Pages

2012. december 28., péntek

Csípős diós mustár

Bejegyezte: Zizi dátum: 8:25

Ez a mustár tavaly és az idén is bekerült a gasztro ajándékok sorába a nagy sikerre való tekintettel. Igaz karácsony már elmúlt azonban közeledik szilveszter, amikor sok-sok virsli (szójavirsli :)) kerül az asztalokra és jól jön mellé a házi készítésű pikáns diós mustár. Készíthetjük saját magunknak vagy ajándékba és vihetjük magunkkal a szilveszteri buliba.

A mustárfű magja a mustármag, amelyből készül maga a fűszer, a mustár. Két fajtája van a fehér (angol) és a fekete (francia) mustár. A fehér mustár magját házigyógyszerként, sokféle betegség (érelmeszesedés, magas vérnyomás, anyagcserezavarok, epe- és májbántalmak, emésztési problémák, felfúvódás, reuma stb.) kúrálására használják.

Néhány alapanyag kell csak hozzá, egy kis üveg és 12 órát kell hűtőben tartani használat előtt. Az egyetlen különleges hozzávaló a mustárpor, bár magunk is nekiállhatunk mustármagot őrölni. Én Coleman's mustárport használtam, amelytől igazán csípős lett a végtermék, de nagyon finom.

A receptet a barátnőmtől, Giulia-tól tanultam.


Csípős diós mustár

Hozzávalók:
- 50 g mustárpor
- 50 g dió, felaprítva
- víz
- 1 evőkanál folyékony méz
- 3 evőkanál almaecet
- 5 csipet só
- kis üveg (kb. 200-250 ml-es)

Tegyük egy tálkába a mustárport és lassan adagoljuk hozzá a vizet, amíg eléri a kívánt konzisztenciát (kb. 6-10 evőkanál víz, attól függően mennyire szeretnénk folyékonyra vagy sűrűre a mustárunkat). Keverjük hozzá az aprított diót. Ízesítsük sóval, mézzel, almaecettel.

Tegyük sterilizált üvegbe és tartsuk hűtőben. Várjunk 12 órát használat előtt.




3 megjegyzés on "Csípős diós mustár"

Erika on 2012. december 29. 2:02 írta...

Nagyon jól hangzik!:)Imádjuk a különböző mustárokat, egyszer majd elkészítem!

Zita on 2012. december 29. 9:54 írta...

Erika!
Hajrá! Remélem ízleni fog!

Zita on 2013. január 22. 12:23 írta...

Spicy Walnut Mustard

Ingredients (makes about 1 cup)

- 50 g mustard powder
- 50 g walnut, chopped
- water
- 1 tablespoons of runny honey
- 3 tablespoons apple cider vinegar
- 5 pinches of salt
- small jar

Method

Place the mustard powder in a bowl and stir in the water (about 6-10 tablespoons) little by little until it gets its the desired consistency. Add chopped walnut, season with salt, honey and vinegar.

Pour into a sterilized glass jar and keep it in the fridge. Wait 12 hours before tasting it.

Megjegyzés küldése

2012. december 28., péntek

Csípős diós mustár


Ez a mustár tavaly és az idén is bekerült a gasztro ajándékok sorába a nagy sikerre való tekintettel. Igaz karácsony már elmúlt azonban közeledik szilveszter, amikor sok-sok virsli (szójavirsli :)) kerül az asztalokra és jól jön mellé a házi készítésű pikáns diós mustár. Készíthetjük saját magunknak vagy ajándékba és vihetjük magunkkal a szilveszteri buliba.

A mustárfű magja a mustármag, amelyből készül maga a fűszer, a mustár. Két fajtája van a fehér (angol) és a fekete (francia) mustár. A fehér mustár magját házigyógyszerként, sokféle betegség (érelmeszesedés, magas vérnyomás, anyagcserezavarok, epe- és májbántalmak, emésztési problémák, felfúvódás, reuma stb.) kúrálására használják.

Néhány alapanyag kell csak hozzá, egy kis üveg és 12 órát kell hűtőben tartani használat előtt. Az egyetlen különleges hozzávaló a mustárpor, bár magunk is nekiállhatunk mustármagot őrölni. Én Coleman's mustárport használtam, amelytől igazán csípős lett a végtermék, de nagyon finom.

A receptet a barátnőmtől, Giulia-tól tanultam.


Csípős diós mustár

Hozzávalók:
- 50 g mustárpor
- 50 g dió, felaprítva
- víz
- 1 evőkanál folyékony méz
- 3 evőkanál almaecet
- 5 csipet só
- kis üveg (kb. 200-250 ml-es)

Tegyük egy tálkába a mustárport és lassan adagoljuk hozzá a vizet, amíg eléri a kívánt konzisztenciát (kb. 6-10 evőkanál víz, attól függően mennyire szeretnénk folyékonyra vagy sűrűre a mustárunkat). Keverjük hozzá az aprított diót. Ízesítsük sóval, mézzel, almaecettel.

Tegyük sterilizált üvegbe és tartsuk hűtőben. Várjunk 12 órát használat előtt.




3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik!:)Imádjuk a különböző mustárokat, egyszer majd elkészítem!

    VálaszTörlés
  2. Erika!
    Hajrá! Remélem ízleni fog!

    VálaszTörlés
  3. Spicy Walnut Mustard

    Ingredients (makes about 1 cup)

    - 50 g mustard powder
    - 50 g walnut, chopped
    - water
    - 1 tablespoons of runny honey
    - 3 tablespoons apple cider vinegar
    - 5 pinches of salt
    - small jar

    Method

    Place the mustard powder in a bowl and stir in the water (about 6-10 tablespoons) little by little until it gets its the desired consistency. Add chopped walnut, season with salt, honey and vinegar.

    Pour into a sterilized glass jar and keep it in the fridge. Wait 12 hours before tasting it.

    VálaszTörlés

 

Zizi próba Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez