cranberries

Method

Preheat the oven to 160C (320F). Line a baking tray with parchment paper.

In a bowl mix together rolled oats, walnuts, sesame seeds, cinnamon, nutmeg, clove and salt. In another bowl mix together pumpkin purée, coconut oil and maple syrup. Mix all the ingredients together and spread the mixture evenly on to the baking tray. Bake for 30-40 minutes until golden brown (half time turn everything around with a wooden spoon).

Let it cool before serve it with almond/oat/rice milk or store in an air-tight jar in the fridge for 7 days.

Megjegyzés küldése

2012. december 3., hétfő

Szuper reggeli: Sütőtökös fűszeres granola


Pénteken ezzel a dallal hangolódtam rá a karácsonyra, na meg a lakásban terjengő fahéj, csokoládé, mandula és dió illattal. Helló december! Üdv a körünkben!

Ennek megfelelően egy olyan receptet hoztam, ami kiváló ködös, hideg decemberi reggelekre. A szuper reggeli kategóriába soroltam, de ötletes gasztro ajándék is lehet (nálam lesz is! :) - guszta üvegbe téve, ízlésesen becsomagolva, garantált a siker), amit karácsony reggelén együtt fogyaszthatunk el a családdal. Csupa tápláló alapanyag van benne, amelyek ízlés szerint variálhatók.  A granola alapját a zabpehely, olajos magvak és valamilyen édesítőszer képezik, adhatunk hozzá aszalt gyümölcsöket,  jó minőségű csokoládét, megszórhatjuk kakaóval vagy kókuszreszelékkel... szóval rengeteg variánsa van. Egy korábbi cukormentes granola receptet itt találtok.

Mindenkinek jó készülődést kívánok az ünnepekre!


Sütőtökös fűszeres granola
(Recept: Sara Forte - The Sprouted Kitchen)

Hozzávalók:
- 2 bögre zabpehely
- 1/3 bögre sült sütőtökpüré
- 1/2 bögre dió
- 1/4 bögre juharszirup (méz, rizs- vagy agavészirup is használható)
- 3 evőkanál szezámmag
- 2 és 1/2 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1/8 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 bögre aszalt vörösáfonya
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a diót, a szezámmagot, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a sót. Egy másik tálban keverjük el a sütőtökpürét a kókuszolajjal és juharsziruppal. Ezt a keveréket adjuk a zabpehelyhez és jól dolgozzuk el. 

Öntsük a nedves granolát egy sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 30-40 percig, amíg a magok aranybarnára pirulnak. Félidőben egy kanállal keverjük át, hogy egyenletesen megsüljön. A végén keverjük hozzá az aszalt vörösáfonyát. Öntsük üvegekbe, csomagoljuk és már kész is az ajándékunk.


5 megjegyzés:

  1. Jaj, de szépek ezek a színes kerámiaformák. Szerinted meddig áll el ez a cucc? mert nagyon jól hangzik...

    VálaszTörlés
  2. Viki,

    üvegben tuti eláll jó pár hétig. De gyorsan elfogy, szóval nem kell hetekig tartogatni! :)

    VálaszTörlés
  3. Sütőtökpüré alatt a sült tök kikapart húsát érted, igaz?

    VálaszTörlés
  4. Viki, igen, megsült sütőtököt használtam a recepthez!

    VálaszTörlés
  5. Spicy Pumpkin Granola

    Ingredients

    - 2 cups rolled oats
    - 1/3 cup pumpkin purée (home baked is the best)
    - 1/2 cup walnut
    - 1/4 cup maple syrup (rice and agave syrup can be used too)
    - 3 tablespoons sesame seeds
    - 2 and 1/2 tablespoons coconut oil
    - 1 teaspoon cinnamon
    - 1/8 teaspoon ground nutmeg
    - 1/8 teaspoon ground clove
    - 1/2 teaspoon salt
    - 1/4 cup dried cranberries

    Method

    Preheat the oven to 160C (320F). Line a baking tray with parchment paper.

    In a bowl mix together rolled oats, walnuts, sesame seeds, cinnamon, nutmeg, clove and salt. In another bowl mix together pumpkin purée, coconut oil and maple syrup. Mix all the ingredients together and spread the mixture evenly on to the baking tray. Bake for 30-40 minutes until golden brown (half time turn everything around with a wooden spoon).

    Let it cool before serve it with almond/oat/rice milk or store in an air-tight jar in the fridge for 7 days.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez